THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Eerst zie je zwarte pieten op het dak, vervolgens staat er geen paard in de gang, maar op het dakterras met een oude knar erop. Ja, de decembermaand zit vol magie, want Sinterklaas kan tegenwoordig jou horen zingen als hij boven jouw huis wandelt. Ahh, die goede oude tijd, niet wetend dat een groene wolk voorbij raasde die van plan is om de kerstdagen om zeep te helpen. Wie? Wat? Wordt kerst gestolen? Hallo? Wie is dit? Adele? Oh? The Grinch? Meets Cynthia?

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Zo gek als een deur, dat heb ik zojuist bewezen met het eerste stuk, maar ook dat mijn make-up sessie uit de hand lopen met nachtelijke uren, inclusief The Godfather on the side. Inclusief wenkbrauwen, want die ging ik toch bedekken, maar wel bracht ik een laagje Mehron Spirit Gum aan rondom en op mijn neus, zodat de Ben Nye Nose & Scar Wax bleef zitten als een huis.

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Ik gebruikte oude stukken wax, omdat ik toch de huidwax kleur ging geven, waardoor dit makkelijk in vorm kon worden geboetseerd met wat argan olie. Het opbouwen van de was ging eenvoudiger dan gedacht, zowel rondom mijn neus, als op de wangen, waar ik de rimpels van The Grinch erin sneed met een spatel.

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Om ervoor te zorgen dat de schmink niet ging mengen met de wax, bracht ik twee flinterdunne laagjes Mehron Liquid Latex aan, zodat de Snazaroo Waterbase Facepaint in Grass Green eroverheen kon. Met een schminkspons depte ik de groene kleur over het gezicht, hals en een deel van mijn decolleté, waar ik verder ging met wit van het kerstpakje, want de kraag mag niet missen!

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Opnieuw van Snazaroo gebruikte ik een rode kleur, genaamd Bright Red, om het pak volledig af te maken en in te vullen. De puntjes zette ik op de ‘i’ met zwart, want dankzij de wollige outlining is het pas écht compleet! Van Snazaroo pakte ik opnieuw de zwart, want daarmee vulde ik de rimpels op voor een diepere definitie, blende wat groen erbij en vervaagde het tot één geheel.

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

The Grinch kijkt heel woest, alsof hij alles wordt slopen, maar ergens heel verbaasd door het pruilende lipje. Eerst de boze frons erop schilderen met wat zwarte schmink trok ik de lijnen, vervaagde dit met een blending brush, maar ook mijn vingers en volgde als het ware mijn eigen gezichtslijnen als ik boos kijk en zorgde voor de diepe groeven bij mijn wenkbrauwen. Om ook de ogen erin te verwerken smudge ik wat gitzwart rondom.

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Mijn haar bond ik omhoog, maar zorgde dat de punten zichtbaar waren, want ik heb nog steeds restanten van turkoois in mijn haar zitten. Met een toupeerkam zette ik het uit, trok een kerstmust op en pakte wat wol, wat ik kleurde met gezichtsschmink en uit elkaar trok, zodat ik het erop kon lijmen met latex! Soms moet je creatief zijn als je de items niet in huis hebt.

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Met een babydoekje haalde ik wat schmink van de onderste lip, vulde mijn nep neusgaten in met wat rood en vervolgens ook de onderste lip, zodat het pruilende effect nog meer werd benadrukt. Wenkbrauwen optrekken, pruilen en wereldvreemd kijken, tada, de enige echte Grinch!

Volgende week staat Serious Request voor de deur, dat houdt in dat de feestdagen pas écht gaan aanbreken! Het is bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt, want voor mijn gevoel zitten we nog steeds in de zomervakantie en heb ik Halloween overgeslagen, aangezien het bij mij altijd Halloween is, dankzij QUEENKINGSFX! Stiekem kan ik niet wachten tot de kerst, laat die mooie tijd maar komen!

Heb jij The Grinch gezien?


7 Comments

 • Miss Mags

  12/12/2015

  Ja ik heb de film gezien. En wat een mooi werk weer! Ge-wel-dig!

  Reply
 • femketje

  12/12/2015

  haha echt geweldig goed gemaakt :D

  Reply
 • Kiss & Make-up

  12/12/2015

  Onherkenbaar echt! Wat heb je dit weer geweldig gedaan, amai amai amai :-)

  Reply
 • Denise

  12/12/2015

  mijn god!

  Reply
 • Irma

  13/12/2015

  Zo gaaf! Ik word zo blij van alles wat met kerst te maken heeft!
  Ik kan niet wachten!

  Reply
 • Lieke

  14/12/2015

  Ik heb de Grinch vorige week nog samen gekeken met mijn vriend!

  Reply
 • Juudith

  16/12/2015

  Jij bent echt zo goed he! hoe doe je het toch elke keer! zo naise!

  Reply

Geef een reactie