SUNBURN MEETS CYNTHIA! (AU!)

Het stralende zonnetje in Nederland is vrij uniek. Elke Nederland pakt de kans van zijn leven met de mooie dagen, maar een hittegolf, daar zit menig man niet op te wachten. Social media staat vol met bloedhete klachten, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Lekker BBQ’en, cocktails, relaxen in de zon, iets bruiner worden, maar dan heb je nog die verdomd unieke categorie aan mensen die altijd verbranden.. Welcome to my life.. SUNBURN MEETS CYNTHIA!

verbrand zomer hittegolf

Met al drie dagen non-stop zon, killer temperaturen en nog eens onweersbuien waar je U tegen zegt heb ik het alweer gehad met het warme weer. Make-up sessie die uitlopen tot in de nacht, editwerk wat zich in de ochtenduren afspeelt en dan de hitte die je erbij krijgt van de computer of andere apparaten.. not so cool. Letterlijk en figuurlijk. EN SUNBURN.. het moet niet gekker worden!

verbrand zon zomer

verbrand zon zomer

Gelukkig ben ik nog nooit zo erg verbrand als mijn SFX-look, laat ik dat maar snel afkloppen, maar snel verbranden doe ik wel, inclusief bruin worden. Het is een vreemde combinatie, maar voor de rode gloed gebruikte ik de Ben Nye Master Bruise Wheel. Roterend met een schminkspons bracht ik de lichtrode kleur aan op de huid. Voor mijn ‘zelfgemaakte’ zonnebril zette ik een echt exemplaar op, omlijnde de buitenste randen en vervaagde deze weer voor het ultieme effect.

IMG_0454

Om de huid op te lichten bij mijn ogen, zodat het contrast nog erger wordt dan het is, gebruikte ik de Ben Nye Creme Highlight in Ultralite. Vergeet je haarlijn niet! Geen poeder, maar alleen de concealer om de glans te behouden. Voor meer vurigheid koos ik voor de donkere bloedrode kleur die ik ook met draaiende bewegingen over mijn huid verdeelde, nam mijn hals en decolleté mee.

zomer sunburn verbrand

zomer sunburn verbrand

Mijn hand legde ik op de plek neer waar ik een afdruk wilde hebben en omlijnde mijn vingers met de bloedrood, vervaagde het royaal en vulde opnieuw mijn hand in met de lichte concealer voor het afstekende effect. Voor het maken van de blaren en het vervellen van de huid koos ik voor mijn Liquid Latex van Mehron. Met een make-up spons bracht ik een dun laagje aan en ging over enkele plekken heen, zodat het zou loslaten, alsof mijn huid opkrulde.

sunburn verbrand zon

IMG_0447

Zet je zonnebril op, smeer je goed in, drink voldoende water, maar als je in de zon gaat liggen, doe je bril af. Het beschermen van je ogen is belangrijk, maar lig er niet te lang in, helemaal niet met de temperaturen en sterke UV-straling van nu. Pas op met het weer én val vooral niet in slaap in de zon! Geniet van de warme dagen, maak koud drinken, eet veel ijs, doe niks, kom lekker bij en geef je over, want zo kan je het ultieme zomerse gevoel naar voren halen!

Smeer jij je in als je naar buiten gaat? En ben je weleens in slaap gevallen in de zon?


19 Comments

 • Floortje

  04/07/2015

  Dang Cynthia, y u so creative!! Echt heel gaaf gedaan. Het doet al pijn als ik er naar kijk!

  Reply
 • Enorm gaaf :D Hier ziet er echt pijnlijk uit haha xD Hoop dat je er niet echt zo uit komt te zien na deze dagen ;)

  Reply
 • Manon

  04/07/2015

  Wauw dit heb je erg gaaf gedaan!

  Reply
 • Ceetje

  04/07/2015

  Awesome “look” weer. Ik ben een keer iets te lang aan het mediteren geweest in de zon. Tijd vergeten…..da was nie leuk nie :(

  Reply
  • CynthiaKoning

   20/08/2015

   Oh my god, dat klinkt ook als een horrorverhaal C! Thank you doll! :)

   Reply
 • Kiss & Make-up

  04/07/2015

  It looks sooooooooooooooooooo friggin’ real, geweldig gedaan!

  Reply
 • Joyce

  04/07/2015

  Wauwww, weer super vet gedaan! Ik liet het aan m’n moeder zien, ze dacht dat het echt was haha! Je verdient zoveel meer reacties en volgers!

  Reply
  • CynthiaKoning

   20/08/2015

   Oh, arme mom! :’) Dankjewel lieverd! Ik vind het zo amazing als iemand dat zegt, echt waar, wauw. Ik blijf het frappant vinden, zo’n groot compliment! <3

   Reply
 • Miranda

  05/07/2015

  Wat heb je dit goed gedaan zeg. Het ziet er zo al heel pijnlijk uit.

  Reply
 • Oeehh, die ziet er heel gaaf en pijnlijk tegelijkertijd uit!

  Reply
 • Andréa

  05/07/2015

  Ziet er superecht uit! Dat bruise wheel lijkt me wel wat om eens te proberen ;)
  x

  Reply
 • Irma

  13/07/2015

  Woooow, wat vet dit!
  Ziet er heel echt uit!
  Gelukkig smeer ik mij altijd van top tot teen goed in :)

  Reply
  • CynthiaKoning

   20/08/2015

   Hahaha, thank you doll! Dat is heel belangrijk, vooral in de zomer!

   Reply
 • Het Sushimeisje

  20/07/2015

  Au! Ik denk dat zo’n verbranding ook echt super schadelijk zou zijn. Lijkt ook eerder op een brandwond van vuur..jakkie. Je had me wel even te pakken!

  Reply
  • CynthiaKoning

   19/08/2015

   Teehee, thank you! Mh, de vellen hebben er weleens aangehangen hoor door de zon.. Sodeju, wat deed dat pijn!

   Reply

Geef een reactie