MIJN FAVORIETE ASMR VIDEO’S!

De hype snapte ik niet, vooral omdat iedereen er zo vol van was. Mensen die met potloden heen en weer bewegen, folie, papier, niet mijn ding. Ze spelen met eten, je moet het gewoon in je mond stoppen en niet gek doen. That’s what he said! Totdat mijn favoriete YouTuber ermee aan de slag ging, namelijk het maken van ASMR video’s!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

De normale video’s vind ik niet prettig, heb het een aantal keer geprobeerd, maar het fluister, het gezwijmel en gedoe in de microfoon doen mijn nekharen overeind laten staan. Bij Trish ging het er anders aan toe. Ze praat wat zachter, maar wel verstaanbaar, ze heeft geweldige acrylnagels en tikt er regelmatig mee, dat was de trigger.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het tikken van acrylnagels is een fantastisch geluid! Het doet mij fascineren, want als ikzelf lange nagels heb, tik ik er ook automatisch mee. Trisha introduceerde mij met de ‘nieuwe’ variant, die is een stuk aangenamer is. Het tikken van de stiletto nagels, het kraken van de verpakkingen en het geluid als ze over de kartonnen doos heen gaat.. mind-blowing.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Nadat ik was bijgekomen van mijn zen-moment, ging ik opzoek naar andere video’s. Er ging een nieuwe wereld voor mij open, want heel YouTube astaat vol met ASMR video’s, speciaal met acryl nagels, inclusief het tikken! De verdikte acryl nagels maken een ander geluid, maar die van Dani zijn speciaal.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Ze maakt verschillende video’s, o.a. met het stuk krabben van zeep tot aan haar nagelroutine, maar ook met een variatie van het tikken. Zo heeft zij video’s van vier minuten, maar die kunnen ook oplopen tot een half uur. Dani is een handmodel en zeer geschikt als je van dit soort ASMR houdt!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

De laatste van Dani is ook een pareltje, vooral als het keukenpapier verdwijnt. Halverwege de video gaat ze verder met het krassen op leer, waardoor het geluid nog aangenamer is. Het klinkt gedempter, maar ook weer zwaarder en wat intenser. Op het einde tikt ze met haar nepnagels tegen elkaar, wat Trish ook deed in haar video en dat werkt zo relaxend!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het tempo moet er bij mij wel in blijven, niet dat zachte getik of gefrummel, maar een aardig volume met een goed ritme. Lange halen, vegen, krabben of van die roterende bewegingen, waardoor je er langer in blijft. De dame hierboven is daar een pro in, want met haar eigen nagels kan ze aardig wat decibels halen!

Het zijn er niet veel, maar ik wissel wel graag tussen ze af om de variatie erin te houden en zo wordt je telkens opnieuw getriggerd. Als men spreekt word ik naar, behalve bij Trish, misschien omdat ik haar stemgeluid gewend ben en ze legt de nadruk er niet zo op. Het tikken van de acryl nagels, het krassen ervan, het geeft mij kippenvel op een gezonde manier!

Wat zijn jouw favoriete ASMR video’s? En heb jij ook voorkeuren?

10 thoughts on “MIJN FAVORIETE ASMR VIDEO’S!

    1. Ik had exact hetzelfde, totdat ik die video van Trish luisterde. Wow Deb, ik was verkocht, ineens kon ik het waarderen. Ik houd niet van dat opgezette onnozele gedoe, waarin mensen in je oor hijgen, absoluut niet. Mijn voorkeur gaat ook naar de wat hardere geluiden. :)

  1. Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit of ik er nou gevoelig voor ben of niet, maar man, die nagels tikken wel erg fijn! En lol @ that’s what she said :’)

  2. ASMR vind ik soms wel fijn, maar meer als onderwerp : massages. Om handmassages te zien, oeh heerlijk. . Als iemand loopt te tikken met de nagels , daar word ik echt kriebelig van, haha.

  3. Ik houd meer van videos waarin ze zacht praten dan al die andere geluiden. Zo relaxing! Maar van Trish kijk ik toch altijd alles hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *