HOW TO: PRO (SFX!) HALLOWEEN KIT BOUWEN!

Je hebt de basis opgebouwd of bent nog bezig met het opbouwen van je special effect make-up kit. Latex, watten en kleurenpalettes om de wonden nog meer realiteit te geven. Wist je dat je nog meer items hebt? Producten die je het beste kunt gebruiken als je de skills beter onder de knie heb! Een halloween kit voor de pro’s!

halloween kit bouwen

Het is eenvoudig om met budget producten je kit al deels op te bouwen, niet alleen heb je deze items nodig als je weinig te besteden hebt, maar ook bevinden de watten, tissues en pakken gelatine zich hier in. In een basiskit heb je de sponzen, nepbloed, maar ook huidwax. In een pro kit bevinden zich o.a.:

pro kit halloween

halloween kit bouwen

Lenzen! Je hebt verschillende soorten lenzen, maar kleurlenzen zijn het makkelijkst verkrijgbaar. Zowel de HEMA als de fopwinkel, maar ook op het internet worden deze verkocht. Houd de omvang in de gaten, want naast de kleurlenzen heb je ook de sclera lenzen. Deze halen niet je iris weg, maar verbloemen ook het oogwit. Ze bedenken alles, geven je looks een fantastisch resultaat, alleen zijn verdomd duur. De minimum prijs ligt rond de €100 en de houdbaarheid is vaak maar een jaar.

halloween kit bouwen

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het is een plakkerige badass, letterlijk en figuurlijk, want spirit gum is iets wat ingewikkeld is. Het duurde maanden voordat ik het eindelijk onder de knie had. Het is de basis om dingen mee vast te plakken, een lijm, het wegwerken van je wenkbrauwen, maar ook voor het maken van littekens. Het zit barstens vol alcohol en is verdomd moeilijk te verwijderen van de huid. Het is wel een musthave voor het maken van SFX-looks!

halloween kit

Pak de goedkoopste, vreemdste en de meest raarste kwasten die je pakken kan, want je zult ze nodig hebben! Niet alleen voor het invullen van je wonden, maar ook het maken van aderen, details of schrammen. Laten we de facepaint looks niet vergeten! Schaf ze aan in de grootste en kleinste maten, maar ook gebruik van schilderskwasten. Die zijn vrij zacht, variëren in haren en komen in verschillende soorten.

BEETLEJUICE MEETS CYNTHIA!

Het vorm geven van de wond gaat ook met kleur, maar ook met andere items, bijvoorbeeld het nabootsen van een huidteint. Daarvoor zijn de kleurenpaletten op alcoholbasis ideaal! Het is moeilijker om met de alcohol activerende producten te werken, aangezien je het goed moet uitbalanceren tussen de alcohol en kleur. Het is wel een uitkomst voor het inkleuren van wax, gelatine, siliconen of protheses, vanwege finish van de producten.

halloween kit

halloween kit

Over de siliconen basis gesproken, met 3rd Degree kan je ook aardig uit de voeten! Het zijn twee componenten die je moet mengen, ook hier zitten enkele regels aan verbonden. Je mag ze niet roeren in dezelfde pot of met elkaar in contact brengen, alleen buiten de potjes. Het duurt langer drogen, zijn enorm prijzig en moeilijk verkrijgbaar voor de Nederlanders.

halloween kit

Het hebben van spatels is ook een must, vooral als je werkt met grote potten. Hiermee kan je dingen eruit scheppen, het verwijderen van overtollig product, het maken van sneeën, vormgeven van dingen, maar ook voor het mengen van producten. Daarom zijn mengpaletten een toevoeging aan je stash! Je kan alles erop mengen, van kleuren tot aan items tot aan het aanbrengen van latex, zodat je van de palette kan werken, in plaats van de fles of pot.

halloween kit

halloween kit

Grote verpakkingen, niet alleen liters aan alcohol, maar ook aan tissues, liquid latex, watten, wattenstaafjes, removers, alle producten die je in je kit hebt, zorg dat je een groot aantal ervan hebt. Waarom? Als je op sets werkt of regelmatig in de SFX zit, zal je merken dat je door je producten heen vliegt! Het is duur om telkens over te laten komen uit de USA of een ander land, waardoor je beter groot kunt inkopen als je het product al een keer hebt gebruikt en tevreden was met het resultaat.

halloween kit

Als laatst heb je nog de protheses! Het is handig om in je kit te hebben, vooral als je de wilde kant van SFX gaat beoefenen met extra oren, wonden, een paar handen en noem maar op. Deze zijn gewoon verkrijgbaar op het internet, maar je kunt ze ook zelf maken. Het is veel werk, maar goedkoper!

halloween kit

Zo heb je alle items voor in je basis kit, maar ook als je minder geld hebt om te besteden kun jij je budgetkit opbouwen en als je wat verder bent in de SFX kan je overgaan naar de pro kit. Natuurlijk heb je nog veel andere items, maar dit zijn de hoofdproducten die veel worden gebruikt in de SFX-wereld. Als jij ook actief bent in de SFX en jij weet nog leuke items voor in je kit, laat die beneden in de comments achter!

Maak jij weleens SFX-looks?


Geef een reactie