7 MANIEREN OM JE WATER TE PIMPEN!

Het is belangrijk om met de hoge temperaturen je waterreservoir bij te houden en zeker aan te vullen, vooral als je in de zon zit of te maken hebt met intensieve activiteiten. Ben je niet zo’n water drinken en vind je het moeilijk om gehydrateerd te blijven? Maak het lekker, maar maak het voor jezelf gemakkelijk!

1. Drink je niet veel water of vergeet je het? Hang notities neer of zet een flesje water naast je neer. Hierdoor wordt je er automatisch aan herinnert als je de fles ziet staan. Daarnaast heb je meerdere apps voor op je smartphone die je kunt downloaden, zodat je kunt zien hoeveel je hebt gedronken en hoeveel glazen je nog moet tot een mooi balans.

2. Fleur de boel op met leuke glazen, maak het aantrekkelijker, voeg er limonade aan toe! Tegenwoordig heb je van die pocket limonade flesjes die je kunt meenemen voor onderweg of naar het strand toe. Je hebt allerlei smaken, geuren en verschillende kleuren, meng ze samen en kom tot jouw favoriet!

3. Moet je weg, maar wil je ijskoud water meenemen? Vul een flesje voor de helft, leg deze plat neer, vries het in en zodra je weggaat vul je de rest bij. De helft is bevroren en de andere heft is vloeibaar. Hierdoor blijft je flesje een langere tijd ijskoud, kan je meteen drinken en heb je een mini koeler bij je voor in het openbaar! Altijd fijn als je wegsmelt, haha!

4. Voeg komkommer bij je water, citroenschijfjes, sinaasappelsap, appels, frambozen, ananas, aardbeien en andere fruit- of groentesoorten om de boel op te pimpen. Op het wereldwijde web o.a. op Pinterest vind je de lekkerste recepten, maar ook voor detox, gevoelige huid, acne en nog meer!

5. Houd je niet van groentes of fruit in je drankje? Maak gebruik van kruiden, namelijk muntbladeren, rode peper of koriander, maar ook lavendel wordt gedronken in combinatie met een watertje.

6. Moet je waterfles snel afkoelen? Wikkel je flesje in nat tissuepapier en zet het in de vriezer voor enkele minuten. BAM. IJskoud water. Zo koud als de huid van Edward Cullen. TWILIGHT.

7. Zorg ervoor dat het water koud is, warm water is niet lekker, helemaal niet met de hoge temperaturen. Maak gebruik van ijsblokjes, vries fruit in, gooi dat erbij, zolang het maar koel is.

Koud drinken is het lekkerst op deze ongelofelijke warme dagen! Extra verkoeling is nooit verkeerd, maak gebruik van natte handdoeken, veel ijs, de ventilator, airco, maar ook een verkoelende douche kan veel helpen! Doe het rustig aan, zit soms even in het zonnetje, maar drink vooral voldoende water!

Hoe pimp jij je water?


6 Comments

 • Jasmine

  03/07/2015

  Ah herinneringen. Op schoolreisjes namen we altijd halfbevroren onze flesjes mee. Heel de dag ravotten in de zon vroeg wel om een ijskoude fles! Ik ben echt jaloers op Amerika etc waar ze van die awesome ijsmachines hebben ingebouwd in de koelkast, super makkelijk.

  Reply
 • beautifulday4makeup

  03/07/2015

  Handige tips zeg!

  Reply
 • Stephanie

  03/07/2015

  Leuke tips meid !!! Let wel op dr koud wate drinken eigenlijk niet zo gezond is op deze hele warme dagen. Je lichaam koelt vanbinnen te vluf af en maakt zelf meer warmte aan om het weer op te warmen. Het is beter om fris water te drinken dat bijvoorbeeld in de koude kelder of berging heeft gestaan. Of als je het in de koelkast hebt gezet, het enkele minuutjes te laten op temperatuur komen. (advies van de dokter)

  Reply
 • Irma

  03/07/2015

  Heerlijk! Ik heb gisteren nog wat flesjes in gevroren, omdat ik een paar uur in een warme zaal met honderden mensen zou moeten doorbrengen. Dan komt koud water heeel goed van pas!

  Reply
 • Floortje

  03/07/2015

  Ik dacht eerlijk gezegd niet dat ik in dit artikel veel nieuws zou leren (want ja, voor koud water smijt je gewoon even je flesje in de vriezer, toch?) maar holymoly, ik heb er veel van opgestoken. Vooral tip 3 en 6 zijn goed, gracias señora! Worden zeker voortaan in de praktijk toegepast. Fruit erin gooien is inderdaad een goede (en smaakvolle!) manier om motivatie te vinden om water te drinken. Brb, even mijn glas vullen.

  Reply
 • Kirsten

  03/07/2015

  Wat een fijne tips, ik probeer fruit of komkommer in mijn drinken te doen zodat het al wat lekkerder smaakt. (: voor de afwisseling!

  Reply

Geef een reactie