Ben Nye Flesh Effects Gel!

Niet alleen heb je in de make-up wereld dat je ergens met goedkope oogschaduws begint en langzaamaan overstapt naar de betere kwaliteit. Op den dure weet jij wat je wilt, maar dat geldt ook voor de SFX! Van wimperlijm naar vloeibare latex tot aan de gels en siliconen basissen. Met als uitkomst de Ben Nye Flesh Effects Gel!

ben nye flesh effects gel

In de special effects branche heb je altijd de optie om te producten uit te proberen, voordat je een grote fles aanschaft! Zo deed ik dat ook met de Flesh Effects Gel, want je wilt zoveel mogelijk manieren zien en testen, voordat je jouw favoriet uitkiest. Vandaar het schattige kleine flesje met een inhoud van 29ml en een plastic dop waar je gemakkelijk de gel uit kunt schenken. Daarnaast staat Ben Nye erom bekend dat zij niet op dieren testen!

ben nye flesh effects gel

ben nye flesh effects gel

Hoe werkt het product?
Met huidwax kun je wonden makkelijker modelleren en op je huid plakken, blend het erin en je bent klaar. Vervolgens heb je een siliconen basis, deze blijft vrij compact en hard uit, maar de gel blijft altijd vrij zacht en wat plakkerig. Een echte gelsubstantie die je ook aankunt brengen in lagen, waardoor het dikker wordt, ideaal voor wonden of als je druipers aan het gezicht wilt maken.

ben nye flesh effects gel
ben nye flesh effects gel

Verwarm de gel in kokend heet water, pas wel op, want het is bloody hot. Niet alleen het water, maar ook zo’n twee tot vier minuten na het weken van de gel. Het wordt vloeibaar en je kunt ermee aan de slag. Hoe langer je ermee in de weer bent, hoe kouder het wordt en dan zal je merken dat je het opnieuw moet verwarmen. Zelf heb ik het product ook al meerdere keren gebruikt, maar als er kleur bij komt, dan krijg je dat niet meer eruit.

sfx burns

Hergebruiken is wel eenvoudig, omdat je de gel gewoon weer in een potje stopt, kokend heet water in een kopje, laten staan en het is opnieuw vloeibaar. Herhaal dit zo vaak als je wilt, let wel op dat het niet te ranzig wordt + uiteindelijk zal het niet meer van topkwaliteit zijn.

IMG_9274

Het is geen zuinig product, omdat wonden vrij veel product vragen en als je het maar één keer kan gebruiken als je een unieke kleur gebruikt, denk aan blauw, dan moet je het bewaren tot de volgende blauwe look. Dit geldt ook voor de andere tinten, tenzij je het transparant houdt. Het is wel enorm makkelijk te verwijderen van je gezicht en vrijwel pijnloos!

IMG_9014

ben nye flesh effects gel

Waar kan je het voor gebruiken?
Ik vind het geweldig voor brandwonden, omdat je je huid ermee kan laten smelten als het ware. Druipers aan de kaaklijn, bewegende wonden die je uit elkaar kunt trekken voor een viezer effect, snijwonden of voor het opvullen van je wond. Guts! Het is een leuke toevoeging aan je SFX-kit, niet speciaal, want een must is het niet, tenzij je veel met brandwonden en gesmolten huid gaat werken!

De Ben Nye Flesh Effects Gel is verkrijgbaar in verschillende maten, de 29ml is $9 (=€8,11) verkrijgbaar bij MakeupMania. Let wel op de verzendkosten, want daarbij kwamen mijn douanekosten van €30 ook om het hoekje kijken.. fml. STILL LOVE IT THO!

Heb jij producten van Ben Nye? Of SFX-producten?


9 Comments

 • Kiss & Make-up

  12/10/2015

  Met dit specifieke product zou ik zelf niks zijn, maar ik ben wel benieuwd naar andere Ben Nye producten dus ga meteen de webshop eens uitkammen!

  Reply
 • Joyce

  12/10/2015

  Ziet er goed uit! Zelf heb ik nog niks van Ben Nye

  Reply
 • Irma

  12/10/2015

  Niiice, heb ook altijd al die losse poeder van Ben Nye willen proberen!

  Reply
 • femketje

  12/10/2015

  het maakt het wel lekker ranzig allemaal :D

  Reply
 • Deb

  12/10/2015

  Ik heb net The walking Dead zitten kijken, daar zullen ze vast ook liters van dit spul er doorheen jassen ;-)
  Geweldig hoe jij de kunst beheerst om zulke angstaanjagende creaties te maken.

  Reply
 • Ah gadverdamme! Super gaaf :D
  Ik merk dat ik bij jouw artikelen altijd super gemengde gevoelens heb haha. Het ziet er super smerig uit, maar daarom is het zo gaaf xD

  Reply
 • Kaylani

  30/10/2015

  Wauw wat een enorm gaaf effect! Dit moet ik zeker even toevoegen aan mijn SFX stash haha!

  Reply

Geef een reactie