MIJN FAVORIETE ASMR VIDEO’S!

De hype snapte ik niet, vooral omdat iedereen er zo vol van was. Mensen die met potloden heen en weer bewegen, folie, papier, niet mijn ding. Ze spelen met eten, je moet het gewoon in je mond stoppen en niet gek doen. That’s what he said! Totdat mijn favoriete YouTuber ermee aan de slag ging, namelijk het maken van ASMR video’s!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

De normale video’s vind ik niet prettig, heb het een aantal keer geprobeerd, maar het fluister, het gezwijmel en gedoe in de microfoon doen mijn nekharen overeind laten staan. Bij Trish ging het er anders aan toe. Ze praat wat zachter, maar wel verstaanbaar, ze heeft geweldige acrylnagels en tikt er regelmatig mee, dat was de trigger.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het tikken van acrylnagels is een fantastisch geluid! Het doet mij fascineren, want als ikzelf lange nagels heb, tik ik er ook automatisch mee. Trisha introduceerde mij met de ‘nieuwe’ variant, die is een stuk aangenamer is. Het tikken van de stiletto nagels, het kraken van de verpakkingen en het geluid als ze over de kartonnen doos heen gaat.. mind-blowing.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Nadat ik was bijgekomen van mijn zen-moment, ging ik opzoek naar andere video’s. Er ging een nieuwe wereld voor mij open, want heel YouTube astaat vol met ASMR video’s, speciaal met acryl nagels, inclusief het tikken! De verdikte acryl nagels maken een ander geluid, maar die van Dani zijn speciaal.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Ze maakt verschillende video’s, o.a. met het stuk krabben van zeep tot aan haar nagelroutine, maar ook met een variatie van het tikken. Zo heeft zij video’s van vier minuten, maar die kunnen ook oplopen tot een half uur. Dani is een handmodel en zeer geschikt als je van dit soort ASMR houdt!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

De laatste van Dani is ook een pareltje, vooral als het keukenpapier verdwijnt. Halverwege de video gaat ze verder met het krassen op leer, waardoor het geluid nog aangenamer is. Het klinkt gedempter, maar ook weer zwaarder en wat intenser. Op het einde tikt ze met haar nepnagels tegen elkaar, wat Trish ook deed in haar video en dat werkt zo relaxend!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het tempo moet er bij mij wel in blijven, niet dat zachte getik of gefrummel, maar een aardig volume met een goed ritme. Lange halen, vegen, krabben of van die roterende bewegingen, waardoor je er langer in blijft. De dame hierboven is daar een pro in, want met haar eigen nagels kan ze aardig wat decibels halen!

Het zijn er niet veel, maar ik wissel wel graag tussen ze af om de variatie erin te houden en zo wordt je telkens opnieuw getriggerd. Als men spreekt word ik naar, behalve bij Trish, misschien omdat ik haar stemgeluid gewend ben en ze legt de nadruk er niet zo op. Het tikken van de acryl nagels, het krassen ervan, het geeft mij kippenvel op een gezonde manier!

Wat zijn jouw favoriete ASMR video’s? En heb jij ook voorkeuren?


10 Comments

 • Oeh ik kende deze nog niet. Ik hou van tikken en vooral als ze dingetjes laten zien als make-up of juwelen. Papier vouwen vind ik ook een goeie trigger :-)

  Reply
 • Miss Mags

  14/07/2015

  ik herken dat !!! dat tikken doe ik ook als ik arcylnagels heb. hahahaha ik wist niet eens dat er echt video’s over waren LOL

  Reply
 • Ik kan juist absoluut niet tegen ASMR xD Ik word er enorm onrustig van *ja ik ben raar*
  Als ik wil ontspannen, zet ik wel een muziekje op (daar kan ik soms juist kippenvel van krijgen :3 )

  Reply
 • Kiss & Make-up

  14/07/2015

  Heel eerlijk? Ik had hier nog niet eerder van gehoord. Then again, da’s meestal het geval met van die hypes, lol :-) Ben altijd een beetje late to the party.

  Reply
 • debby

  14/07/2015

  Och ASMR ik word er hysterisch van! Ik ga er nog een poging aanwagen vanavond met deze…

  Reply
  • CynthiaKoning

   20/08/2015

   Ik had exact hetzelfde, totdat ik die video van Trish luisterde. Wow Deb, ik was verkocht, ineens kon ik het waarderen. Ik houd niet van dat opgezette onnozele gedoe, waarin mensen in je oor hijgen, absoluut niet. Mijn voorkeur gaat ook naar de wat hardere geluiden. :)

   Reply
 • Floortje

  14/07/2015

  Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit of ik er nou gevoelig voor ben of niet, maar man, die nagels tikken wel erg fijn! En lol @ that’s what she said :’)

  Reply
 • Miranda

  16/07/2015

  ASMR vind ik soms wel fijn, maar meer als onderwerp : massages. Om handmassages te zien, oeh heerlijk. . Als iemand loopt te tikken met de nagels , daar word ik echt kriebelig van, haha.

  Reply
 • Irma

  19/07/2015

  Ik houd meer van videos waarin ze zacht praten dan al die andere geluiden. Zo relaxing! Maar van Trish kijk ik toch altijd alles hahah

  Reply

Geef een reactie