TALK: De charme van vieze kwasten!

Het zal wel aan mij liggen of het onderwerp is taboe, want iedereen reinigt zijn/haar make-up kwasten dagelijks. Niemand laat het een maand rotten of stelt het zolang uit, dat je ze écht moet schoonmaken, omdat geen één kwast meer bruikbaar is. Nee, echt alleen ik? Dan deel ik vandaag de charme van vieze kwasten met jou!

vieze kwasten

1. Ze brengen goddelijk aan! Het liefst enkele dagen na het reinigen van je kwasten, oké, laten we eerlijk zijn, een week. Dankzij de vetten van je gezicht, maar ook je gezichtscrèmes en de make-up producten zelf, hierdoor komen ze mooier op het gezicht.

vieze kwasten

2. Spuit parfum op, werk je make-up bij en pak de volgende dag weer de kwast. Mhmh, ruik je die parfum? Amazing.

vieze kwasten

3. Dankzij de vetten op je kwasten blijven producten ook uitstekend op de brush zitten. Hierdoor heb je ook minder last van fall-out.

vieze kwasten

4. Je bent wat lakser met het vies maken van de kwast zelf, zodra je ze hebt gewassen wil je ze schoonhouden, maar niet na een aantal weken.

vieze kwasten

5. Soms heb je geen tijd om de producten erbij te pakken, maar je weet dat de leftovers op je brush voldoende zijn om je contour of gezichtspoeder bij te werken. Dat geldt ook voor het verminderen van je clownachtige blush, als je teveel hebt aangebracht.. Guilty!

vieze kwasten

Ja, dit klinkt heel vies, maar ergens weet ik gewoon dat meerdere dames en heren hier het er mee eens zijn, omdat ik enkele punten voorstelde bij broeders, voordat ik het ging publiceren. De zorg dat je steeds moet reinigen is er niet, maar ook de brushes voor mijn wenkbrauwen laat mij brows mooier ogen als ik deze niet elke dag in de sop zet.

Wat vind jij prettig aan vieze kwasten? Of moeten ze bij jou schoon zijn?


10 Comments

 • julia

  19/05/2016

  Eens! Mijn foundationkwast brengt veel mooier aan als ‘ie niet brandschoon is, maar ik merk het wel aan mijn huid wanneer ik mijn kwasten te lang niet heb gewassen hoor!

  Reply
 • Astrid

  19/05/2016

  Ik vind het altijd een fijn gevoel als ik ze net gewassen heb :) Maar iedere week, dat haal ik niet hoor haha. Een kwastenreiniger vind ik altijd wel makkelijk voor tussendoor.

  Reply
 • Irma

  19/05/2016

  Oooh, reminder dat ik ze weer moet wassen!
  Maar vooral bij kwasten met van die witte haren vind ik het vreselijk als ik ze na het wassen weer moet gebruiken… Dan worden ze gelijk bruinig!

  Reply
 • femketje

  19/05/2016

  ik ben net als jij, gewoon doorgaan tot je geen schone kwast meer over hebt en dan cleanen like a motherfucker XD

  Reply
 • Eilish

  19/05/2016

  K heb ze nog nooit schoongemaakt haha. Zegt genoeg hè

  Reply
 • Floortje

  19/05/2016

  Ik moet zeggen dat ik in het kamp van de oppositie zit. Ik vind niks fijner dan schone kwasten! :) Als er een machine was die ze elke dag automatisch schoonmaakte.. hit me up!

  Reply
 • Engelina

  19/05/2016

  Ik maak ze alleen schoon als ik er zin in heb eigenlijk , eens per twee maanden.
  Maar wenkbrauw kwastjes maak ik eigenlijk nooit schoon oeps.

  Reply
 • Stephanie (bunnie)

  19/05/2016

  ik was mijn kwasten eens in de x aantal weken als ik ze allemaal heb vuigemaakt en er echt geen mooie dingen meet kan mee doen
  #teamdirtybrushes #teamsmerigekwasten

  Reply
 • Eva

  20/05/2016

  Haha, toevallig heb ik ze gister gewassen!
  Ik heb het nog niet eerder op deze manier bekeken.

  Reply
 • Nadia

  29/05/2016

  Ik ben een uitsteller qua wassen, maar moet het toch regelmatig doen omdat het toch hygiënischer is. Maarrrr ik vind ze nooit vies en voor mijn everyday look gebruik lekker alle kleuren door elkaar met dezelfde kwasten, geen probleem’

  Reply

Geef een reactie