10 LEUKE EN GEZONDE CHOCOLADE FEITJES!

Het bruine goedje wat smelt op je tong als je één van de beste soorten te pakken hebt, alsof er een engeltje op je tong piest. Of wat glijdt over een laagje roomijs, waardoor het samensmelt met de andere bestandsdelen in het kommetje en je tot een culinaire hoogstandje brengt. Wat dacht je van de letters van Sinterklaas? En de bonbons met kerst? Goddelijk! Wist je dat chocolade goed voor je is?

1. Wist je dat chocolade goed is voor je geheugen? Dankzij de stof flavonol wat in chocolade zit, bevordert dit jouw geheugen! Helaas zit er niet veel van de stof in een reep, waardoor je geen fotografisch geheugen krijgt.

2. Dat je van chocola eten gelukkig werd is algemeen bekend, maar dankzij de stoffen maak je endorfine aan, beter bekend als de happy stof! Het remt pijn en verminder stress. Endorfine komt ook vrij bij een bevalling, maar ook tijdens het hardlopen of een andere intensieve workout.

3. Chocolade is gezond voor, dankzij de antioxidanten die erin zitten.

4. Het vermindert ook de kans op hart- en vaatziekten, maar ook het krijgen van een beroerte, dankzij calcium, flavonol en de vetzuren. Bij zo’n 100 gram chocolade per dag – wat een straf! – loop je al minder risicio én dan gaat het ook nog eens om melkchocolade!

5. De Italianen maken niet alleen verdomd lekkere pizza en wat dacht je van de goddelijke pasta’s? Nee, zij houden zich ook bezig met onderzoeken naar chocola, want de pastakokers kwamen erachter dat het de aanmaak van insuline vermindert, waardoor je minder kans hebt op diabetes!

6. Een tijdje was puur de beste chocolade voor je, maar inmiddels komt de melk variant dicht in de buurt, maar wist je ook dat de witte chocolade eigenlijk geen chocola is? Het bevat namelijk alleen cacaoboter.

7. Wist je dat het eten van chocolade de kans op Alzheimer vermindert? Opnieuw spelen de flavonolen weer een rol, dit komt ook voor in appels, peren en rode wijn.

8. Voor de studenten onder ons, want chocolade helpt namelijk bij het studeren! Volgens wetenschappers hebben studenten baat bij het eten van chocola tijdens het maken van examens.

9. Chocolade zorgt voor een betere doorbloeding, wat inhoud dat je minder rimpels krijgt, danzkij de polyfenolen. HIerdoor stroomt het bloed ook beter naar de hersenen toe, waardoor deze weer sterker worden, zie nummer 1 en 7.

10. Als klap op de vuurpijl en dat is, dat chocolade ook nog eens helpt bij de huid! Dankzij de ingrediënten die erin zitten, kan de huid zich beter beschermen tegen UV-stralen.

Dat je hetzelfde gevoel krijgt als je verliefd bent, terwijl er een blok chocolade zich omsmelt in je mond, dat wist ik, maar niet dat het zoveel goede invloed had op je gezondheid! Bizar hoe zo’n stuk bruingoud je slimmer maakt, je beschermt tegen ziektes, maar ook van buitenaf. Natuurlijk moet je het met mate eten, maar dit zijn tien redenen waarom je gewoon een stukje mag snoepen!

Weet jij nog leuke feitjes over chocolade?


6 Comments

 • Mariëlle

  22/01/2016

  Hahaha ik weet wel dat ik me heel schuldig voel, ik heb gisteren 6 twixen naar binnen gewerkt… Nu voelt het iets minder erg haha. Ik eet normaal hele pure chocolade, boven 72% cacao, dat is het gezondste. En dat is mijn ultieme cheat moment want dat is dus niet zo slecht!

  Reply
 • Floortje

  22/01/2016

  Kijk, aan dit soort lijsten heb je wat! :) Note to self: chocolade eten bij het studeren. Enneh, euhm, elke dag, hehe. Gelukkig gaat mijn voorkeur uit naar puur, wat inderdaad (volgens mij) de gezondste variant is. Hmm, heerlijk!

  Reply
 • Celine

  22/01/2016

  I blame you for my current chocolate cravings! Heel leuk geschreven zo!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  22/01/2016

  Amai, ik moet echt de gezondste/slimste/gelukkigste mens ter wereld zijn als je ziet hoeveel chocolade ik eet ;-)

  Reply
 • Irma

  22/01/2016

  Damn, wat houd ik van chocolade.
  Het probleem is alleen dat de reep altijd binnen een dag op is!

  Reply
 • Kimberly

  22/01/2016

  Heel leuk! Alleen punt 5 snap ik niet zo goed, diabetespatiënten maken toch juist te weinig insuline aan? Als je lichaam minder insuline aanmaakt kan dit toch niet de kans op diabetes verminderen of ben ik nou gek?

  In ieder geval heb ik weer genoeg nieuwe smoesjes om lekker chocolade te eten ;)

  Reply

Geef een reactie