KERSTTRADITIES VAN NAAB EN MIJ!

Elk jaar worden de tradities bij ons aangepast, want zo gingen we op de laatste dag van school onze kerstaankopen doen in Amsterdam, maar inmiddels staat Amersfoort ook op het lijstje en zelfs de Primark wordt op de terugweg meegenomen. Van enkele uurtjes kijken naar Serious Request naar volledige dagen, inclusief sponsoracties, maar Naab en ik hebben ook onze eigen kersttradities!

kersttradities met Naab!

We beginnen met een leuk dagje weg plannen, zodat we samen heerlijk de kerstinkopen kunnen doen, zowel online als shoppen in de hoofdstad. Vroeg uit de veren, een lekkere Starbucks in de hand voor onderweg en gaan met die banaan. De wishlist bij de hand en een eigen route die is opgestaan door de vele inkopen van de afgelopen jaren met op één Amsterdam, twee Amersfoort voor INGLOT en op nummer drie Almere voor de Primark en de kookwinkels! Kersttraditie 1: Samen kerstcadeautjes inkopen!

kersttradities met Naab!

Als we onze items in bezit hebben, deze staan te shinen in ons vizier beginnen we met een filmmarathon. Niets ademt meer kerst in huize Koning dan The Nightmare Before Christmas met Home Alone als gevolg en Corpse Bride, natuurlijk mogen The Grinch en Mr. Bean niet missen! Vooral de laatste niet, want de aflevering met de grote kalkoen doet nog steeds tranen over onze wangen rollen. Kersttraditie 2: Filmmarathon met kerstfilms! 

kersttradities met Naab

Hoe het erin is gerold, geen idee, maar onze Mom maakt goddelijk voedsel. Dat is inmiddels algemeen bekend, maar we hebben ook een dingetje voor bonbons. De Ferrero Rocher bonbons met de hazelnoot vulling wordt ook elk jaar met de feestdagen ingeslagen. Ze mogen niet missen op tafel, want anders is het geen kerst. Heb je dat ook met bepaald eten? Zonder dat voelt het niet als kerst, zo speciaal is het! Kersttraditie 3: Ferrero Rocher Bonbons, worden bij ons ook wel Ferrero Rodger bonbons genoemd of door mij Rodgers bonbons.

kersttradities met Naab

Net voor de kerstdagen is een wandeling door de wijk een must! Hierdoor spot je allerlei kerstlampjes, zowel de prachtstukken als de meest afschuwelijkste dingen, maar zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de buurt. Het ziet er gezellig uit, brengt je in de kerststemming en zo krijg je ook nog eens frisse lucht binnen! Kersttraditie 4: Wandeling door de wijk.

kersttradities met Naab!

We moeten er goed uitzien met de feestdagen en daarvoor gaat ook heel wat af. Nagels moeten in de lak, we bespreken onze kerst looks, zodat we niet hetzelfde dragen, onze outfits worden besproken, maar ook lassen we een dagje in, speciaal om ons kerstprooi te maken! Kersttraditie 5: Homemade spadag!

kersttradities met Naab!

Het belangrijkste op de cadeaus en het eten na, is natuurlijk de kerstboom! Sinds Naab haar eigen appartement heeft tuigen wij samen de boom op, althans, we doen een poging tot. Meestal is het gieren, brullen, lachen en sushi maken, maar halen we de boom uit de verpakking, kijk ik toe doe ze het doet, eet sushi en we catchen up! Kersttraditie 6: Kerstboom optuigen met sushi!

kersttradities met Naab

Het zijn aardig wat tradities op een rij, maar met de feestdagen hebben wij het er allemaal voor over om het gezellig te maken! De sfeer is fantastisch, breng de tijd door met de mensen die je lief hebt, organiseer ook jouw eigen filmavonden, wat dacht je van een girls night in? Of misschien iets voor jouw en je lover? Om de feestdagen draait het namelijk op de cadeaus en food na, om de mensen waarom je geeft! Weet je niet hoe je dat moet regelen? Neem eens een kijkje bij Westwing, want zij toveren jouw zo om in de perfecte gastvrouw!

Heb jij tradities voor kerst?


4 Comments

 • Kiss & Make-up

  19/11/2015

  Ferrero Rocher hoort echt bij Kerst, ik vind dat ook! Zo… friggin’… delicious! Zelf hebben wij niet echt zo van die dingen die we echt ELK jaar steevast doen. Buiten misschien tiramisu maken. Iedereen vind de tiramisu van le hubby superlekker, dat doet hij goed ;-)

  Reply
 • Irma

  19/11/2015

  Jaaaa, ik kan nu al niet wachten om de kerstboom op te tuigen!
  Inderdaad lekker shoppen met zuslief en al dat eten! :D

  Reply
 • Nadia

  23/11/2015

  Wat een leuke dingen! Wij vieren niet zo uitbundig kerst, maar ik vind het wel altijd heel gezellig met de lichtjes en de boom :) En de kerstliedjes natuurlijk!

  Reply
 • Juudith

  25/11/2015

  Super leuk! kerstboom optuigen vind ik zoooo leuk om te doen! bonbons zijn altijd goed enn het kerstshoppen is helemaal leuk!
  Leuke traditie’s!

  Reply

Geef een reactie