CREEPY CLOWN MEETS CYNTHIA!

Enge clowns, ze achtervolgen je in pretparken, maar ook op kermissen, bij spookhuizen en nog veel meer enge praktijken waar die creepers rondhangen. Niet alleen stalken ze je, ze laten je schrikken, denken dat ze grappig zijn, maken ballonbeestjes voor je, halen magie trucs uit, maar bezorgen ook de stuipen op je lijf.. WOAH.. CREEPY CLOWN MEETS CYNTHIA.. MOEHAHA!

1 creepy clown

Het creëren van basissen is belangrijk, omdat je hierop gaat verder werken. Vaak heb je alleen een klein stukje nodig om verder te kunnen, zo ook met de creepy clown. Ik wilde het bezweette effect nabootsen, daarvoor fronste ik mijn voorhoofd en neus, hierdoor ontstonden rimpels – die ik ook zonder de frons heb hoor, haha! – en werden er stukken huid niet meegepakt door de witte gezichtsschmink op waterbasis van Grimas.

2 creepy clown

IMG_8502-1024x768

Met donkergroen van Superstar vulde ik mijn ogen op, voegde nog meer water toe aan de schmink, zodat het nog meer zou uitlopen. Ook blenden ik hier en daar wat zwart erbij, nog meer water, gebruikte voor het vervagen mijn vingers, een schminkspons en ook een klein zacht sponsje om in de kleine hoeken te komen.

4 creepy clown

De mond was een stuk moeilijker om te maken, hoge mondhoeken voor de enge lach, de griezelige grijns. Ik wilde de vorm van de mond behouden, waardoor ik wat meer nadruk legde op ‘mijn’ gemaakte cupidoboog, voegde meer facepaint toe voor een betere pigmentatie en stippelde met de witte schmink van Grimas mijn tanden bij elkaar voor de juiste verhoudingen. Met een smal kwastje roerde ik door de facepaint heen, drukte van mijn ‘tandvlees’ omhoog naar boven toe, hoe hoger ik kwam, hoe minder druk ik erop zette. Hierdoor werd mijn lijn een stuk dunner en ontstaan er enge dunne tanden!

3 creepy

33-1024x768

Met het TEEEZ oogpotlood in het zwart vulde ik mijn waterlijnen op, voegde het ook toe in de ooglook, vervaagde dit weer met een blending brush van Everyday Minerals. Dit gaf nog meer diepte en zwarte intensiviteit toe, zodat ik lijnen op mijn neus kon trekken + mijn wenkbrauwen een boze uitdrukking kon geven. Blendend vervaagde ik de lijnen, highlighted de lijnen met de witte facepaint en klopte dit met mijn vingers in elkaar over. Laten we niet het voorhoofd vergeten!

5 creepy clown

Mijn neus kwam al een heel stuk naar voren, vanwege de lijnen, omdat het nu net lijkt alsof ik mijn neus optrek. Geen goede rode schmink in mijn stash, maar wel de Longer Lasting Lipstick van de Hema in 05! Wat smerige lijnen rondom mijn neus voor meer effect, meer viezigheid en voor het contouren. Nepbloed rondom mijn mond, mijn ogen, hier en daar wat in het gezicht voor de finishing touch en natuurlijk de gele en witte lens! Oh, ook toupeerde ik de shit out of my hair!

Ooit maakte ik een mimespeler die in aanraking was gekomen met SFX, maar dat is jaren geleden! Het is supertof om te zien hoe ik toentertijd mijn grime deed en hoeveel vooruitgang ik heb geboekt over de jaren heen, want zo lang doe ik het nog niet eens, but it’s AMAZING! En toch wel een beetje eng..

Wat wil jij graag zien? En heb jij een fobie voor clowns?

De foto’s heb ik iets aangepast, omdat de kleuren niet overeen kwamen op de camera.

7 Comments

 • Ceetje

  13/06/2015

  Met hartkloppingen dit artikel gelezen/ bekeken. Ik haaaat clowns hahaha Goed gedaan dus ;)

  Reply
 • Holy shit! Ik scolde op bloglovin en opeens zie ik die foto langs komen xD Ik ben als de dood voor (normale) clowns, kan je nagaan hoe ik hierbij reageerde haha
  Wel heel knap gemaakt hoor, alleen wil ik er niet te lang naar kijken… brrrrr

  Reply
 • robin

  13/06/2015

  creepy indeeeed hahaha.. your skills <3

  Reply
 • Oeh verdorie die is echt wel creepy!

  Reply
 • Karen Mee

  14/06/2015

  Ieks! Heb net een blog geschreven (voor volgende week) dat de enige clowns die ik enigszins trek de cliniclowns zijn, komt dit opeens langs op fb xD Wel echt superknap gedaan!

  Reply
 • Irma

  14/06/2015

  AH wat een creep!
  Ik vind normale clowns al eng, laat staan van die evil clowns!

  Reply
 • manon

  17/06/2015

  Wauw knap gedaan zeg! Ziet er echt scary uit! wahh

  Reply

Geef een reactie