KONINGSDAG 2016 MEETS CYNTHIA!

Heel Nederland kleurt naar de Nederlandse vlag, want ons kikkerlandje weet er elk jaar weer een groot feest van te maken. De kenmerkende kleuren rood, wit en blauw verschijnen dan royaal door heel het land. Vorig jaar was ik een à la Mondriaantje met de feestdag, het jaar ervoor iets artistiek met make-up, maar vrij natuurlijk, dit jaar gaan we een stapje verder met de royal skull, perfect voor Koningsdag Meets Cynthia!

koningsdag royal skull

Tijdens de Amerikaanse feestdag, de Super Bowl, verscheen ik met een sugar skull, ditmaal speciaal voor de koninklijke dag een royal skull! Deze variant is een tikkeltje stoerder, wat mysterieuzer en het doet mij denken aan het teken van Sons Of Anarchy in het laatste, maar legendarische seizoen. Alleen ditmaal de Nederlandse vlag!

koningsdag royal skull

koningsdag royal skull

Het begin was vrij moeilijk, omdat je alles moet uitmeten, maar dat zal je later helpen! Met de zwarte schmink van Snazaroo zocht ik de maten op van een schedel, alleen een tikkeltje kleiner, waardoor ik mijn kaaklijn wat verkleinde en mijn haarlijn in de kleur zette, inclusief mijn hals. Vervolgens pakte ik Bright Red voor de bovenste kleur van de vlag, White voor het middelste gedeelte en blauw aan de onderkant van Grimas.

koningsdag royal skull

koningsdag royal skull

Terug naar de zwarte facepaint waarmee ik de cirkels rondom om mij ogen maakte, mijn neus en het botstructuur rondom mijn mond. Rondom de ogen voegde ik wat lijnen toe voor meer uitdrukking en ook de frons boven mijn ogen. Dit vervaagde ik met de zwart uit de Yves Rocher Eyeshadow Quad Pris Profond, net zoals het gebit wat ik als zaden naar boven uit liet vloeien en fixeerde de oogleden ermee. Om de royal skull echt naar voren te laten springen, blende ik de zijkanten op in rook.

koningsdag royal skull

koningsdag royal skull

Wat van de blauwe Grimas schmink mengen met de Snazaroo Waterbase Facepaint in White om de tanden in te vullen, zodat je ze lichtelijk highlight. Hierdoor creëer je meer diepte in de mond, waardoor je jukbeenderen beter uitkomen. Een stoer zwart vest aan, capuchon op, raster lenzen in en je steelt de show. Geen simpel vlaggetje voor mij dit jaar, maar een royal skull op de dag der Royals!

Ga jij naar Koningsdag?

Edit: Foto’s zijn aangepast, zodat de kleur juist overkwam, maar door de achtergrond lijkt het gephotoshopt.

2 Comments

 • Irma

  23/04/2016

  WAUW!
  Die tanden zijn super goed gelukt!
  En die witte lens is echt vet!

  Reply
 • femketje

  23/04/2016

  woahhh gaaf gemaakt Cynth :D

  Reply

Geef een reactie