TALK: Gave sneakers en grote voeten?!

Met de zomervakantie inzicht zat ik vol enthousiasme, vol shopdrift en voornamelijk zin om een nieuwe garderobe aan te schaffen! Mijn kledingstukken zijn deels ingeslagen, want met de korte shorts en de lekkere tanktops zit het deze zomer wel goed. Mooie bikini’s die matchen met schattige leuke, maar vooral kleine slippertjes. Met nadruk op klein. Daar stond ik dan.. met mijn uitgekozen schoenen.. weer niet in mijn bigfoot maat.

 

Het was al een issue voor mij om goede sneakers te vinden in de juiste maat, ondanks alle grappen en opmerkingen, want de grap over mijn evenwicht wordt maar al te vaak gemaakt. “Cynth, lekker stabiel hé!” Wijzen naar mijn voeten. “Jij kan niet omvallen!” of “Binnenkort krijg je nog alleen de dozen mee!” Oh joh, help vooral niet hoor. Ik en mijn voeten blijven hier wel staan..

De speciaalzaken gaan er verleidelijk uitzien, maar telkens als ik deze binnenwandelde kwamen de leren laarzen net tot onder de knie mij tegemoet. De horror. Oude modellen die niet trendy zijn of de bergschoenen met teveel gespen en klittenband. Opzoek naar toffe sneakers met teveel glans, teveel glitters, teveel kleur en alles wat overdone is. Dat is wat ik wil!

Meerdere sneakers zie je voorbij komen, vooral op social media spot je de uniekste limited editions. Mijn zus is op dit moment een sneakerfreak en ik vroeg bij haar advies na het zien van alle neon shoes. Zij kwam al snel met Nike op de proppen. Een nieuwe wereld ging voor mij open, met Air Max gympen in fuchsia, mintgroen met wit, turkoois, roze met zwart, bloedrood gemengd met wit en nog honderden andere soorten en guess what? MAAT 42! En zelfs 43!

Het is mogelijk om schoenen te vinden in je eigen maat, want er zijn genoeg webshops die wél maat 42 of groter verkopen. Zelfs high end winkels zoals Mayke.com en Net-A-Porter. Ik zag door de bomen het bos niet meer, totdat Caitlyn Jenner het opklaarde, want zij is een transgender vrouw en heeft met schoenmaat 45 gewoon de mooiste pumps evur. En zo zijn er nog meer celebs met big feet. De wonderen zijn de grote voeten wereld nog niet uit!

Wat vind jij van de sneakers van Nike? En waar koop jij jouw sneakers met een grote maat?


6 Comments

 • Priscilla

  22/07/2015

  Oooh Nike.. helemaal de shit toen ik mijn tienertijd binnen rolde. Heerlijk gelopen heb ik op mijn Nike Air Maxjes :D Ik vind ze nog steeds geweldig, vooral die op het eerste plaatje!

  Reply
 • Sabine

  22/07/2015

  Nike = liefde!
  Nog baal ik ervan dat de classics niet meer gemaakt worden, mijn oude gabberhartje JANKT!
  Heb zelf kleine voeten, ook niet alles..want je raad het al..die maat is dus altijd los pleitos :(

  Check sportsdirect.com eens trouwens..ook veel sneakers maar echt in alle maten!

  Reply
  • CynthiaKoning

   19/08/2015

   Ja, die ouderwetse Nikes zijn ook echt klassiek! Als je ze ziet, dan weet je dat het antiek is, haha! Dankjewel!

   Reply
 • Joyce

  22/07/2015

  Ik draag meestal altijd allstars of vans, maatje 41,5/42 staat er altijd nog wel tussen bij de dames, dat is een voordeel aan grotere voeten!

  Reply
 • Irma

  22/07/2015

  Oeeeh nice!
  Ondanks mijn reusachtige lengte heb ik gelukkig maar schoenmaat 38/39.
  Mijn tante heeft maat 45! Dat lijkt me toch wel heel naar!

  Reply
  • CynthiaKoning

   19/08/2015

   Reusachtige lengte? What? Hoe lang ben je? Nu ben ik nieuwsgierig! Trouwens 38/39.. YA BLESSED! 45 is ook een rot maat zeg, gelukkig zijn er nog steeds lovely shoes!

   Reply

Geef een reactie