Sugar Skull “Nurse” Meets Cynthia!

Het Halloween seizoen is officieel van start gegaan, want in Amerika is het enge balletje gaan rollen. Men rent over straat met ledematen die half zijn afgebeten door zombies, de pompoenen zijn niet aan te slepen en zo komt ook Thanksgiving dichterbij, maar eerst de Mexicaanse dag, Halloween voor Amerika en een groot deel van de wereld en The Day of the Dead Meets Cynthia!

sugar skull halloween

In Mexico worden de doden geëerd op de dag van Halloween, namelijk 31 oktober komen de sugar skulls te voorschijn en worden zij verwelkomt in de omgeving van de Mexicanen. Zelf besloot ik voor een engere sugar skull te gaan, want mijn half-faced sugar skull was meer feestelijk en die van een aantal jaar terug te simpel. Houd je vast, want hier zit maar liefst 5 tot 6 uur werk in.. YAY!

sugar skull halloween

Ik begon met het krullen van mijn haar, want de lokken die mijn kont aanraken moesten allemaal gekruld worden, maar voordat ik daarmee begon moest ik de boel preppen en dat deed ik zoals gewoonlijk met de Kruidvat Heat Protector! Met de borstel vloog ik er doorheen, krulde mijn gehele haar met de Remington Pearlwand I93 en kamde de voorste lokken uit voor een natuurlijk effect. Stak de boel op met haarklemmen en wat schuifspelden. Laten we het hoedje van de verpleegkundige niet vergeten die ik maakte van een mondkapje en schilderde een rood kruis op.

sugar skull halloween

sugar skull halloween

Over naar de make-up waar ik zoals mijn haar ook begon met het voorbereiden van de huid en daarvoor gebruikte ik de Too Faced Shadow Insurance! Zo blij dat de oogschaduwprimer weer in huize Koning is. Vervolgens schilderde ik het rode kruis op mijn gezicht met de Stargazer waterbase facepaint in het rood. Mijn oneffenheden blokte ik met de Be Creative Makeup Diamond Dew Glow Foundation, lichtte de boel op met de Ben Nye Creme Highlight in Ultralite en fixeerde het foundation-gedeelte met de Ben Nye Colorless Face Powder.

sugar skull halloween

No mercy hier, want met de 120 Palette en een neon oranje oogschaduw zette ik de ooglook in lichtere laaien. Niet alleen de ooglook, want hiermee zette ik ook het rode kruis, hierdoor zal de facepaint niet uitlopen of vervagen. Een intensieve arcadeboog met donkerbruin en nog meer aangezet met de zwart die ook afkomstig is uit de W7 In The Mood Palette. Geen gekkigheid, maar een simpele winged eyeliner die ik aanbracht met de HEMA Eyeliner in het zwart. Mijn wimpers krulde ik, een laagje Max Factor Velvet Volume Mascara en twee soorten nepwimpers van MAX&MORE die ik opplakte met de DUO Lash Glue in DarkTone.

sugar skull halloween

Taylor Swift VMA Makeup look

Mijn wenkbrauwen vulde ik in met dezelfde kleuren die ik ook in de ooglook had gebruikt, maar vrij agressief en dik aangezet. Hier en daar doodle ik wat op het gezicht, wat de meeste sugar skulls hebben, enkele stipjes, vormpjes en een hartje. Niet alleen mijn gezicht stond in de kleur, maar ook mijn borstkas ging mee in de verf. Ditmaal een rode facepaint basis, vervaagde dit, bracht de neon oranje aan en de twee nachtkleuren uit de In The Mood Palette. WOW. Intens. Heftig. Gorgeous.

sugar skull halloween

De mond was één van de moeilijkste stukken, eigenlijk alles wel, maar dit was een precisie werkje. Met de zwarte facepaint maakte ik een eenvoudige lijn, net zoals een glimlach, vulde deze weer op met kleinere lijnen en vervolgens de gaten weer met de Grimas Waterbase Facepaint in het wit. Daaroverheen ging weer een zwarte oogschaduw om meer schaduw aan te brengen.

sugar skull halloween

Dat was mijn ding dit keer, dat gold ook voor de neus en de oogkassen. Bij mijn neus was het een tikkeltje simpeler, want daar volde ik de lijnen in mijn neus, benadrukte dit, gaf de lijnen nog een dikkere kleur en vervaagde dit naar binnen toe. Vergeet niet de puntjes van de skelettenneus! Bij mijn oogkassen deed ik hetzelfde, maar dit keer begon ik onder de brows met twee strepen, naar beneden toe in wiebelende lijnen, omhoog en richting de eyeliner. Niet te gek, niet teveel, maar laat het licht drogen. Zo vervaagde ik de lijn opnieuw met de zwarte oogschaduw en blenden dit opnieuw naar boven. Kijk die schaduw ontstaan!

sugar skull halloween

sugar skull halloween

Twee witte kleurlenzen in en dat maakte mijn Halloween look helemaal compleet! Zoveel nieuwe dingen probeerde ik uit, zowel het geven van schaduwen, als de mond en de skeletten neus + oogkassen. De contouring bij mijn nek pakte ook beter uit dan ik had verwacht. Ja, geloof het of niet, maar op deze look ben ik best trots én ik had enorm veel plezier in het maken hiervan!

Heb jij weleens een sugar skull gemaakt?


7 Comments

 • Michaela

  19/09/2015

  Onwijs onwijs gaaf! Ik ga proberen om dit jaar een sugar skull te maken!

  Reply
 • Jasmine

  19/09/2015

  OOH! Wauw 5 uur werk, maar dan heb je ook heel wat er voor. Vooral de wiebelende lijnen rond je neus vind ik vet en de schaduwen, en al die detaillering! Natuurlijk de lenzen en het specifieke verplegersgerei had je natuurlijk al rondslingeren van je opleiding :)

  Reply
  • CynthiaKoning

   22/09/2015

   Yas, dat is inderdaad lang, maar je hebt zeker een punt! Hierdoor ga je ook niet afraffelen, ondanks dat je dat soms wilt, omdat je rug zeer doet or whatevs, but damn.. van deze look heb ik écht genoten!

   Reply
 • Wauw wat gaaf weer! Je hebt echt awesome skills meid!

  Reply
 • Grim&Glam

  30/09/2015

  Ik heb hem nog nooit gemaakt, maar staat zeker nog op mijn lijstje. Ik hoop dat mijn paint skills er goed genoeg voor zijn, haha.

  Reply

Geef een reactie