SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Soms lopen er dingen uit de hand en vooral bij mij, alsof ik ongeluk en negativiteit aantrek. Laatst bracht ik het al ter sprake in de GRWM en een oog om een oog is hier wel heel toepasselijk bij. Ogen uitlepelen dat doen ze in mijn favoriete serie waardoor ik geinspireerd raakte, pas op, dit artikel bevat Sons of Anarchy spoilers!

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

De glitters gaan bij menig man de deur uit, want de decembermaand is afgelopen en wat dacht je van Halloween? Dat is men inmiddels al vergeten, maar je Koning niet, want bloed en gore zijn mijn passie. Mijn ding. Hetgeen waar voor ik leef. En Sons Of Anarchy. Ik ga het niet afkorten, want dan heb ik pas een fucked up zin. Letterlijk én figuurlijk.. .. … ba dum tss..

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Het voelt alsof een liefdesrelatie is beëindigd, maar ik heb alleen de final van SOA bekeken, waardoor mijn hart brak, want wat moet ik nu doen met mijn leven?! Met pure wanhoop besloot ik mijzelf op te vrolijken met wat gore, want SPOILER! in het laatste seizoen lepelen zij het oog van een personage eruit en dit bracht mij op een oogverblindend… idee!

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Waarom ben ik zo vals? Ik houd van slechte woordgrappen, maar niet van lelijke make-up looks, vandaar dat ik mijn wenkbrauw op haar plek liet zitten. Vaak wordt deze meegenomen in het volgende proces, namelijk het opplakken van een watje. Let op de details als je met de SFX aan de slag gaat, want hierdoor maak je jouw looks nog echter. Knip het wattenschijfje op maat, zodat deze net onder je wenkbrauw past en plak het vast met liquid latex.

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!
SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Met Mehron Spirit Gum bracht ik een basislaag aan voor de Ben Nye Nose & Scar Wax, want dit dient als de huid van mijn oogleden, zodat je de stukken huid los ziet hangen. Met kleine hoeveelheden blende ik het watje in mijn eigen huid, mede dankzij de argan olie die ik gebruikte, hierdoor blijft het niet aan je vingers plakken.

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Pulk wat stukken huid los aan de binnenkant van de wettenschijf, waardoor de ‘huid’ rechtop gaat staan en voorzie alles van een laag liquid latex. Tijd om de kleur toe te voegen en met wat alcohol activeerde ik de Skin Illustrator On Set FX Palette. Prime Red als basis, vervolgens stapte ik over naar de Ben Nye Master Bruise Wheel waar ik de helderrood uit pak om het watje in te kleuren.

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Voor het gruwelijker eindresultaat voorzie ik wat stukken van de donkerrood, voornamelijk aan de buitenste randen aan de binnenkant. Vervolgens dip ik mijn kwast in de olie, waardoor de kleuren beter blenden om het over mijn huid te vervagen. Met de Snazaroo Waterbase Facepaint in Black voorzie ik de schijf van een intense darkness, waardoor het net lijkt alsof je in mijn oogkas kijkt.

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Met verdikt bloed vul ik het gat op, verspreidt dit over de helft van mijn gezicht en smudge het met mijn vingers, maar om het bloed te laten stromen stap ik over naar Stage Blood van Ben Nye. Hierdoor creëer je het dramatische effect, wat meteen de special effect make-up look compleet maakt!

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Ik heb meerdere looks waarvan ik écht heb genoten en dit is daar één van. Met pijn in mijn hart nam ik afscheid van de beste serie ooit. Gelukkig kan ik deze nog vele malen terugkijken, wat ik ook van plan ben, maar er rolde een mooie, maar smerige look uit. Tot nu toe staat alleen de Engelse tutorial online, houd je van een tikje drama en vind je dit al eng genoeg? Bekijk dan de tutorial, want daar ga ik nog een stapje verder.

Heb jij Sons of Anarchy bekeken? En welke SFX look wil je nog graag zien?


8 Comments

 • Tamara TS

  13/01/2016

  Ik moet nog steeds beginnen aan Sons of Anarchy… Teveel series, te weinig tijd…
  Deze look is fucking awesome! Het contrast tussen de mooie make-up en het uitgelepelde oog is super. Toch jammer dat Halloween maar 1 dag is en er veel te weinig zombiewalks worden georganiseerd.

  Reply
 • Irma

  13/01/2016

  iiiiieh wat naar!
  maar dat komt vooral omdat het wel héél echt lijkt!

  Reply
 • andrea

  13/01/2016

  Bobby Elvis :(
  Ik mis SOA!

  Reply
 • Damn girl, ik was gewoon lekker rustig aan het scrollen op facebook, komt deze foto opeens langs xD
  Ook weer super vet, elke look wordt gewoon steeds beter (en griezeliger, en ranziger,…)!

  Reply
 • Mariska

  13/01/2016

  Hoe geweldig, dat je dit kan! Ik vind dit zo gaaf! Echt geniaal mooi gedaan :)

  Reply
 • Bianca

  13/01/2016

  Ziet er heel echt uit, brr! Met de blauwe oogschaduw op je andere oog lijkt het allemaal nog bloederiger :)

  Reply
 • layla

  13/01/2016

  jeetje jij maakt wel de heftigste zeg… maar wel net echt

  Reply
 • Kimberly

  16/01/2016

  Getver! Dit vind ik toch wel een van de heftigste looks die je ooit heb gemaakt. Iedere f*cking keer sta ik er weer van versteld hoe je dit flikt!

  Reply

Geef een reactie