VIDEO: FACEBOOK EN MENSEN IN REAL LIFE?!

Het begon met Hyves in mijn periode, maar al snel volgde Facebook waar ik niet aan wilde gaan geloven. In 2011 vond ik het belangrijk om speciaal voor BEAUTY KONING een pagina aan te maken, zo gezegd, zo gedaan. Een persoonlijke pagina die inmiddels openbaar is voor iedereen, als een BK-page met zo zijn nadelen en mijn vraag aan jou!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Hoe doe jij het met mensen die je niet kent? Of wat doe jij met mensen die je wél kent? Voeg jij hen toe? Voeg je iedereen random toe? En wat deel jij juist wel op jouw pagina? En wat probeer je ervan af te houden? Zelf merk ik dat men in mijn omgeving niet bewust is van mijn werk, want bloggen is nu mijn fulltime job, waardoor zij niet de gevaren zien van het internet. Niet alleen good people mag hierop, maar iedereen. Daarom ben ik benieuwd naar jouw mening!

Hoe ga jij hiermee om? En wat is jouw mening?


8 Comments

 • Kiss & Make-up

  12/07/2015

  Haha, ik doe dat ook, nadenken terwijl ik mezelf opmaak :-) Heb die situatie eigenlijk nog nooit meegemaakt eerlijk gezegd. Then again, ik woon ook in Zwitserland dus veel mensen kan ik hier niet tegenkomen lol.

  Reply
 • Sabine

  12/07/2015

  Ik heb mijn persoonlijke profiel en blogpagina..blogpagina wijst voor zich daar deel ik echt alleen alles wat te maken heeft met m’n blog.
  Op mijn privé profiel heb ik eigenlijk zelf ook weinig staan, tuurlijk ik heb ook mede bloggers erin staan. Maarrr ik deel weinig, en als ik iets deel wat niet voor iedereen te lezen is zoals bv overlijden van mijn vader deel ik dat met een groep geselecteerden, een heerlijke optie trouwens nu van Facebook! Hadden ze eerder moeten doen. ;)
  Maar om op je vraag terug te komen, ik zou mensen niet toevoegen die mij bv op straat zien en dan ook niks zeggen. Waarom wil je mij dan toevoegen denk ik dan, om mij te controleren, lekker te roddelen en te neuzen hoe mijn privéleven is? Well honey, jammer de bammer dan heb je een verkeerde aan mij. Of je moet m’n win – like acties leuk vinden? Hahah!
  Heb ook veel mensen verwijderd die ik twijfelachtig vond, in het verleden ben ik veel gecontroleerd en is er veel doorgespeeld naar anderen. Ik hou daar gewoon niet van.
  Kijk zou jij me bv toevoegen, geen probleem. Jij bent ook nuchter en deelt niet alles, that’s ok with me. Gelukkig heb ik enig inzicht in mensen, maar toch ik vind het lastig hoor de vraag, dat Facebook blijft toch een dingetje, helemaal als je met je kop veel op internet staat :)

  Een doordenkertje voor de zondag haha.

  Reply
 • Ceetje

  12/07/2015

  Ik heb ook mijn blog en privé FB. En bij privé heb ik ook wel eens vriendschapsverzoeken geaccepteerd van vage kennissen. Leuk, je checkt hun leven even (toch nieuwsgierig van wat er van die persoon geworden is hahaha) maar als er inderdaad geen connectie in irl is of diegene post alleen maar depressieve zeikposts…..doei!Zo eens in de zoveel tijd doe ik grote schoonmaak en verwijder ik wat “vrienden”.

  Reply
 • Anouk

  12/07/2015

  Als ik de persoon in kwestie niet denk te kennen nee dan voeg ik hem of haar niet toe. Als ik een blogger volg en die vind ik leuk dan voeg ik die toe maar wil niet zeggen dat zij of hij mij accepteerd natuurlijk daar is iedereen vrij in

  Reply
 • Julia

  12/07/2015

  Dat vind ik wel een goeie van je! Ik voeg vaak iedereen wel toe, tenzij ik echt niks met je moet. Zoveel gebruik ik Facebook ook weer niet om zelf iets te plaatsen en ik heb het vanaf het begin al zo. Misschien dat als ik het opnieuw zou doen dat ik het dan meer privé zou houden!

  Reply
 • Miss Mags

  13/07/2015

  ik heb een persoonlijk profiel en 1 speciaal voor mijn blog. Misschien niet handig eigenlijk maar goed. Ik deel persoonlijk niet alles op facebook en ik accepteer op mijn persoonlijke ook niet iedereen zomaar.

  Reply
 • Marianne

  13/07/2015

  O dit is ZO herkenbaar!
  Ik voeg mensen alleen toe als ik ze ook daadwerkelijk ken op wat losse forum vrienden na.
  Zijn het mensen die alleen maar willen checken wat ik allemaal doe of waarvan ik niks kan zien gaan ze in een afgesloten groep die alleen maar mijn openbare statusupdates kan zien.
  Zo voorkom ik dat ik in de nieuwste roddelsoap van het schoolplein terecht kom (ik heb 2 kindjes).
  Ook post ik veel niet en moet ik er net zin in hebben om iets erop te zetten.
  Vroeger keek ik er niet zo naar en daardoor is er op een bepaald moment misbruik van foto’s gemaakt en kwamen er hele vage verhalen en onwaarheden in verhalen op straat.
  Ook ben ik gestalked via fb dus ik pas wel op met wie ik accepteer en wat ik op fb doe

  Reply
 • Het Sushimeisje

  20/07/2015

  Op mijn privé facebook ben ik minder kritisch. Ik accepteer ook mensen die ik 1- 2 keer heb gesproken en die een goede indruk achter lieten. Maar ik plaats verder ook niet zo veel op facebook, ik like enkel berichten, ben lid van groepen, maar plaats bijna nooit iets op mijn tijdlijn of die van anderen. Alles gaat via privéberichten en groepen.

  En op mijn blog en bijbehorende pagina plaats ik dus geen foto’s van mezelf. Wat ik soms wel jammer vind maar aan de andere kant wil ik niet dat mensen zomaar van alles van mij weten haha, beetje paradoxaal.

  Reply

Geef een reactie