DO AND DON’TS BIJ WINGED EYELINER!

Eyeliner is in mijn geval belangrijk, want het liefst ga ik niet zonder, tenzij mijn ooglook zo intens is, dat je geen liner nodig hebt. Dat komt zelden voor, vandaar dat de kunst goed in mijn vingers zit en het creëren van winged eyeliners mij steeds gemakkelijk afgaat! Dagelijks word ik overspoeld met vragen over mijn eyeliner en was het tijd voor een vernieuwde eyeliner tutorial, maar vandaag nemen we de do and don’ts door!

do and dont's by eyeliner

Don’ts:
– Strak trekken, vaak komen er dan oneven lijnen, doordat de huidplooi een andere vorm heeft aangenomen.
– Neem niet teveel product op, zodat je sneller klaar bent.
– Het is een voorkeur denk ik, maar trek geen eyeliners vanaf de oogleden. Hierdoor eindigt je wing half in de arcadeboog en gaat deze als het ware ‘buigen’ of ‘in elkaar duiken.’
– Neem niet klakkeloos een techniek over, misschien werkt het niet op jouw ogen.
– Opgeven! NO. YOU. CAN’T!

do and dont's by eyeliner

Do’s:
– Je kunt de eyeliner wing gewoon corrigeren met een concealer.
– Gebruik je een gelliner, zorg voor een egaal puntje, geen oneffenheden, anders zorgen die weer voor foutjes.
– Plak plakband of tape schuin langs je ooghoek richting je wenkbrauw, of maak gebruik van een stokje voor je wing.
– Papier is ook een oplossing, hierdoor kan je nog bijsturen.
– Houd een handspiegel onder je ogen, zodat je niet de eyeliner bestempeld, maar ook voor een beter zicht.

do and dont's by eyeliner

Oefening baart écht kunst, ook voor de ongeduldige dames en heren onder ons! Maak desnoods wings als je de hele dag thuis bent, zolang je ze er elke dag maar erop schildert, zodat je de techniek in de vingers krijgt. Als je het eenmaal door hebt, zal het je een stuk gemakkelijker afgaan, waardoor je jouw wing meer kan ontwikkelen. Binnen no-time lukt het jou in enkele minuten om beide liners gelijk te krijgen, in evenwicht én met een vleugel op het uiteinde! Succes!

Heb jij nog tips?


5 Comments

 • Kirsty

  04/01/2016

  Fijne tips! De meeste doe ik zelf ook al. Dat strak trekken heb ik nooit gesnapt, ook niet toen ik nog niet zo vaak eyeliner droeg en er nog niet zo goed in was haha. Oefening baart kunst gaat zeker op!

  Reply
 • Handige tips :) Toen ik eenmaal eyeliner wilde gaan oefenen, deed ik het altijd op voordat ik ging douchen xD Meestal zag het er echt niet uit haha. Maar inderdaad, oefening baart kunst! :D

  Reply
 • Manon

  04/01/2016

  Wat kan jij toch prachtig eyeliner aanbrengen! fijne tips zet je hier neer, die ik wel nodig heb!

  Reply
 • Julia

  04/01/2016

  Wat kan jij het toch goed! Ik heb er nog al moeite mee soms. Het is zo jammer als ik dan een look heb gemaakt en de wing het uiteindelijk verpest.. Ik moet nog goed oefenen, laten we het daar op houden.

  Reply
 • Ceetje

  05/01/2016

  De plakband tip werkt voor mij echt als een malle. Helaas moet ik die ouwe rimpel ogen wel een beetje straktrekken anders vult de lijn niet in hahaha!

  Reply

Geef een reactie