TALK: RUSTDAGEN VOOR JOUW HUID?

De Halloween periode is niet alleen een dieet killer, maar ook verpest het aardig wat huiden, omdat iedereen druk in de weer is met de gekste make-up looks. Wat dacht je van alle SFX producten die boordevol alcohol zitten? Lekker voor in je drankje, niet zo tof voor op de huid. Daarom las ik regelmatig rustdagen in voor mijn huid! Doe jij dat ook?

rustdagen makeup

Voor mijn blog kampte ik al met enorme huidproblemen met o.a. eczeem, als kind af aan was ik al een probleemgeval qua huid. No problemo, want Mom hield het allemaal onder controle met zalfjes en dingetjes, totdat ik bij de killer van een opleiding kwam, namelijk schoonheidsspecialiste. Echt funest voor mijn tere huid, overproductie, inclusief een minerale olie verslaving.. Hurray..

rustdagen makeup

Sinds een jaar is mijn huid er weer een beetje bovenop. Geen schrale lippen tot bloedens aan toe, hele stukken opperhuid wat ik van mijn huid kon trekken en het vuurrode geïrriteerde kleurtje is ook vetrokken met het bijtende aan toe. Wat vellen op mijn voorhoofd en soms rondom mijn ogen neem ik op de koop toe, het kan altijd erger. Die droge lippen neem ik ook voor lief, helemaal omdat het binnen een week weer vertrokken is. Laat ik dit snel afkloppen.

rustdagen makeup

De laatste tijd zit ik minimaal één keer in de week in de special effects makeup en zoals ik al zei zit het vol met ingrediënten die ik moeilijk kan verdragen, vandaar de rustpauzes! Zondag was altijd mijn make-up rustvrije dag, maar nu las ik ze wat vaker in, vooral als ik merk dat mijn huid het niet meer trekt of al dat stadium is gepasseerd.

rustdagen makeup

Slapen valt niet onder mijn rustdag, maar wel tweemaal per dag het reinigen van het gezicht, twee keer het aanbrengen van Mam’s crème. Deze bevat geen rare stoffen, maar alles is puur natuur! Is het nou echt heel droog of schraal, dan maak ik gebruik van nog een dikke laag, voordat ik ga slapen en dan alleen op de droge plekken.

rustdagen makeup

Geen make-up, geen SFX en vooral geen schmink. Minimaal één keer in de week, het liefst twee make-up vrije dagen, want hierdoor herstelt alles pas echt. Voldoende drinken, genoeg fruit en groenten. Maskers gebruik ik niet altijd in dit soort periodes, als mijn huid aan fladderen ligt, gewoon helemaal niks is soms ook fijn!

rustdagen makeup

Ik spot altijd dames die alleen mascara dragen, maar dan ook écht altijd mascara ophebben of hun wenkbrauwen hebben gedaan. Dan vraag ik mij af, zouden zij ook make-up vrije dagen hebben? Heb jij ook dat soort dagen? En las jij rustdagen in voor jouw huid? Of heb je een speciale verzorgingsroutine voor dit soort momenten?

Las jij rustdagen in voor jou huid?


5 Comments

 • Stephanie

  06/10/2015

  Ik ben de meeste dagen, als ik echt nergens speciaals heen moet makeup loos.
  Ik zie er dikwijls het nut niet van in om als ik toch maar thuis ben in de makeup te vliegen. Soms natuurlijk wel hé ;) Maar over het algemeen draag ik maar makeup als ik uitga, naar een speciale gelegenheid moet, moet buitenkomen voor meerdere uurtjes of er echt helemaal niet uitzie en dan nog is dat als ik tijd en zin heb.
  Ik begrijp jou problemen met een pellend voorhoofd en droge plekjes rond de ogen. Dat komt hier ook vaak voor.. Droge gebarsten lippen heb ik vaak, maar dat probeer ik op te lossen door ook voor ik ga slapen een chapstick te gebruiken. Een natuurlijke wel te verstaan, zelfgemaakt of eentje zonder chemische brol erin.

  #letyourskinbreath

  Reply
 • Kiss & Make-up

  06/10/2015

  Ik denk dat als ik zou doen wat jij doet mijn huid ZWAAR zou protesteren, zelf met rustdagen. Mijn huid reageert echt bij ’t minste, en dan vooral met breakouts en roodheid. Ik probeer mijn gezichtsmake-up dus altijd zo licht mogelijk te houden. Minidruppeltje foundation, beetje poeder, and done. Maar dat doe ik dan ook wel elke dag zo, zonder rustdagen. En mijn ogen zijn altijd volledig opgemaakt ook.

  Reply
 • Irma

  06/10/2015

  Mijn huid kan vrij goed tegen make-up, maar ik heb altijd wel één keer in de week een make-uploos dagje.
  Zo fijn, kan ik ook gewoon in mijn ogen wrijven zonder panda-effect te krijgen, haha!
  Maar nu het kouder wordt merk ik wel dat mijn gezicht droger wordt, dus ik ben weer druk in de weer met crèmes!

  Reply
 • Jasmine

  06/10/2015

  Rustdagen, dat zijn ongeveer alle dagen waar ik gewoon thuisblijf en niets voor mijn blog doe :) Extra rustdagen komen te kijken wanneer mijn huid erg onrustig is en make-up toch niet mooi wilt zitten. Dan heeft het ook geen nut, dus waarom er energie in steken.

  Reply
 • Nadia

  06/10/2015

  Ik heb hier in Spanje vrij vaak een make-uploos dagje de laatste tijd, maar eigenlijk als ik het huis uitga doe ik wel mijn wenkbrauwen en mascara omdat ik er anders ziekig uit zie. Maar met uitgaan ofzo draag ik lekker alles :)

  Reply

Geef een reactie