KRYOLAN EYEBROW PLASTIC!

Sommige looks vragen voor het verwijderen van wenkbrauwen, maar na afloop verwijder je letterlijk je brow, want de lijmtruc koste mij een hele staart aan de rechterkant. Iedereen dacht dat ik twijfels had over de keuzes in mijn leven. Nee, ik mistte wat haren, gelukkig loop ik dat risico niet meer met de Kryolan Eyebrow Plastic!

kryolan eyebrow plastic

kryolan eyebrow plastic

Het was een item wat ik vaker bij de drag queens voorbij zag komen, zodat zij hele baarden, snorren en wenkbrauwen op de achtergrond kunnen werken, zonder dat je het door hebt. Van Spirit Gum tot aan Prosaide, maar beide zijn agressief voor je huid, helemaal bij regelmatig gebruik en toen zag ik de Eyebrow Plastic voorbij komen.

kryolan eyebrow plastic

kryolan eyebrow plastic

kryolan eyebrow plastic

Mijn twijfels werden groot bij het zien van het product, het ziet er vreemd uit en zo niet aantrekkelijk om te gebruiken. De Eyebrow Plastic komt in een simpele staaf met daaromheen een plastic verpakking die je eraf kunt trekken, maar daardoor ligt het product bloot, als je het niet goed afdekt. Hierdoor kan het wat uitdrogen aan het begin.

kryolan eyebrow plastic

Het is een harsachtige wax waarmee je kunt modelleren, want de structuur lijkt op huidwax, alleen wat stugger. Wel plakt het even erg, daarom maak ik gebruik van babydoekjes in het proces van het aanbrengen, zodat mijn vingers schoon blijven, maar je kunt blijven aanbrengen. De wax heeft een huidteint, waardoor het vrij transparant wordt als je het aanbrengt.

kryolan eyebrow plastic

Waarvoor dient het?
De Eyebrow Plastic van Kryolan is puur voor het wegwerken van je wenkbrauwen. Dit kan zowel voor mensen zijn die in de special effects zitten, maar ook als je regelmatig je wenkbrauwen blokkeert voor make-up looks. Het bevat geen alcohol en is gemakkelijk te verwijderen.

kryolan eyebrow plastic

Hoe werkt het:
Het heeft een gebruiksaanwijzing, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, ben je verkocht. Warm het product op tussen je vingers, het liefst alleen je duim en wijsvinger, omdat het zo plakt. Zet het net onder de haren van je wenkbrauw aan, bijvoorbeeld je duim en strijk omhoog de haren in.

Zelf ga ik altijd met de haren mee, want daarvoor kreeg je een mega glad effect. Blijf het verspreiden door je wenkbrauwen, net zolang totdat alles bedekt is en ga dan pas de randen weg vervagen. Het is een klusje, veeg je vingers tussendoor af aan een doekje, zodat je geen product blijf aanbrengen, maar het kan afvlakken. Ben je hiermee klaar? Fixeer de boel met een goede dot aan poeder!

kryolan eyebrow plastic

Hoe verwijder je het?
Voorheen gebruikte ik het in combinatie met Spirit Gum, waardoor het wat lastiger is, maar in principe is het dezelfde techniek. Met een make-up remover op oliebasis laat je het een tijdje weken, voordat je met roterende bewegingen het eraf veegt en dat is het!

weeping nun american horror story

Het is topspul! Nooit verwacht, aangezien de eerste pogingen keihard mislukte, maar ook omdat het zo verdomd plakkerig is. Nadat je het af hebt gepoederd, merk je hier niks meer van. Wel zijn je wenkbrauwen verdwenen en kun je een nieuw stel borstels erop tekenen! Ook is het merk dierproefvrij, YAHAS!

De Kryolan Eyebrow Plastic is verkrijgbaar bij MakeUpMania voor $7,80 (=€7,36).

Heb jij producten van Kryolan? En wat is jouw mening over het merk?


3 Comments

 • Irma

  11/01/2016

  Nice! Drag queens gebruiken volgens mij wel meer make-up van dit merk!
  Je wenkbrauwen zijn écht onzichtbaar!

  Reply
 • Iris

  12/01/2016

  Ik ben altijd al super nieuwsgierig geweest naar dit product! Nu heb ik eindelijk enig idee hoe en wat haha! Misschien toch maar eens een keertje aanschaffen!

  Reply
 • Nadia

  13/01/2016

  Ik heb dit ook gebruikt tijdens mijn opleiding. Wij leerde door het in een soort staafje te maken nadat je het net een klein beetje verwarmt hebt, dus dan iis het niet ultiem plakkerig en dan doe je in een veeg over je wenkbrauwen drukken. Best wat druk, op die manier druk je het niet tussen de haartjes maar bedek je de wenkbrauw wel volledig. Ik had het nodig van het wegwerken van wenkbrauwen bij mannen om ze drag te maken :)

  Reply

Geef een reactie