MIJN FAVORIETE BLOEDSOORTEN!

Mijn voorkeur gaat echt uit naar vers bloed, het liefst net uit de vriezer en een o-positief is mijn ultieme favoriet. Het smaakt fantastisch, romig, maar verfrissend én uniek. Wat zal men wel niet denken bij de titel, haha! Hoe meer ik in de special effects makeup zit, hoe meer ik uitprobeer en hoe ik er ook achter kom, waar mijn dingen liggen. Vandaag deel ik de favoriete bloedsoorten met jou!

bloedsoorten

1. Glucose bloed. Houd mij vast, want dit spul is fantastisch! De dikte is magisch, net perfect, want het stroomt niet te snel, niet te langzaam, maar door de stevige substantie oogt het naar realistisch menselijk bloed. Ideaal voor wonden, maar ook om chaos te creëren op het lichaam. Helaas te duur voor het creëeren van moordplekken, maar wel dé nummer 1!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

2. Mijn eigengemaakte bloed, maar nu de dikkere variant, beter bekend als de Thick Blood-version! In de comments kreeg ik te horen dat ik maizena moest koken – I know, maar ik was te lui.. – toch gaf ik het een kansje, maar kookte niet alleen de maizena, maar ook de limonadesiroop, waardoor een dikkere massa ontstond. Kleurstof erbij en het potje bewaren. Na enkele dagen was het pas écht ingedikt! Het gaat al maanden mee, maar hoe langer het staat, hoe mooier het wordt. Hierdoor lijkt het net alsof weefsel uit bepaalde wonden komt, of dat je last hebt van bloedklonten.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

3. Je hebt ook bloed nodig voor het maken van de chaos rondom de scène waar het zich op dat moment afspeelt, zoals in de horrorfilm gebeurde die ik publiceerde in maart! Of gewoon waar je vloeibaar bloed nodig hebt! Mijn favoriete bloed wat ik regelmatig erbij pak is het oude recept wat telkens wordt verbeterd, maar de eerste versie blijft een toppertje. Limonade, maizena, kleurstoffen en dat is het!

bloedsoorten

bloedsoorten

4. Reel Blood Lung Blood. Sweet Baby Jesus, zij weten pas écht wat je nodig hebt in het leven, want het lichte, schuimachtige bloed zorgt voor toffe effecten. De intensiviteit van de kleur, maar ook de vloeibaarheid, de substantie die makkelijk weg te vervagen is, maar ook de uniekheid van het soort heeft iets. De pop of color is schitterend, omdat het zo opvalt.

bloedsoorten

bloedsoorten

5. Thick Blood van Ben Nye, YAAAS! Het is zowat opgedroogd, maar door de compachte structuur kan je gemakkelijk wonden opvullen, het vormgeven en het oudje randje aan je look geven, als je dat wilt. Vrij donker van kleur, wat nog dieper wordt bij de hoeveelheid die je aanbrengt.

bloedsoorten

Stage Blood is ook een toppertje, een favorietje is het zeker, maar het is nog nét niet wat ik wil, want het stroomt van mijn huid af en ik wil dat het bloed blijft zitten, net zoals het effect van een bloedneus. Het stroomt naar beneden in een waterval, loopt van de huid af, maar laat een spoor van ravage achter. Zo heb je favoriete highlighters, maar ook favoriete bloedproducten in de make-up industrie!

Maak jij gebruik van nepbloed? En welk merk is jouw favoriet?


3 Comments

 • Iris

  15/04/2016

  Thick Blood van Ben Nye lijkt mij echt super! Deze wil ik zeker nog een keertje proberen :)

  Reply
 • Kiss & Make-up

  15/04/2016

  Hehe, wat een geweldig onderwerp voor een blogpost eigenlijk, love it.

  Reply
 • Irma

  17/04/2016

  Ja, jij weet daar wel raad mee!
  Ik vind het nog steeds echt awesome dat je zelf heel realistisch bloed kan maken.

  Reply

Geef een reactie