SONGFESTIVAL 2016 MEETS CYNTHIA!

We hebben net Koningsdag achter de rug, vervolgens stond ik denkbeeldig met vlag en al in de USA, maar opnieuw ik de kleuren van de patriotic glam erbij. Ditmaal omdat één van onze Nederlandse sterzangers zich probeert te plaatsen op het beruchte Songfestival 2016 Meets Cynthia!

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

Nooit heb ik iets gehad met het songfestival, totdat moordwijf Anouk ineens deelnam met haar nummer “Birds.” Hier en daar kreeg ik er lucht van dat er een nieuw persoon zich had aangemeld, nog niet gevolgd, totdat ik van Mam hoorde dat ik het nummer van de jonge knaap moest luisteren. En indeed, wat een heerlijk joch, ik bedoel nummer, wauw. Slow down gurl. Dit is écht slecht, ik houd van woordgrappen.

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

#TEAMDOUWE, all the way. Bij het Songfestival verschijnen de meest apartste dingen, de mannen met baarden en mooiere make-up dan de vrouwen die optraden tot aan de vreemde kledij. Vandaar dat ik ook de unieke, freaky, maar artistieke kant opging met de make-up look! Voordat ik aan de slag ging, blokkeerde ik mijn wenkbrauwen met de Kryolan Eyebrow Plastic en een goede dot aan Ben Nye Colorless Face Powder.

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

Primen als een pro met de Etos Aftershave Balsem en de Too Faced Shadow Insurance op de oogleden, wat NYX Jumbo Pencil in Milk op de oogleden, zodat Bloody Mary van de Sleek Caribbean Curacao Palette kon knallen! De 120 Palette erbij, donkerblauw onder het oog, maar eerst een romige basis van Milk, zodat ook daar de oogschaduw ging spreken. Vervagend trok ik met de INGLOT oogschaduw in 413 het blauw naar beneden toe.

SONGFESTIVAL 2016

Ondanks dat ik mijn wenkbrauwen had geblokkeerd, bracht ik ze terug met de NYX Ultra Pearl Mania in White, maar wel vochtig, dankzij de Graftobian Makeup Setting Spray en om er meer diepte in te brengen, ook een zwarte oogschaduw uit de Sleek palette. Voordat we over gaan naar de glitters, deed ik eerst mijn gezichtsbasis!

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

Een simpele foundation van Max Factor, de Miracle Match in 45 om de boel te maskeren, vervolgens de Sleek Luminaire Highlighting Concealer onder de ogen, kaaklijn, kin en neusburg, zodat ik dit kon fixeren met de Oriflame Giordani Gold Sheer Powder. Luchtig shapen met de Sleek Face Contour Kit in Light.

SONGFESTIVAL 2016

Met de Ben Nye Glitter Glue plakte ik de rode glitters van eBay vast op de oogleden, maar ook over de wenkbrauwen. Deze liet ik wat uitlopen op het voorhoofd. De blauwe glitters in tranen onder de ogen en dit nam ik ook mee rondom de sleutelbeenderen en het gelaat. Witte kleurlenzen in, blauw van Miss Sporty op de waterlijn en gaan met die banaan!

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

SONGFESTIVAL 2016

Oké, bijna dan, want we mogen de lippen niet missen! Rode lippen, hey gurl, hey, want met de Velour Liquid Lipstick van Jeffree Star sla je nooit de plank mis. Redrum als basis, glitters aan de onderkant en de witte oogschaduw van NYX als highlighter op de cupidoboog. YAS, BABY! Tijd om te shinen, letterlijk en figuurlijk, want met glitters zit je nooit verkeerd!

Voor wie ben jij? En denk jij dat Nederland gaat winnen?

EDIT: De foto’s zijn licht aangepast, aangezien deze fletser overkwamen op de camera.

7 Comments

 • femketje

  14/05/2016

  i LOOOOVE it :D

  Reply
 • Priscilla

  14/05/2016

  Prachtig gedaan!! Ik hoop natuurlijk dat Nederland wint. Ik denk dat we wel een grote kans maken :)

  Reply
 • Kiss & Make-up

  14/05/2016

  Wat ben je toch een brok creativiteit jij! Super.

  Reply
 • Irma

  14/05/2016

  Ik zal ‘m vanavond voor de buis aanmoedigen! Als ik realistisch blijf, denk ik dat we ergens in de top 10 stranden.
  Ik ben helemaal #teamdouwe en stiekem ook een beetje #teamcyprus (:

  Reply
 • Engelina

  14/05/2016

  oeh wat een gave look zeg ! Ik vind hongarije erg leuk.

  Reply
 • Astrid

  15/05/2016

  Weer een superkunstige look! Je lippen, wauw!! Nederland winnen? Haha. Dat is een leuke grap ;)

  Reply
 • Eva

  15/05/2016

  Heel leuk gedaan! De glitters vind je zeker nog steeds overal haha!

  Reply

Geef een reactie