MEDUSA MEETS CYNTHIA!

Je hoort het geratel al van meters afstand, mensen veranderen in stenen als zij je aankijkt en wat dacht je van de slangen in het haar?! Zouden die je aanvallen als je te dichtbij staat en zij jou niet mogen? Of als de dame herself jou niet mag? Word je verslonden waar je bij staat? En hoe zit het met de huid? Is ze echt zo groen? En hoe doet ze dat? Over wie hebben we het? Het is Halloween en dan mag zij niet missen, namelijk Medusa Meets Cynthia!

MEDUSA

MEDUSA

Het aanleggen van de basis is enorm belangrijk, aangezien we met oogschaduws gaan werken. Met de Max Factor Facefinty primer zorgde ik ervoor dat de foundation en de rest van de make-up op zijn plek blijft zitten. We houden van een feestje met de enge dagen, dus primen is een must! Ondertussen neem ik ook de ogen mee met de Too Faced Shadow Insurance.

MEDUSA

Mijn imperfecties en roodhuiden blokte ik uit met de Max Factor Miracle Match Foundation, zowel mijn decolleté als armen en gezicht. Om te voorkomen dat de boel in de lijnen gaat trekken of smudgen, fixeerde ik het met de Ben Nye Colorless Face Powder. Na foundation komt contouren, althans, vaak bij mij wel en ook hier ging ik heftig aan de slag.

MEDUSA

MEDUSA

Voordat ik overstapte naar het accentueren van mijn spieren en botten, gaf ik mijn huid een groene kleur met Colibri van Make Up Store, maar ook het nog meer glitter te geven en het een tikkeltje donkerder te maken, nam ik ook Turquoise Fury van Max Factor erbij. We blijven in de Max Factor sferen met hun nieuwe collectie, want van de Smokey Eye Drama Kits, maakte ik gebruik van Magnetic Jades.

MEDUSA

MEDUSA

De donkergroene kleur is perfect voor het contouren van mijn sleutelbeenderen, mijn nek en armen, maar ook de kaaklijn kreeg een scherpe sugar skull contouring. Maak de lijn scherp, vervaag het en blijf de kleur toevoegen, net zolang, totdat jij tevreden bent met het eindresultaat. Bij contouren komt ook highlighten kijken en oh. my. god. Dit product is fantastisch hiervoor, de Excess Shimmer van Max Factor in Pearl, op de hoogste punten van mijn shape en blenden met mijn vingers.

MEDUSA

Mijn ooglook is een ander verhaal, past erbij, maar ook een tikkeltje anders met de donkergroene wenkbrauwen. Als eerst Milk van NYX, het Jumbo Pencil, op de oogleden, vervagen, voordat de nieuwe primer erbij kwam kijken, opnieuw een klein dotje van Pearl, alleen voor de shimmers, zodat de gele highlighter uit de palette in de ooghoeken kon plaatsnemen. Oké, niet alleen in de ooghoeken, maar ook op de rest van de plekken waar ik Pearl had aangebracht. Oké, ook op de jukbeenderen, onder de ogen, voorhoofd, neusbrug en mijn kin.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Terug naar de ooglook, want daar ging ik voor een mooie matte klavergroen kleur uit de 120 Palette en depte deze over de oogleden, waar ook de gele highlighter op het middelste gedeelte plaatsnam. Vervolgens stapte ik over naar donkergroen voor in de crease, vervaagde het goed, ook aan de onderkant, maakte het intens als de nacht en nam de kleur ook mee de oogleden op, aan de zijkanten van de highlighter.

MEDUSA

Een simpele eyeliner met de HEMA vloeibare eyeliner in het zwart, een oogpotlood van Max Factor in het groen op de waterlijn én de lippen. YIKES! Mijn wimpers moesten gekruld worden, voordat ik overging naar de Primark Lashes en natuurlijk het laagje mascara van Max Factor, de Masterpiece Transform Mascara!

medusa

Nog wat extra contouring om alles wat donkerder te maken, het haar touperen, natuurlijk niet de highlighter vergeten voor op de lippen en het haarstuk van Medusa zelf. Yeap, deze heb ikzelf in elkaar gezet! Ah, slangen, groen en veel glans.. living for it.

Klik hier als je de DIY niet kunt bekijken.

Ging het allemaal iets te snel voor? Of was het teveel, aangezien de look vrij intens is qua het aanbrengen van producten, maar ook het haarstuk van Medusa? Gelukkig staan beide tutorials op het Nederlandse kanaal, zowel de make-up look als de DIY voor het haarstuk!

Hoe ga jij met Halloween dit jaar?

Edit: De foto’s zijn iets bijgewerkt qua kleur, omdat deze niet overeen kwam met de realiteit.

2 Comments

 • Irma

  31/10/2015

  Happy Halloween!
  Ik heb vanochtend een heksenhoed opgezet, haha, maar verder zit ik de rest van de dag binnen te leren…
  Ik heb wel genoten van al je Halloweenlooks dit jaar!

  Reply
 • Juliette - Tjuly

  02/11/2015

  Prachtig gedaan! <3

  Reply

Geef een reactie