SALLY “THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS” MEETS CYNTHIA!

Het is een raadsel als er vreemde  cadeautjes onder de boom verschijnen die mensen aanvallen, stukken uit ze scheuren, maar ook waar de Kerstman verdwijnt. Jack had het goed met je voor, maar vanwege het griezelige stadje waar hij in woont, werd het minder goed ontvangen. Er was één persoon die het zag aankomen, de roodharige lieverd, namelijk Sally, Meets Cynthia!

the nightmare before christmas sally

Jack maakte ik een tijd geleden met in gedachten dat zijn maatje al snel zou volgen, maar haar besloot ik te bewaren voor kerstmis! Het koppel is fantastisch, maar ook hoe Tim Burton hen heeft neergezet. Over neerzetten gesproken, ik begon met een witte schmink van Snazaroo, waarmee ik de ogen vormde.

the nightmare before christmas sally

Hierdoor wist ik waar geen blauwe schmink mocht komen, want bij de wit van Snazaroo mixte ik wat blauw van Grimas voor de ultieme Sally-skin tone. Heel mijn gezicht, nek en een stuk van mijn decolleté nam ik mee in deze tint, maar ook mijn bovenarmen, aangezien zij een jurkje draagt.

the nightmare before christmas sally

the nightmare before christmas sally

Het jurkje is een apart verhaal, want deze is net zoals Sally aan elkaar genaaid, lappen aan elkaar gehecht en dat zie je terug. Met een donkerbruin van Grimas gemengd opnieuw met wit maakte ik de stukken voor haar armen, bij de schouders ging ik een tintje donkerder door meer bruin erbij te mengen en met zwart verbond ik alles samen, zodat de stiksels hierop konden worden gemaakt.

the nightmare before christmas sally

Mijn ogen vulde ik in met de Waterbase Facepaint van Snazaroo, maakte de pupillen erop met een zwarte schmink van het merk, maar deed opnieuw de outlining van mijn ogen hiermee, inclusief de wimpers. Voordat ik deze stappen ondernam, voegde ik wat extra blauw aan de huidkleur toe om de ogen meer in het hoofd te laten zinken, maar ook om de oogleden te creëren.

the nightmare before christmas sally

the nightmare before christmas sally

Ze heeft enkele stiksels op het lichaam, omdat ze aan elkaar is gemaakt door die ene gek, altijd een vreemd mannetje gevonden. Anyway, met wat blauw en zwart mengde ik de kleuren, zodat ik de lijnen bij mijn mond, hals, maar ook boven het jurkje en op het voorhoofd kon stikken. Nog de lipstick Cherry Bomb van Wet N Wild op de lippen als finishing touch.

the nightmare before christmas sally

Om de look helemaal compleet te maken, doodle ik nog enkele lijnen, cirkels, strepen en rondjes op haar jurkje, zodat het écht af was! Een rode pruik op mijn hoofd, deze is afkomstig van eBay en de ogen dicht voor de foto. Helaas zijn mijn wimpers te lang om volledig te worden bedekt, want ze blijven zichtbaar.

Ze blijft een doll, letterlijk en figuurlijk, maar ook hoe ze haar hebben neergezet, prachtig! Beide waren fantastisch om na te maken, maar goddamn, Sally was moeilijk. Tijdens de make-up sessie had ik de film opgezet en inmiddels staat de teller op zo’n zes à zeven keer. Elk jaar is de film weer aan de beurt, maar dubbel kijken, geen enkel probleem!

Geniet nog van je laatste kerstdag! En als je morgen ook kerst viert, geniet dan ook van de derde kerstdag!

Heb jij de film gezien?


2 Comments

 • femketje

  26/12/2015

  woahh epic gedaan Cynth! :D

  Reply
 • Kiss & Make-up

  26/12/2015

  Ah toevallig, die look heb ik ook nog willen namaken! Maar ik zou ‘m NOOIT zo mooi krijgen als jij, dus ik dacht ja screw it lol :-)

  Reply

Geef een reactie