TRENDING TALK: NAGELS OM OP TE KAUWEN.. EH VAN TE HOUDEN?!

Dat menig man nog niet aan je nagels hangt met de nieuwe nageltrend is mij een raadsel. Bij het zien van de ronde bolletjes gaan mijn kaken jeuken, want met die kauwgomballen heb ik last van nostalgie! De ronde kauwgomballen die je uit strips kon halen, meteen at je de eerste rij met kaakkramp op, want zo goed smaakte dit. Vervolgens kon je nog een grotere maat uit de muur bij de supermarkt trekken, maar op je nagels? Of zijn het gevulde blaren die leeg geprikt moeten worden?

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Scrollend op mijn Facebook dashboard waar niet alleen mijn horror te voorschijn komt, maar ook het leed van alle anderen. De nieuwste opkomende trends, zowel in Nederland als uit de USA en de rest van de wereld, maar nu ook deze fancy nagels die gemaakt zijn voor dames en heren die van rond houden. Geen puntnagels, geen stilettonails, geen gekrulde cinnamon buns, maar bolletjes. Kauwgomballetjes.

 

De eerste foto verscheen een aantal dagen of misschien wel weken terug in mijn timeline, vervolgens zag ik het enkele dagen geleden nog een keer, maar nu was het een ware hype! Bij het zien van de eerste foto had ik zin om mijn naald erbij te pakken en alle blaren lek te prikken, maar het waren acryl nagels.. ba dum tss..

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en besloot een kleine research te doen over de nagels, hoe ze werden gemaakt, in welke soorten en maten ze verschijnen, maar tot mijn verbazing is de trend al veel ouder dan verwacht. Maar liefst zeven maanden geleden verscheen de bovenstaande tutorial, but the skills tho! Het opbouwen van de acrylnagels ziet er verdomd makkelijk uit, maar dit is veel moeilijker dan het lijkt. Kortom, een knap staaltje werk.

Deze video komt trouwens uit december 2014.

Ze beginnen gewoon met een eenvoudige tip, knippen deze op maat na voorkeur en beginnen met het opstapelen van de lagen acryl. De huidteint van de nagel lijkt echt op een blaar die elk moment kan openbarsten, maar ze verschijnen ook in toffe kleuren, waaronder neonroze, felgroen en andere acryllagen die eroverheen gaan. Vervolgens worden de zijkanten bijgewerkt, de onderkant en krijg je nog een aantal lagen eroverheen, totdat een goede bol ontstaat. Ze werken het af and that’s it!

Een tijd terug waren de puntige klauwen ook voor niemand weggelegd en was het een hele verschijning als je stiletto nagels had, nu hebben zelfs de huismoeders die grijpers aan de handen en doen gewoon zonder moeite de afwas ermee. Niks speciaals aan, daarnaast kan je goed dingen wegkrabben. De waaiernagels werden ook verafschuwd, maar ook daar liep een grote menigte mee, zouden de bubble nails, zoals ze worden genoemd, ook worden geaccepteerd?

Wat vind jij van de trend?


18 Comments

 • Simone

  07/08/2015

  OMG. Ik vind het echt verschrikkelijk, sorry. Haha. Hoe komen ze er weer bij? Nee, ik houd ze lekker in een ‘normale’ vorm, haha.

  Reply
 • Sabine

  07/08/2015

  Zowieso niet echt een grote acrylnagel-fan maar deze trend..ziet er te nasty uit brrr!

  Reply
 • Melissa

  07/08/2015

  Ik vind het echt niks, vreselijk gewoon, haha. Sommige zien er dan misschien wel grappig uit maar daar blijft het ook bij

  xxx

  Reply
 • Ik vind het er zo ranzig uitzien! Alsof je gezwellen hebt groeien…. brrrr

  Reply
 • beautifulday4makeup

  07/08/2015

  He bah, dat is niets voor mij….

  Reply
 • maroussia

  07/08/2015

  Ik vind ze echt afschuwelijk. Ik ben niet zo van de nep nagels, omdat mijn nagels zelf lang zijn. Maar ik vind het wel mooi. Dit integendeel… Ieuw haha

  Reply
 • Judith

  07/08/2015

  Nooooooo! Wat is dit?! Dit heb ik nog nooit gezien (gelukkig). Ik wil er ook direct met een naald in porren..

  Reply
 • Madeleine

  07/08/2015

  Whahahha het ziet er zo gek uit. Leuk, ik zag t gister ook ergens voorbij komen. Leuk dat je er een artikel van hebt gemaakt :)

  Reply
 • Floortje

  07/08/2015

  Eerlijk? Ik vind het er eigenlijk wel leuk uit zien! Ik zou ze de hele dag over mijn lippen wrijven :’) (confession time: een vreemde gewoonte die ik trouwens ook met normale nagellak doe). De link met de blaren leg ik eigenlijk niet meteen, ze doen me inderdaad meer denken aan kauwgomballen! Ze doen alleen niet veel voor je vingervorm, je krijgt er een beetje stompjes van. Niet echt een fan van nepnagels in het algemeen maar het lijkt me stiekem heel leuk om deze in het straatbeeld te zien!

  Reply
  • CynthiaKoning

   19/08/2015

   Haha, dat is trouwens wel een lekker gevoel, vooral als het zo groot is! Lipmassage al te way! In de nude versie, als het de huidteint is van de nagels, lijken het hele grote gevulde ballonnen die elk moment op knappen staan.. I know.. :’) Het is vreemd, het is gek, so I’m totally feeling you!

   Reply
 • Jasmine

  07/08/2015

  Lijkt me zo ontzettend onhandig. De kattenklauwen vond ik nog geinig, maar dit vind ik maar wat lomp uitzien, lijkt me ook zwaar.

  Reply
  • CynthiaKoning

   19/08/2015

   Oh hey, inderdaad! Zo had ik er nog niet over nagedacht, maar daar zal zeker wat gewicht aan zitten. xD

   Reply
 • Irma

  07/08/2015

  Ik word er een beetje naar van…
  Niks voor mij!

  Reply
 • lisa heleen

  08/08/2015

  Ik zag het inderdaad ook opeens voorbij komen en schrok er gewoon een beetje van. Deze trend gaat hem voor mij niet worden hoor!

  Reply
 • Sara

  10/08/2015

  Ik vond de waaiernagels ook niets voor mij, met deze zou ik eigenlijk ook niet willen rondlopen :) Ik hou mijn stiletto’s wel :)
  Liefs, Sara

  Reply
 • Andréa

  14/08/2015

  Ik vind het wel geinig, hoewel het niet mijn ding is. Ik vind ze in ieder geval beter dan de waaiernagels. Maar om het nou mooi te noemen…nee.

  Reply
 • Evelien

  16/08/2015

  Gat. Ver. Damme. Ik vind dit zo nasty eruit zien! Alsof je nagels een abces hebben..

  Reply

Geef een reactie