5 TIPS OM EEN SUNBURN TE VOORKOMEN!

Men maar denken dat ik zwom met een T-shirt, omdat ik anders niet durfde. Bro, ik kom uit de Polder, ik ben geboren in het water, ik weet wat ik doe. En ja, ik weet ook dat hier dikke karpers zwemmen, want die ving ik als ik niet in het water lag te rotten. Nee, ik zwom met een shirt, omdat ik anders zo rood werd als een kreeft! Been there, burned that.. 

voorkomen dat je verbrand

1. Zoals ik al zei, het aantrekken van kledingstukken als je in de buitenlucht bent, helpt enorm! Voorkom zwart, aangezien dat warmte vasthoudt, maar lichte kleuren en geen open rug of borst. Probeer het bedekt te houden, anders krijg je hier later spijt van. Trust me.

2. Wil je bruin worden? Maar niet in de volle stralen? Spreken zelfbruiners je niet aan? Pak dan gewoon de schaduw! In de schaduw wordt je namelijk ook bruin, vooral op de dagen dat de zon extreem fel schijnt.

voorkomen dat je verbrand

3. Wil je toch in de zon liggen? Of moet je ergens na toe? Blijf dan niet urenlang in de zon hangen, zoek om de zoveel minuten even de schaduw op. Denk hierbij aan zo’n twintig minuten onderduiken, zodat je je opnieuw kunt insmeren voor een volgende poging. Ga het liefst naar binnen, maar als het niet anders kan, kan ook de schaduw voldoende bescherming bieden.

4. Smeren, blijf smeren. Niet alleen in de ochtend, het liefst elke twee uur. Geen royale lagen, maar beter dunne laagjes, zodat je huid het beter kunt opnemen. Denk ook aan zonnebrand onder je make-up, want niet elk product bevat de voldoende SPF op extreem warme dagen.

voorkomen dat je verbrand

5. Ga pas na drie uur in de middag naar buiten, plan zoveel mogelijk dingen in de namiddag of avond, want de zon is rond half twee/twee uur(=zomertijd!) op zijn sterkst. Hierdoor zal je minder snel verbranden, omdat je de felste stralen ontloopt.

Het is vanzelfsprekend dat je blijft smeren met een hoge factor aan zonnebrand, dat je voldoende drinkt en jezelf bedekt houdt. Wikkel je niet in hele doeken, houd het luchtig, doe geen dingen aan met gaatjes, rondjes eruit of hele lappen stof. Hierdoor krijg je van die nasty sunburns of vreemde gebruinde spots. Geniet van de zomer, maar doe het met mate als het op de zon aankomt!

Heb jij nog tips om te voorkomen dat je verbrand?


4 Comments

 • Mariëlle

  26/05/2016

  Goede tips! Ik word telkens weer boos op mijn vader als ie zich niet insmeert, maar hij luistert niet… Zelf smeer ik me altijd super goed in en ga ik niet tussen 12 en 15 in de zon!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  26/05/2016

  Ik probeer me altijd goed te beschermen maar let’s face it, no one likes applying sunscreen on top of their flawlessly applied make-up! Ze moet eens dringend een SPF pilletje ontwikkelen.

  Reply
 • Irma

  27/05/2016

  Handig artikel!
  Mijn schouders en hals gaan altijd wel snel, dus op vakantie neem ik altijd bedekkende shirtjes mee :)
  Maar af en toe lekker zonnen in bikini moet ook kunnen!

  Reply
 • Eilish

  31/05/2016

  Als de zon schijnt ga ik niet tussen 12 en 3 naar binnen.. wat als t om 5 uur weer kouder wordt.. watt zo vaak t geval is in nl haha. Maar ik smeer me altijd goed in, moet ook wel , anders ben ik ook na 5 min al een kreeft! 1x blaren gehad door t verbranden in Turkije.. au au au

  Reply

Geef een reactie