6 LEPEL LIFEHACKS VOOR JE MAKE-UP ROUTINE!

Tegenwoordig is het heel normaal om de bestekla tijdens het make-uppen erbij te pakken, want voor elk voorwerp heb je een optie om deze te gebruiken. Lepels werden al gebruikt in het proces om de wallen te kalmeren, de huid rondom de ogen te doen slinken, maar wist je dat je ze ook in je make-up routine kunt gebruiken?

IMG_6430

1. Heb je problemen met je winged eyeliner? Leg de steel van de lepel aan de onderkant van je oog, hiermee maak je de lijn van je wing, maar om de vleugel te creëren moet je de lepel op het ooglid leggen, maar wel in de plooi van daarboven, niet boven je wimperrand, anders vormt zich heen wing. Vul het in, doe je ooglid en tada!

IMG_6345

2. Heb je haast? Of gewoon moeite met het aanbrengen van je mascara? Komt het op je oogleden? No worries, pak opnieuw die spoor erbij, leg deze achter je wimpers en grijp de mascara borstel, zodat je zigzaggend de haren kunt meenemen en zodra je ooglid lijkt te raken, zal het op de lepel komen!

IMG_6364

3. Lukt het niet bij de onderkant van je wimpers? Ook hiervoor is een kleine hack, zodra je de lepel onder het oog legt, met de bolle kant naar boven toe, schuif je met gemak de wimpers erop en kun je deze voorzien van een zwarte laag zonder de boel vol te smeren.

IMG_6382

4. Moeite met contouren? Met de lepel is dat verleden tijd! Leg de lepel op de appel van je wang, zodat je als het ware je appel oplepelt. Trek de steel richting het puntje van je oorschelp(=de bovenkant van je oor) en ga daaronder aan de slag met bronzer. Pas op, breng niet teveel aan, maar bouw het langzaam op en haal dan de lepel weg, zolang je het punt hebt gevonden kun je verder gaan met de intensiviteit. Anders creëer je strepen en deze zijn nauwelijks te blenden.

IMG_5806

5. Het maken van een cut crease is ook een piece of cake als je gebruik maakt van een lepel! Leg deze op je oogbol, net iets eronder, zodat je arcadeboog vrij komt te liggen en ga daarboven aan de slag. Corrigeer de lijn met concealer aan de onderkant of oogschaduw en zonder al teveel moeite heb jij dit pareltje gecreëerd!

IMG_6500

6. Als je grappig wilt zijn, hang je de lepel gewoon aan je neus! Weet je niet hoe de bovenstaande hack werken? Of lukt het je niet? Geen zorgen, pak een bak met ijs en schep het naar binnen, want daarvoor zijn de lepels ook ideaal!

Bizar dat een voorwerp wat we allemaal in huis hebben zoveel multifunctionele opties heeft, waardoor je jezelf dingen kunt aanleren. Het is moeilijk om eyeliners te trekken, laat staan de wing, maar ook het contouren van je gezicht. Het opzoeken van de punten waar je moet contouren kan je zo wel versoepelen. Zelf ging ik altijd aan de slag met tape, papier, maar waarom nooit met een lepel? Zo handig!

Gebruik jij een lepel in je make-up routine?


5 Comments

 • Britt

  15/03/2016

  Ik denk dat ik de laatste wel vaak zal gebruiken, klinkt als een handige voor mij haha! Nee, handige tips!

  Reply
 • Eva

  15/03/2016

  Haha, handige tips, alleen tot nu toe lukt het me wel zonder lepel!

  Reply
 • Irma

  15/03/2016

  Ik heb mijn wimpers wel eens succesvol gekruld met een lepel!
  Maar ik gebruik toch liever een wimperkruller.
  Maar die hack voor de cut crease ga ik wel gebruiken, denk ik!

  Reply
 • femketje

  15/03/2016

  die van een cut crease ga ik eens proberen :D

  Reply
 • Dianne

  15/03/2016

  Ik zag al die leuke tips met de lepel al voorbij komen in filmpjes. Ik ga voor de laatste regel van punt 6

  Reply

Geef een reactie