VIDEO: HOW TO SHAPEN!

Het is een veel aangevraagde video, vandaar dat ik deze ook apart besloot te tonen, aangezien vele dames en heren willen beginnen met shapen! Het was één van de eerste dingen waar ikzelf mee begon, op de oogschaduw en lipstick na. De oranje bruine bronzers van de HEMA waren de eerste slachtoffers, want deze verpakkingen vlogen erdoorheen. Gelukkig zijn mijn skills wat geüpgraded, shape ik met andere items, ontwikkelde mijn eigen techniek die ik vandaag jou ga leren!

grijze kerst look 49 SHADES OF GREY.

Klik hier als je de tutorial niet kunt bekijken.

De producten die ik heb gebruikt:
– Sleek Face Contour Kit Light
– Sigma Mrs. Bunny Travel Kit Large Angled Contour Brush

Gwen Stefani Meets Cynthia '15!

Nog wat extra tips en tricks:
1. Begin op een goede basis, want als je basis al crap is, wordt je vervolg product ook een mess. Het is net nagellak, ga je eroverheen, dan wordt het niets.
2. Gebruik matte bronzers om mee te shapen, anders lijk je op een glimworm.
3. Bouw het op in lagen, harde lijnen zijn moeilijk te blenden.
4. De NYX Blush in Taupe is een mooi alternatief voor als je vrij licht/bleek bent.
5. Breng het liefst in een L-vorm aan, niet richting je kaaklijn meteen, maar recht naar je mondhoek toe.

RODE KERSTLOOK MET GLITTERS

De intensiviteit ligt aan jezelf! Wil je juist een heftige contouring, waar men U tegen zegt? Dan moet jij lekker je ding doen, maar stel je voor, je wilt een natuurlijkere variant, doe dan rustig aan en bouw langzaamaan de lagen op, blijf blenden en controleer altijd, maar dan ook altijd nog een keer je shape na in het daglicht. Ja, maak niet dezelfde fout, haha!

Heb jij nog tips? En welke bronzer gebruik jij?


2 Comments

 • Floortje

  27/12/2015

  Ik vind het altijd heel gaaf als mensen (zoals jij) hun eigen technieken ontwikkelen in plaats van zogenaamd vaste regels volgens. Leuk! Zelf plaats ik m’n contour net een tikje hoger (niet boven je jukbeen of iets dergelijks, maar net op het onderste ‘randje’) want anders lijken m’n wangen zo… hangend? – ik heb vreemde wangen. Zelf gebruik ik van alles en nog wat, de Too Faced Chocolate Soleil is tegenwoordig in m’n dagelijkse routine terug te vinden, maar ook een grijze contourpowders zoals Victorious van Addictive Cosmetics of Oak Bark van Pumpkin&Poppy (indie bedrijfjes) komen nog regelmatig terug! :)

  Reply
 • petra

  29/12/2015

  Superhandige video, ik ga zeker eens wat meer op techniek en plaats denken dan gewoon maar wat te doen, want je make-up ziet er altijd zo geweldig uit!

  Reply

Geef een reactie