CUPIDO MEETS CYNTHIA!

Elk jaar is het weer een drama bij vele, want men raakt lichtelijk in paniek bij het zien van de internationale romantische dag. Ze gaan opzoek naar een relatie om samen te zijn, ze doen dingen waar ze spijt van krijgen en iedereen wordt massaal gedumpt op de vijftiende of een week erna. Laat je niet pakken door zo’n vliegend kreng, ja, je weet wie ik bedoel.. CUPIDO MEETS CYNTHIA!

IMG_6309

Het geheime project slokt mij op, letterlijk en figuurlijk, waardoor Valentijn niet in mijn gedachten voorkwam, totdat Naab zich ermee ging bemoeien en mij de look voorstelde. Een pijl in je oog, maar dan een gruwelijkere versie met een tintje van het Cynthje.

IMG_6319

SFX LOOK: UITGERUKT OOG!

Een wattenschijfje als basis, deze had ik op maat geknipt, zodat het over mijn oog paste. Met behulp van Mehron Liquid Latex plakte ik het schijfje op de huid en zorgde ervoor dat de randen goed werden meegenomen in het proces. Een laagje Mehron Spirit Gum eroverheen, inclusief deels op de huid, zodat de skin wax op zijn plek blijft zitten!

IMG_3525

IMG_5337

Dat is namelijk het volgende product, twee soorten wax van hetzelfde merk, namelijk Ben Nye, zowel Simulated Bone Wax als de Nose & Scar Wax. Van de Bone Wax maakte ik het oog, want het oogwit wilde ik terug laten komen, zodat het net lijkt alsof mijn oogbal eruit popt, maar met de Nose & Scar Wax creëerde ik de oogleden die de oogbol nog half op zijn plek houden.

IMG_6317

IMG_3474

Met behulp van olie en de spatel blende ik het in mijn huid, het hoeft niet netjes, want het bloed bedekt al jouw foutjes. Om het nog gruwelijker te maken voegde ik de Skin Illustrator On Set FX Palette eraan toe, waardoor het intenser en dramatischer werd, nadat ik een pijl in mijn neppe oogbal stak. Een simpele pen bedekt met tape en een rood tintje, om ervoor te zorgen dat deze op zijn plek bleef zitten, bracht ik rondom de pen een laag latex aan.

IMG_6315

Het effect komt pas écht tot zijn recht als je er nepbloed bij pakt! Mijn thick blood heb ik al maanden in de kast staan, is nog steeds goed en de klonten plakte ik op het uiteinde van de pijl, waardoor het net lijkt alsof het weefsel naar buitenkomt. Laat het bloed regenen met Stage Blood van Ben Nye, nu komt het pas tot leven!

IMG_6313

IMG_3502

Mijn make-up had ik al gedaan, dat is namelijk een look uit de decemberperiode die ik regelmatig in mijn dagelijks leven draag, vanwege de klassieke lipstick en de glitters op de oogleden. It’s fabulous! Romantische, maar sierlijke lokken die je doen verleiden, want krullen zijn nou eenmaal schitterend!

IMG_6318

Valentijnsdag is een dingetje voor vele, omdat zij de dag met hun liefde willen delen, maar als je geen date hebt, dat is no big deal! Laat je niet kisten door anderen, ga lekker je eigen ding doen, trommel je bro’s op en eet chocola. Heel. Veel. Chocola. Zoveel, dat de economie weer gaat stijgen. Fijne Valentijnsdag dolls!

Vier jij Valentijnsdag? En is het iets voor jou?


7 Comments

 • Amélie Cammaert

  13/02/2016

  Wow! Echt goed gedaan! Ik krijg er een beetje kippenvel van…

  Reply
 • Eilish

  13/02/2016

  Echt sick dit, enorm knap gedaan!Mn vriend en ik gaan lekker sushi eten!

  Reply
 • Floortje

  13/02/2016

  Ugh, gross… I love it!! Superleuk dat je een sfx toepast op Valentijn, super origineel! :D

  Reply
 • Jessica

  13/02/2016

  gaaf gedaan!!

  Reply
 • Wat een romantische look! Ik zou ook zeker hiermee gezellig gaan uit eten ofzo ;)
  Echt waar, hoe kan je zo iets lugubers maken voor zo’n romantische dag xD

  Reply
 • Kiss & Make-up

  13/02/2016

  Holy shit, wat heb je dat weer schitterend gedaan! :-D

  Reply
 • femketje

  13/02/2016

  woahhh EPIC! :D

  Reply

Geef een reactie