TALK: WELKE NAGELLAK HAND SLIJT SNELLER? (=DE UITSLAG!)

Vragen, vragen en nog meer vragen, ik heb er veel! Mijn nieuwsgierigheid doet mij nog een keer de das om, letterlijk en figuurlijk. Nachtelijke onderzoeken, omdat mijn onderzoek ver gaat, waardoor het laat wordt, nog later en dan ineens is het ochtend. Een hele tijd geleden stelde ik een vraag aan jou en vandaag heb ik daar de uitslag van!

nagellak

Ondanks dat het een half jaar geleden plaatsvond, maar gebeurt dat niet altijd bij onderzoeken? Jaren later krijg je ineens het resultaat onder je neus. Om het echt te laten lijken, deed ik dat ook. Dat is niet waar, maar ik wilde toch nog het resultaat meegeven over de nagellak situatie, want aan welke kant slijt jouw nagellak sneller?

nagellak

Zelf ben ik rechtshandig, waardoor ik enorme chips had aan de rechterkant. Elke keer gebeurde het opnieuw, ondanks de basislakken die eronder zaten, maar links bleef netjes intact. Zo had ik een nagellak die vervaagde, geen chips, maar echt opging in rook aan de nagelranden. Mijn brein kon dit niet verdragen en ging zich dingen afvragen.

Het onderzoek werd gestart, want zouden dames en heren die linkshandig zijn dit ook hebben aan de linkerhand? Of juist met rechts? Omdat rechts nou eenmaal sneller slijt? Wij hebben maar twee linkshandigen – als ik het goed heb – in de familie, maar bij mijn nichtje, ondanks dat ze links is, versleet rechts ook sneller.

IMG_1911

Opzoek naar andere linkshandigen, maar ook de rechtshandigen werden niet achtergesteld. Uit de comments, reacties en ingestuurde ervaringen maakte ik op dat het aan één ding kon liggen. De wijsvinger, duim en middelvinger slijten het snelst aan de rechterhand, aangezien de meerderheid rechtshandig is en meer met rechts doet.

10-bmn

De conclusie:
Het is waar, de hand waarmee je ‘werkt’ en waarmee je meer doet, zal sneller slijten, ondanks dat we basiscoats gebruiken, want specifiek de wijsvinger en middelvinger gaan er als eerst aan. Ook werd vermeld dat deze nagels sneller groeiden, waardoor ze langer zijn, sneller omklappen en meer beschadigen oplopen en dus ook chips!

Sommige dames kwam er heel makkelijk van af, ondanks dat ze rechts- of linkshandig waren, hadden zij geen last van het slijtprobleem, maar ging alles in een gelijk tempo. Geen rare praktijken met mega afgebladderde nagellak. Lucky bastards.

nagellak

Kijk, net een echt onderzoek, een heel verhaal met een conclusie waar we niet zo heel veel aan hebben, maar wel leuk is om te weten, maar ook zodat we de oorzaak kunnen aanpakken en de activiteiten over beide handen moeten verspreiden om de nagellak te besparen. Niet dat we dat gaan doen, maar het is mogelijk!

Wat vindt jij van de uitkomst?


7 Comments

 • Kiss & Make-up

  14/01/2016

  Bij mij sowieso rechts omdat dat mijn dominante hand is.

  Reply
 • femketje

  14/01/2016

  ik denk dat ik zo’n lucky bastard ben :’) alles gaat bij mij vrij geleidelijk met een beetje tipwear.

  Reply
 • Nicky

  14/01/2016

  De uitkomst klinkt heel logisch!

  Reply
 • Manon

  14/01/2016

  bij mij allebei want op mijn werk doe ik alles met beide handen…

  Reply
 • Irma

  15/01/2016

  Ja! Ik ben ook rechtshandig en mijn rechtermiddelvinger en wijsvinger slijten altijd het snelst!

  Reply
 • Floortje

  16/01/2016

  Hmmm, interessant onderzoek! Ik ben over het algemeen linkshandig maar doe veel met rechts. Rechts chipt bij mij volgens mij ook het snelst (de duim, middelvinger en ringvinger) en links vooral wijsvinger en pink. Ik ben dus nogal een mengelmoes ¯\_(ツ)_/¯. Maar dat komt ook wel overeen met de resultaten. Yep, I approve!

  Reply
 • Joseph van de Sande

  17/05/2016

  Omdat ik op mijn werk allebei m’n handen gebruik, slijt de nagellak aan beide handen ongeveer gelijk. Moet echt na een aantal dagen even een beetje bijwerken.

  Reply

Geef een reactie