THE JOKER “HEATH LEDGER” MEETS CYNTHIA!

Gehuld in een klassiek paars pak, een rijke kleur groen als gilet met daaronder een donkerblauwe blouse, inclusief een nette stropdas. De combinatie past niet bij elkaar, maar sowieso neemt de meneer niet het leven serieus, want zijn zin is dan ook: “Why so serious?!” Het is en blijft een legende die te vroeg ons heeft verlaten, maar Heath Ledger wist hoe de personage moest neer worden gezet, The Joker Meets Cynthia!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

Het is een make-up look die door iedereen massaal wordt gebruikt, want het is nog steeds één van de meest bekeken looks op de website. Daarnaast krijg ik nog steeds reacties, complimenten en e-mails op of over de tutorial. Ditmaal in kostuum met bijpassend haar, tanden én de littekens!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

Daar begon ik ook meteen mee! Ik griste mijn 3rd Degree kit weer onder het stof vandaan, want hiermee kan je zo lekker aan de slag mee gaan. Dit spul is fantastisch, zeker de prijs waard. De twee componenten mixte ik samen voor de ultieme substantie en bracht deze aan, net zoals ik deed bij de Chelsea Smile. Alleen ga ik een kant in de vorm van een glimlach omhoog en aan de andere kant is dit een soort van L-vorm.

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

Kijk een beetje vreemd, frons je gezicht en smeer dan de witte schmink eroverheen. Met de Snazaroo Waterbase Facepaint in White bracht ik de basis aan, maar zorgde ervoor dat het semi dekte. Niet teveel, lekker lelijk, maar wel georganiseerd lelijk. Dit kun je met een schminkspons vervagen of met je vingers.

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

Zijn lach maakt de look helemaal compleet en inmiddels heeft ook de siliconenbasis goed kunnen opdrogen, voordat we verder gaan met invullen. Hiervoor maak ik gebruik van de Snazaroo Facepaint in Bright Red, de beste rode kleur die je op de kop kunt tikken! Zorg er wel voor dat je het mooi vervaagd en niet alles in één getekende lijn laat zitten.

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

De ogen zijn een ander verhaal, want ook hier moet je niet teveel moeite voor doen. Breng het zwart van Snazaroo royaal over de plek aan, niet de intensiviteit, maar wel royaal qua oppervlakte. Blend het als een gek alle kanten op met brushes of je vingers en pak ook de wenkbrauw mee, want aan één kant van zijn ogen gaat het omhoog. Details zijn de key tot succesvolle en realistische looks!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

Voordat ik mijn pak aantrek, begin ik eerst aan het haar, want je wilt niks beschadigen als je facepaint erop zit. Ik deed mijn losbandige haar in een staart, klemde de lokken aan de zijkant en voorzag de punten van Aussie Leave In Conditioner. Ondanks mijn tealkleurige uiteindes spoot ik wat groene haarkleur erin en toupeerde de boel voor meer chaos.

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

Het pakje was de grootste uitdaging, vooral omdat ik nog nooit zoiets had uitgeprobeerd, althans niet dit. Ik begon met de basis, namelijk de blouse. Blauw van Grimas gemengd met wat zwart van Snazaroo weer, schilderde ik het kraagje erop in een soort van v-vorm, zodat ik niet de groene gilet meenam. Met Purple trok ik de paarse jas aan, bracht laag of twee aan, voordat ik met Grass Green overstapte naar de gilet.

THE JOKER "HEATH LEDGER" MEETS CYNTHIA!

Met wat zwart deed ik de outlining van het overhemd, zodat het net echt lijkt alsof ik deze aan heb, dat gold ook voor de jas, maar voordat ik daarmee begon verwijderde ik wat schmink voor de stropdas. Hiervoor mengde ik drie tinten, namelijk geel, rood met zwart en maakte een das, nadat deze was opgedroogd gaf ik het enkele gele stippen. Net zoals de gilet, deze kreeg een wit met groen gemengde highlight in een Y-vorm, zodat het net leek, alsof deze dichtgeknoopt zat, inclusief de knoop die erop werd gemaakt.

Klik hier als je de tutorial niet kunt bekijken.

De tanden van de Joker zijn ook wat vergaan, vandaar dat ik de gouden ToothFX van Mehron erbij pakte en de bovenste rij beschilderde met de gruwelijke kleur. Het was een flinke make-up sessie, zowel qua uren als de dingen die gedaan moesten worden, maar zo leuk om te doen! Hiervoor doe ik het en wist je dat deze look al jarenlang op mijn SFX to do list stond? YEAP!

Ga jij verkleed als de Joker?

De kleuren zijn ietsjes aangepast, zodat het op de realiteit lijkt, door de witte schmink werd het licht weerkaatst en blokkeerde alles.

5 Comments

 • Kiss & Make-up

  24/10/2015

  Man, wat een TALENT heb jij, ongelofelijk. *bows down to the queen*

  Reply
 • Irma

  24/10/2015

  Het lijkt echt super op hem! Well done, girl!
  Ben heel benieuwd of Jared Leto wat trekjes over gaat nemen van de ‘oude’ Joker!

  Reply
 • femketje

  24/10/2015

  erg gaaf gedaan :D loooove dat je zoveel met face paints doet!

  Reply
 • Demaerel lorenzo

  25/10/2016

  Waar lan je de producten kopen bv die 3rd degree enzo?

  Reply

Geef een reactie