10 TIPS VOOR TOFFE SPECIAL EFFECTS LOOKS!

Tips en tricks helpen je verder, maar ook door creatief te zijn zal je meer bereiken, omdat jem ind openstaat zal je meer ontvangen. De vragen over special effects make-up blijven dagelijks bij mij binnenstromen, zowel over het maken van wonden als hoe je dingen kunt aanbrengen, maar ook om het nog gruwelijker te maken. Vandaag deel ik 10 van mijn geheimen met jou!

10 tips voor toffe special effects looks

1. Laat je inspireren door echte wonden en gebeurtenissen. Vele durven dit niet en misschien maakt je dat ook wel ongeschikt voor het vieze werk, want je wilt juist dat gevoel overbrengen bij anderen als je met bloed en gore werkt.

2. Vallen je foto’s heel licht en flets uit? Maak gebruik van rode of roze tinten in de look, voordat je van start gaat met je SFX, leg desnoods een lipstick in de buurt, zodat je hiermee kunt vergelijken en wordt het niet fletser, maar juist intenser, omdat je als het ware de rode/roze kleur probeert te overbieden.

10 tips voor toffe special effects looks

3. Gebruik alles wat in jouw bereik ligt, zoals haarspelden, papier, tissues, tandenstokers, pennen, plakband, potloden en ga zo maar door.

4. Dat geldt ook voor de producten, namelijk body lotion, olie, maar ook meel kan dienen als poeder om latex af te poederen en ga zo maar door. Je hebt ook veel recepten hoe je latex etc. kunt maken als je niet teveel wilt investeren in het begin.

10 tips voor toffe special effects looks

5. Oefenen, oefenen en nog meer oefenen! Probeer het telkens naar het volgende level te tillen, dat hoeft niet binnen één week, maar wel een aantal maanden om jezelf te verbeteren.

6. Maak je looks over de top! Smeer met bloed, maak het dramatisch. Hoe viezer, hoe smeriger en hoe enger, hoe beter! Je wilt mensen shockeren met je look, hen bang maken en de stuipen op het lijf jagen.

10 tips voor toffe special effects looks

7. Met latex werken is geen pleziertje, vooral niet in het begin, tenzij je dit trucje kent, namelijk veel van het product oppakken, zodat je niet de onderlaag lostrekt!

8. Meng crème producten met olie om deze nog beter te kunnen vervagen! Pas wel op, want als je teveel gebruikt, veel je het binnen no-time er in één keer af.

10 tips voor toffe special effects looks

9. Ben je niet tevreden? Of heb je een foutje gemaakt? Klopt er iets niet aan je look? Of valt het gewoon tegen? Voeg er meer bloed bij of olie, waardoor er een glansje op komt. Vaak als je nog meer liters eraan toevoegt wordt het effect gruwelijker en dat leidt af.

10. Het blenden van skin wax is bestm oeilijk, vooral in de huid, maar met behulp van een minuscuul druppeltje en door blijven blenden als de olie vrijwel oplost is de key om het samen te smelten met jouw huid! Gebruik het liefst zo min mogelijk wax.

10 tips voor toffe special effects looks

Het zijn technieken die ik toepas tijdens het creëren van nieuwe looks, maar ook tips die ikzelf in het proces heb leren ontdekken. Vooral om de kleuren intenser te krijgen op de foto, omdat deze wegvallen en hoe meer bloed, hoe beter!

Heb jij nog tips voor andere SFX’ers?


3 Comments

 • Kiss & Make-up

  02/05/2016

  Slimme tip om niet meteen te veel geld te spenderen maar gewoon te gebruiken wat je hebt liggen.

  Reply
  • justmabel

   22/11/2016

   je kan ook nose and scar waxen maken van vaseline en meel dat doe ik heel vaak en werkt prima wel blende met bodylotion

   Reply
 • Irma

  02/05/2016

  Jij weet hier wel raad mee!
  En inderdaad maak je looks zo dat je mensen choqueert!

  Reply

Geef een reactie