OCC LIP TAR BLACK METAL DAHLIA!

Het is een berucht item die toentertijd massaal werd ingeslagen en ook lang niet verkrijgbaar was, net zoals één van de nieuwste kleuren, maar vandaag focussen wij ons op het oude pareltje van OCC. Het Amerikaanse dierproefvrije merk Obsessive Compulsive Cosmetics heeft een kleurrijk assortiment aan oogschaduws, lippotloden, maar ook de fantastische lip tars!

IMG_6977

OCC is fantastisch, maar van de verpakkingen moet je niet veel verwachten. Simpel, eenvoudig, maar de inhoud zal je doen verbazen. Het zijn kleine schattige tubetjes, die je handig mee kunt nemen voor onderweg. Sinds kort hebben ze de verpakkingen aangepast, deze zijn veranderd naar een lipgloss variant, inclusief applicator.

black metal dahlia

IMG_6995

black metal dahlia

Black Metal Dahlia, zoals de lip tar heet, is afkomstig uit de metallic lip tar, waar zij nog meerdere plaatjes in hebben zitten, waaronder de Technopagan. De lip tar bevatten een grote hoeveelheid glitters, fijne licht reflecterende deeltjes met een metallic finish. Helaas staat het niet op de foto, maar toentertijd werd de tube geleverd in een plastic tasje en een bijbehorende lippenseel.

black metal dahlia

black metal dahlia

Toen ik voor het eerst de kleur voorbij zag schuiven was ik meteen verkocht! Een rijke bordeaux kleur, maar je bespeurt ook een hint van roze, maar ook subtiel rood. Laten we de glitters en hoogglans niet vergeten, want dat is adembenemend!

black metal dahlia

black metal dahlia

black metal dahlia

Het aanbrengen van de lipstick is een uitdaging, want een foutje zie je snel en valt moeilijk te corrigeren, aangezien de lip tar staint. Ideaal, want hierdoor blijft het ook beter zitten! In het begin was het vrij vloeibaar, nu heb ik het item al een jaar in bezit en merk dat het is ingedikt. Zonde hoor ik je zeggen? Hell no! Hierdoor bloedt het product minder, want de OCC lip tars hebben daar een handje vol van.

black metal dahlia

black metal dahliaMet een paars oogpotlood mijn lippen omlijnt en deze licht naar binnen vervaagd, voor een mooi ombre effect.

De allereerste keer toen ik het product met een goddelijke pepermuntsmaak aanbracht had ik nergens last van. Bij de tweede keer was het een warzone, want de boel was gaan bloeden, zoals het doet bij mijn geheime project. Het zal overal! Hierdoor wilde ik Black Metal Dahlia niet meer dragen, maar ik zag de shimmers, de unieke kleur en gaf het een tweede kans.

IMG_6167

IMG_6153Hier is het puur de lip tar, geen basissen.

Inmiddels heb ik beide, de blauwe als de bordeaux kleur, gedragen, maar wel met een bijpassend oogpotlood daaronder en met een positief eindresultaat! Weinig aanbrengen, want je hebt niet veel nodig, waardoor het zuinig in gebruik is, maar ook niet de kans krijgt om uit te gaan lopen. Het blijft tricky, maar ze zijn het waard!

IMG_6977

De producten van OCC zijn vegan, bevatten hennepolie voor een mooier en prettig gevoel én proefdiervrij! Helaas niet verkrijgbaar in Nederland, maar gelukkig hebben we de online webshops in Amerika die naar NL verschepen. De OCC Lip Tar Black Metal Dahlia is o.a. verkrijgbaar bij de webshop van OCC zelf voor $16 (=€14,17). Zelf kocht ik mijn product bij BeautyJoint voor $20 (=€17,71.)

Heb jij een lip tar in bezit? En welke kleur zou je nog graag willen hebben?


5 Comments

 • Amélie Cammaert

  10/02/2016

  Ik heb er geen maar het ziet er wel een gies product uit

  Reply
 • beautifulday4makeup

  10/02/2016

  Die OCC tars lijken mij al een tijdje super. Ik weet eigenlijk niet wrm ik het niet eerder probeerde, zeker als ik nu weer je swatches zien

  Reply
 • alexa

  10/02/2016

  wauw hij staat je echt super

  Reply
 • Britt

  10/02/2016

  Wat een gave kleur!

  Reply
 • Irma

  10/02/2016

  Zo mooi! De kleur is echt prachtig en je hebt hem ook zo netjes aangebracht!

  Reply

Geef een reactie