VIDEO: WAAROM DIERPROEFVRIJE MAKE-UP?! (+INFO!)

Op YouTube kreeg ik de vraag waarom ik eigenlijk volledig overstapte naar proefdiervrije make-up? En welke winkels ik bezoek, aangezien weinig merken in Nederland dierproefvrije producten verkopen. Daarnaast wilde men ook weten welke merken ikzelf gebruikte en hoe het nou zat met de wetten in China? Vandaag leg ik het aan jou uit in een video!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Kijk mij nou een shady bitch zijn, dierproefvrije make-up promoten, maar ook proefdier producten blijven reviewen. Ik weet het, jullie denken het, maar zo kan ik beide kanten tevreden houden. Als ik volledig over zou stappen – wat ik uiteindelijk wel ga doen – dan krijg krijg ik comments met “dat is alleen in het buitenland te koop” of “ik kan/wil niet bestellen uit het buitenland” en “waarom review je dat, je kunt het hier niet eens krijgen.” Been there, done that. 

Het blijft niet makkelijk om over te stappen als je niet uit het buitenland besteld, maar alsnog is dat geen excuus, omdat veel Nederlandse webshops ook dierproefvrije producten verkopen met de merken uit o.a. Amerika! Inmiddels koop ik al twee jaar geen producten meer wat op dieren is getest en daar ben ik enorm trots op, laat jaar drie maar ingaan!

Check trouwens de site, Noaki, van Sophie voor meer informatie!

De lijst met dierproefvrije make-up merken.
De lijst met merken die nog op dieren testen.

Let jij hier op? Of koop jij alles zonder dat je hierover nadenkt?


3 Comments

 • Sophie

  29/11/2015

  Wat een leuke video! Super dat je deze informatie deelt met je lezers. Ik heb hem op social media gedeeld :)

  Reply
 • Juudith

  29/11/2015

  Echt super goed van je zeg dat je alleen nog mijn proefdiervrije producten koopt! en ben ff het lijstje met producten langs gegaan die dierproefvrij zijn en daar staan ook echt nog wel betaalbare producten bij! Ik zeg groot pluspunt! ik ga er op letten!

  Reply
 • In Nederland is het sowieso verboden om make-up op dieren te testen. Alleen jammer dat het in andere landen nog wel gebeurt… Ik vind het echt goed van je dat je hier aandacht aan besteedt!

  Reply

Geef een reactie