BEN NYE LIQUID LATEX!

Dankzij mijn horrorfilm moest ik uitpakken, want het maken van zo’n film gaat je niet in de koude kleren zitten. Soms wel, maar dan paradeer ik rond in een T-shirt, terwijl het min vijf is, maar hey, alles voor de film. Niet alleen schonk ik met bloed alsof het gratis was, want dat was het namelijk niet, maar ook kwam de Ben Nye Liquid Latex goed te pas!

Ben nye liquid latexc

Ben nye liquid latex

Mijn eerste vloeibare latex moment was met een wimperlijm, waarmee ik de gebroken neus fikste voor de Battle of the Beautybloggers, maar nummer twee was met Mehron. Verliefd op het merk, besloot ik toch te kijken hoe het was met andere items, waaronder de liquid latex van Ben Nye en dan één van de grootste verpakking waarin je deze kunt krijgen, namelijk een kleine jerrycan!

Ben nye liquid latexxx

Ben nye liquid latexx

Ben nye liquid latexzxxxx

De verpakking, houd op met mij, want het is adorable! Ja, het mag wel massief zijn, maar ergens heeft dat ook wel wat. Een transparante huls, waardoor je goed de hoeveelheid, maar liefst 473ml, in de gaten kunt houden, een handig handvat om het mee te nemen en een draaidop waarmee je de can openmaakt.

Hoe gebruiken:
Het is enorm eenvoudig om met latex te werken, want dit is namelijk één van de beginners producten in de SFX. Het ligt eraan wat je wilt maken, maar werk met goede lagen, niet te dik, maar zeker niet te dun. Maak je ze te dik, duurt langer drogen, je kunt het proces versnellen met een fohn, maar als ze te dun zijn, trek je tijdens het aanbrengen van je volgende laag de onderlaag los en dat verpest je hele look.

IMG_6313

Waarvoor gebruiken:
Je kunt er wonden meemaken, zowel het opbouwen van de lagen als het sealen van de deal als je huidwax gebruikt, waardoor de wax op zijn plek blijft zitten. Het maken van organen, maar ook protheses of modellen om vervolgens protheses van te maken. Hiervan zal binnenkort een video op mijn Engelse channel verschijnen.

THE GRINCH MEETS CYNTHIA!

Hoe verwijderen:
Je kunt het er gewoon van aftrekken, maar dit is niet goed voor je huid. Zelf doe ik dit regelmatig als het op mijn handen zit of andere lichaamsdelen, aangezien mijn geduld snel opraakt. Tenzij het op mijn gezicht zit, dan doordrenk ik wattenstokjes, tissues en watten in olie en probeer het zo los te ‘wrijven.’ Minder pijnlijk en beter voor je huid!

Ben nye liquid latexxxx

Ben nye liquid latexxxxxxx

De kleur is fair, licht tegen mijn huidteint aan, wel roze dan ik had verwacht, maar nog steeds perfect voor de lichtere dames en heren onder ons. Het is niet transparant, ondanks dat droogt hij semi-transparant op bij dunne lagen. Bij meerdere laagjes wordt het al snel roze en dekkend. De droogtijd is ook een piece of cake!

Ben nye liquid latexc

Ben je allergisch voor latex, dan ben jij niet geschikt voor dit product, pas hiermee op! Gelukkig is het fantastische merk dierproefvrij en zowel in Nederland als internationaal verkrijgbaar, alhoewel veel Ben Nye producten niet hier worden verkocht. Vandaar dat ik het over de grens haal of over de oceanen!

De Ben Nye Liquid Latex is verkrijgbaar bij CameraReadyCosmetics voor verschillende prijzen, dat ligt aan de inhoud die je besteld. Zelf koos ik voor de jug, bevat 473ml, waar je op een prijs van €25,80 uitkomt. Pas op, de verzendkosten zijn hoog en de douanekosten maken het er niet beter op!

Werk jij met liquid latex? En welk merk is jouw favoriet?


2 Comments

 • Irma

  09/03/2016

  Haha, je hebt er goed gebruik van gemaakt met je film!

  Reply
 • Ilse

  09/03/2016

  Oh, dit wil ik hebben! Op school hebben we een les grimeren gehad, inclusief wonden maken ed, en dat vond ik zó onwijs vet om te doen, wil daar echt mee gaan oefenen.

  Reply

Geef een reactie