WEEPING NUN MEETS CYNTHIA!

Het is één van de series die altijd mij wordt aangeraden, want daar komt pas écht horror in voor. Niet alleen omdat ik een gore-freak ben, maar ook om ideeën op te doen voor mijn SFX-categorie. Er wordt heel wat bloed vergoten, mensen vermoordt en de gruwelijke scenes komen erin voor en zelfs ik weet dat, ondanks dat ik nog niet eens de serie heb bekeken, natuurlijk heb ik het over American Horror Story, inclusief de Weeping Nun Meets Cynthia!

weeping nun american horror story

Het wegwerken van mijn wenkbrauwen doe ik de laatste tijd steeds vaker, want met behulp van wat Spirit Gum van Mehron gaat dit enorm gemakkelijk! Ik ben verkocht aan de techniek en om de puntjes op de ‘i’ te zetten, haal ik er een laag Kryolan Eyebrow Plastic overheen. Meh, je ziet deze wel wat zitten op de foto. Een dun laagje wax, zodat je ze nog meer kunt verstoppen, goed afpoederen met de Ben Nye Colorless Face Powder en je zult ze niet meer zien!

weeping nun american horror story

weeping nun american horror story

Dat is het moeilijkste gedeelte van de look, want met behulp van een grote kwast en de witte waterbase gezichtsschink van Grimas zet je binnen no-time de basis erop. Zelf heb ik altijd een aantal lagen nodig, goed laten drogen en opnieuw fixeren met de Ben Nye Colorless Face Powder. Zo kun je langer genieten van je grime!

weeping nun american horror story

Mijn rekening laat mij niet de lenzen van een paar honderd euro aanschaffen – helaas! Gelukkig heb ik wat creatieve skills in mij om de ogen te faken op een eenvoudige manier, namelijk zwarte waterbase facepaint van Stargazer op de oogleden. Geen primers, want met wat van de zwarte oogschaduw uit de Sleek Caribbean Collection Curaçao Palette kon ik dit voorkomen!

weeping nun american horror story

Voordat de zwarte facepaint opdroogde, blenden ik de randen in de rode oogschaduw, zodat het wat smoother overkwam en de harde lijnen als sneeuw voor de zon verdwenen. Wel bouwde ik de intensiviteit op van de nachtelijke kleur. Voordat ik trouwens de donkere stap nam, depte ik Bloody Mary van Sleek in de crease en net daarboven voor het zalmkleurige effect wat de non ook heeft.

weeping nun american horror story

weeping nun american horror story

Met de overtollige rode resten voorzag ik ook mijn lippen voor een zacht kleurtje en stapte over naar de tranen. Veel water, veel zwarte schmink en lopen maar! Ga geen lijnen trekken, want dan verpest je de look, omdat het er net uit gaat zien. Smeer teveel facepaint onder de ogen en laat het zijn gang gaan. Wel maakte ik enkele tranen wat donkerder, omdat de zwarte kleur kan gaan mengen met het wit of vanwege het vele water lichter worden.

weeping nun american horror story

Ben je handig met een naaimachine? Maak dan een cape, zoals nonnen dat ook hebben, stik enkele dingen aan elkaar of doe net zoals mij, namelijk een T-shirt op je hoofd – ik gebruikte mijn #BAZENCREW T-shirt – met daarop een witte fluwelen doek die ik om mij heen sloeg. Zet het vast met klemmen of veiligheidsspelden en voorzie jezelf van een witte broek.

weeping nun american horror story
Zo eenvoudig, zo simpel, maar zo goddamn creepy! Oh my, ik schrok tijdens het zoeken van foto’s van de look, omdat ik deze weer vergeten was. Weet je wat het erge is? Ik had deze enkele uren geleden gemaakt, haha! Je hebt maar enkele dingen nodig, alle items zijn in de Nederlandse winkels te halen, want bij de dopwinkel haal je gewoon de Grimas schmink, zowel wit als zwart, de kledingstukken hangen in je kast en jij hebt jouw Halloween look voor 2015!

Ben jij bekend met de weeping nun uit American Horror Story?

Heb jij de nieuwe categorie al gespot speciaal voor Halloween? Bekijk deze hier voor alle Halloween artikelen van 2015 of klik aan de zijkant! ->


One Comments

  • Irma

    22/08/2015

    Creeeepy.
    Lijkt me ideaal voor nog even een last-minute Halloweenlook!

    Reply

Geef een reactie