3 FAVORIETE MAKE-UP KWASTEN MERKEN!

Het gaat met periodes, want de ene keer breng ik alles met mijn handen en vingers aan, want ook in de schilder periodes werk ik weleens met mijn handen, maar mijn voorkeur gaat uit naar kwasten! Het blenden van oogschaduw, het trekken van de eyeliner of het slanker maken van het gezicht, dat doe ik allemaal met brushes, mijn favoriete kwasten merken zijn..

favoriete makeup kwasten

favoriete makeup kwasten

1. Het is een duurder merk en helaas wat minder goed verkrijgbaar, alhoewel dat de laatste tijd is veranderd. Sigma brushes wordt in elke Nederlandse webshops verkocht o.a. Boozyshop en TheMakeUpSpot. Diervriendelijke kwasten die blenden als boter, aanbrengen alsof je huid van porselein is, niet verharenén de kleur trekt nauwelijks in één van mijn kwasten. Groot assortiment met toffe accessoires o.a. de schoonmaak handschoenen én sinds kort hebben ze een FX lijn!

favoriete makeup kwasten

favoriete makeup kwasten

favoriete makeup kwasten

2. Het is een goedkoop dierproefvrij merk wat gemakkelijk te krijgen is, namelijk ELF! Ze hebben mooie highlighters in bezit, maar ook hun oogschaduws én kwasten zijn fantastisch! De haren zijn zo zacht als die van een baby, alhoewel dat verschilt per collectie, maar de “Bamboo line” is incredible. Mijn Blending Eye Brush is afkomstig van ELF en die gebruik ik na jaren nog steeds met plezier!

Klik hier als je één van de Zoeva kwasten in actie wilt zien.

3. Zoeva is ook een merk wat in mijn rijtje thuishoort! Toentertijd waren zij vrij klein, maar inmiddels ook extreem uitgebreid met foundation brushes, fan brushes, oogschaduw kwasten, speciaal voor eyeliners en de combinaties zijn eindeloos. Diervriendelijke kwasten die zelfs vegan zijn, waardoor ze hun markt blijven vergroten en meegaan met de tijd! Sommige kwasten, voornamelijk de blending brushes zijn iets wijder gaan staan, maar met de vormhouders speciaal voor kwasten kun je dit corrigeren. Ook heb ik al wat oudjes die nog steeds mooi van kwaliteit zijn als de dag dat ik ze kreeg!

Door de jaren heen heb ik al wat kwasten uitgeprobeerd, zowel de make-up kwasten van de Nederlandse huismerken als die van andere merken, maar dit is de top drie op dit moment! Oké, eigenlijk al jaren, want met ELF en Sigma knijp ik écht mijn handen dicht, vooral de laatste is een mooie investering. Zelf raad ik aan om verschillende merken te gebruiken, te variëren, zodat jij jouw eigen mening kan opbouwen en kunt uitvinden!

Welk merk is jouw favoriet? En wat zijn aanraders?


4 Comments

 • Mariëlle

  09/05/2016

  ELF en Zoeva vind ik ook top, maar Sigma wil ik ook nog wel proberen, net als Morphe trouwens :)

  Reply
 • Irma

  09/05/2016

  Elf heb ik een beetje mixed feelings over… Ik heb 2 goedkope gezichtskwasten en daar ben ik niet zo’n fan van, maar die oogschaduwkwasten zijn wel goed.
  En de kwasten van hun ‘fancy’ lijn vind ik echt heel fijn!

  Reply
 • Mariska

  09/05/2016

  Jaa geweldige top 3! Ben ik het helemaal mee eens. ELF kwasten zijn echt heerlijk betaalbaar, Zoeva heeft echt geweldige kwaliteit voor een prima prijs en Sigma kwasten ben ik ook echt verliefd op :D

  Reply
 • femketje

  09/05/2016

  die van elf zijn heel fijn, zelf vind ik die van hema ook erg fijn :) vooral de fluffy blending brushes!

  Reply

Geef een reactie