BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Laat jij het jurkje met de speciale gelegenheden hangen? En ga je voor een veilig alternatief? Of durf jij gewoon elk moment van de dag jouw benen te laten zien? Scheren is veel werk, harsen kan ook een aardige klus zijn, maar met de Braun Silk-épil 5 Wet & Dry los je alle problemen op, als sneeuw voor de zon. Laat die stelten zien en ga met de Silképil aan de slag!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Het blijft een mooi apparaat wat je handig kunt opbergen, want zijn voorgangers waren ook klein, maar fijn, inclusief de accessoires. Spierwit met een blauw accent, waardoor mijn hersenen meteen het klinken aan de spa, hygiëne en het badkamermomentje. Ook de bijgeleverde items zijn parelwit.

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Het viel mij meteen op dat de Silk-épil goed in de hand ligt! Vanwege het blauwe stuk, wat uit rubber bestaat, heb je een aardige grip op het apparaat en kun jij jezelf in allerlei bochten wringen om te epileren! Daarnaast krijg je één opzet kop, een borsteltje en een oplader.

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Laten we beginnen met het systeem van de epilator, want met een klik op de knop valt de kop eraf. Deze kun je vervangen door andere opzetstukken die verkrijgbaar zijn in de winkel, maar ook om het te laten drogen, bijvoorbeeld na het douchen. Met een handomdraai wissel je het masserende bovenstukje, zo kun je de huid voorbereiden – minder pijnlijk – maar ook biedt het bescherming.

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Het blauwe accent heeft naast de fijne grip ook nog een functie, want daarboven heb je het lampje dat gaat branden, zodra je de Silk-épil aanzet. Vervolgens heb je de aan/uit knop. Met één klik zet je het epileerapparaat aan, twee klikken verhoog je het tempo en bij een derde klik gaat het apparaat weer uit. Stiekem mis ik wel een lampje, waardoor je jouw eigen haren kunt zien in de douche, bijvoorbeeld in de avond/nacht.

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Zodra je de epilator aanzet maakt het een aardig geluid waar je niet van moet schrikken, probeer het desnoods eerst uit op je arm of benen, voordat je naar de gevoelige oppervlaktes gaat. Het systeem gaat draaien en de zilveren scharniertjes die je ziet gaan tegen het stuk plastic aan, waar jouw haren tussen zitten en zo worden ze eruit getrokken.

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Hoe werkt een epilator?
De Braun Silképils zijn enorm eenvoudig en als je eenmaal doorhebt hoe ze werken wil je niet meer terug! Met een klik op de knop loopt het apparaat, stel de snelheid in, dit kan door nog een keer te klikken en zet het apparaat op de huid. Zelf beweeg ik in banen van beneden naar boven, je kunt de huid strak spannen met de andere hand en de klus is geklaard.

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Vind je het te pijnlijk? Maak dan gebruik van het apparaat onder de douche, dat doe ik namelijk ook! Het vermindert de pijn tijdens het proces en het werkt verlichtend na het epileren. Ook is het mogelijk om de epilator mee te nemen in bad, waardoor het nog minder pijnlijk wordt, zonder dat de kracht van het apparaat afneemt! Vergeet niet de opzetstukken, deze hebben een masserende werking.

Hoe lang blijven de haren weg?
Dat verschilt per persoon, zelf hoef ik maar mijn oksels te scheren en de volgende dag heb ik alweer stoppels, zowel zichtbare puntjes als voelbare haren. Gebruik ik de epilator, dan kan ik zeker vijf dagen genieten van gladde oksels! Inmiddels epileer ik mijn oksels ook al een jaar of twee, waardoor het ook steeds sneller gaat met het verwijderen van de haren.

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Is het pijnloos?
Nee, het is niet pijnloos. Ik heb aardig wat dingen doorstaan qua pijn, van prikken tot aan piercings en tatoeages, maar epileren valt mee. Het is zeker niet pijnloos, je voelt het, het is vervelend, maar het is ook zo gebeurd. Daarnaast geniet je vervolgens van een gladde huid en dan is alles weer goed!

BRAUN Silk-épil 5 WET & DRY!

Het tempo van de Braun Silk-épil 5 Wet & Dry is mind-blowing! Dit is het snelste epileerapparaat wat ik tot nu toe ben tegengekomen. De voorgaande epilators vond ik pijnlijker en je kunt merken dat deze epilator speciaal voor de jongere dames is onder ons die net beginnen met epileren. Minder pijnlijk, hoog tempo en door de masserende opzetstukjes ben je nog pijnlozer uit!

De Braun Silk-épil 5 Wet & Dry (model 511) is verkrijgbaar bij o.a. Expert voor €69 maar er zijn ook meerdere versies van de epilator, waaronder model 531, 541. De prijzen verschillen per website, houd daarom deze goed in de gaten!

Heb jij de Braun epilators weleens gebruikt? Of ooit gebruik gemaakt van een epilator?


2 Comments

 • Lisa Heleen

  25/11/2015

  Dit klinkt echt als een top apparaat! Eigenlijk scheer ik altijd, gewoonweg omdat harsen mij altijd te lang duurt. Aan een epilator heb ik mij nog nooit gewaagd, omdat ik altijd dacht dat het een beetje onzin was. Maar dit werkt dus top?! Je kan dit gewoon voor elke plek op je huid gebruiken? Ik wil ditttt!

  Reply
 • beautifulday4makeup

  27/11/2015

  Voor mijn benen gebruik graag een epilator, maar de mijne kan ik jammer genoeg niet onder de douche gebruiken

  Reply

Geef een reactie