8 NADELEN AAN NEPBLOED!

Het maakt je special effecten look nog mooier, nog gruwelijker, realistischer én zonder het rode stofje is er geen reet aan. Ja, bloed zonder bloed kunnen we letterlijk en figuurlijk niet leven. Thank god is het eenvoudig na te maken, maar ook zijn verschillende nepsoorten online verkrijgbaar. Het heeft ook zo zijn nadelen, helemaal als je het al op een lange duur gebruikt!

IMG_7499

1. Maak je het zelf? Dan is het verdomd moeilijk om de juiste kleur te krijgen, vooral als je aan de roze kant zit. Op één of andere manier kan je de kleur haast niet meer wijzigen, dat geldt ook voor de blauwe toon of de paarse tint.. ARCH!

2. Het staint als de kolere, vooral bij eigengemaakte bloedsoorten.

1

3. Tijdens het shooten wil je zoveel mogelijk bloed vergieten, maar de aftermath ain’t fun. De plakkerige zooi waarmee je achterblijft is minder om op te ruimen.

4. Als de telefoon of deurbel gaat ben je fucked.

5. Ondanks dat je op één plek blijft zitten, zit het alsnog overal! Niet alleen op je camera, maar ook op je kleding, tussen je bobs, onder je nagels, tussen je tanden, je iPhone case, haarelastieken, de muur, grond en nog veel meer.

IMG_3493

6. Maak je het zelf? Dan smaakt het goor!

7. Het gaat er wild aan toe, soms zo wild dat het eindigt in mijn haar, waardoor het één grote klitmassa wordt met als eindresultaat, een bloedrode douchesessie.

8. Weet je hoe lastig het is om dit allemaal op te ruimen? Het plakt, het verspreidt als de neten, de kleurstof is moeilijk eruit te krijgen, laat staan als je een échte crime scène hebt. Daarom lukt het zelden om hiermee weg te komen, omdat je vaak een druppeltje mist.

IMG_6313

Waarom ik het nog gebruik? Omdat ik alle nare eigenschappen van nepbloed voor lief neem, want dankzij dit product, worden mijn make-up looks extreem! Het voegt meer toe, het zorgt voor een prachtig eindresultaat én het is tof om te maken. Het zijn dingen die vele niet vertellen, maar nepbloed kan een pain in the ass zijn!

Heb je weleens met nepbloed gewerkt? En wat vond jij vervelend?


4 Comments

 • Floortje

  11/03/2016

  Ik laat het SFX werk maar even aan jou over, als ik het zo hoor, haha! Gelukkig kan ik eigenlijk helemaal niet tegen gore dus zal ik het vak waarschijnlijk ook niet ingaan :) Nee, ik blijf het visueel bewonderen, niet fysiek!

  Reply
 • Melisa

  11/03/2016

  Hmm, als de deurbel gaat dan ben je inderdaad fucked… Nja je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je word gekilled door iemand, elke killer zou spontaan wegrennen geloof ik, haha!

  Reply
 • Kimberly

  12/03/2016

  Ik vraag me altijd af hoe nepbloed ruikt haha. Ik kan me voorstellen dat het ook redelijk awkward is als je de deur open moet doen, met een special effect op je gezicht

  Reply
 • Irma

  13/03/2016

  Haha, wat een hoop werk moet dat geweest zijn bij het opruimen van je filmsets!

  Reply

Geef een reactie