8 TIPS OM JE MAKE-UP TE BEHOUDEN OP DE FIETS!

Nu de klok een uur achteruit is gegaan, zal je echt merken dat de winter eraan komt! Urenlange fietstochten in de ochtend naar school, wat eigenlijk maar tien minuten zijn. Alsnog tien minuten teveel, want die dikke mist of regen grijpt je in de lurven en je zal zien dat jouw schitterende krullen uitzakken tot lange pluizige slierten. Vandaag geef ik jouw 10 tips om jouw make-up op de fiets te behouden!

make-up tips

In de winterperiode had ik hier zo’n gruwelijke hekel aan, vooral als je geen hand voor ogen zag door de mist en weet je wat er dan gebeurde? Vochtdruppels aan de wimpers! En wat gebeurde er dan? Afgeven, tranen en werd je een panda.. Wat doe je daar tegen? Heel simpel, eerder weggaan, zodat je vroeg op bestemming bent en daar pas de mascara aanbrengen!

make-up tips

Warm of koud, maar ik traan enorm vaak op de fiets door de wind. Eyeliners lopen uit, mascara zit op mijn knieën en de highlighter in de ooghoeken is verprutst. De oplossing hiervoor is een zonnebril! Geen zon? Who cares! I care! Ik care zeker om mijn make-up, dan maar voor Jan Joker fietsen. Wist je dat ik het inmiddels zo gewend ben? Soms ook als het donker is.. eh.. ja.

make-up tips

Heb je geen zin om je make-up later te doen? Of moet je nog reizen, nadat je van de fiets bent gestapt? Misschien zit de oplossing wel in het fixeren van je eyeliner! Breng een laagje poeder over de gekleurde lijn heen, doe dit ook bij lipstick – pas op, dit matteert wel! – bak the shit out of it! 

make-up tips

Smelt jouw foundation ook altijd in de zomer ervan af, door de hitte van de zon, maar ook omdat je het wegzweet? Maak gebruik van primers en dan de primers met een hoog glycerine gehalte! Wrijf het er goed in, laat het even zitten, foundation aanbrengen, goed afpoederen en het blijft beter zitten dan het voorheen zat! Rustig fietsen scheelt ook, maarja, vaak heb je haast.

make-up tips

Waterproof is de key voor vele dames en heren als het aankomt op weersomstandigheden of het maken van lange dagen! Waterproof mascara, foundation op oliebasis, bakken van de make-up en allerlei longlasting producten.

make-up tips

Je kunt ook aan de gang gaan met de finishing sprays! Zoek jouw favoriet op, de ene helpt bij het omsmelten van poeder, waaronder de Fix+ van MAC, maar de Graftobian Makeup Setting Spray sealt de deal! Een vrij harde laag ontstaat na het gebruik ervan, misschien ook omdat de glycerine ook hoog op de ingrediëntenlijst staat!

make-up tips

Heb je al veel dingen uitgeprobeerd? Doe dan gewoon de basis thuis, maar neem bijvoorbeeld je eyeliner, lipstick en mascara mee, zodat je deze aan kunt brengen als je bent aangekomen. Hierdoor ben je zeker dat het niet gaat smudgen of uitlopen. Ga natuurlijk wel eerder van huis weg!

make-up tips

Nog een laatste tip en dat is het sealen van je make-up met haarlak. Yeap, het is heel fout, mag zeker niet op een dagelijkse basis gebeuren, maar stel je voor, het kan niet anders, omdat je een presentatie hebt, dit is iets waar dragqueens bij zweren! Een goede laag aan haarlak over het gezicht zorgt voor een extreem lang longlasting effect!

222

Met primers, veel poeders, goede producten die niet in de lijnen trekken én finishing sprays kom je al een heel eind! Het lukt mij met primers prima om de boel te behouden, zonnebril op mijn neus en gaan met die banaan. Ga liever van te voren weg, zodat je rustig aan kunt doen en je make-up tip top in orde kunt houden!

Heb jij nog tips om make-up op de fiets te behouden?


5 Comments

 • Kiss & Make-up

  26/10/2015

  Het is echt al JAREN geleden dat ik nog op ’n fiets heb gezeten, woops! Maar ik herinner me nog heel goed wat een RAMP het vroeger was om mijn haar ‘in de plooi’ te houden toen ik als student nog met mijn fiets naar de les moest, ugh.

  Reply
 • Teddy

  26/10/2015

  Handige tips! Ik zit vaak op de fiets met mijn make-up. Vooral als mijn make-up enorm goed zit begint het te regenen…

  Reply
 • Irma

  27/10/2015

  Gelukkig hoef ik naar school nog geen 5 minuten te fietsen, maar tijdens een storm duurt het wel wat langer haha!
  Oogschaduw over je eyeliner werkt echt, ik doe dat zelf heel vaak!

  Reply
 • me

  27/10/2015

  Met mijn gewone bril op tranen mijn ogen nog even hard hoor. ;)

  Reply
  • CynthiaKoning

   28/10/2015

   Serieus? Wat vervelend! Zelf heb ik daar geen last van, het werkt ook bij mijn hooikoorts trouwens. ^^

   Reply

Geef een reactie