TALK: CONTOUREN VAN JE BENEN EN TENEN!

Er is een nieuwe trend opgestaan, heel de beauty wereld was even in rep en roer, want zelfs de media ging ermee aan de haal. Het is een kunstwerk voor vele, trendy, hot and happening, namelijk het contouren van je benen! Van top tot teen, letterlijk en figuurlijk, want sinds kort worden die ook meegenomen in het make-up proces!

benen contouren

Ondanks dat het voor vele dames en heren iets nieuws is, begonnen ze er al mee in de jaren ’90, want toen gingen de benen bloot en die werden meegenomen in het sop proces! Beyoncé is een goed voorbeeld, haar legs zijn altijd on point, hier en daar wat glanzende poeder om het plaatje één geheel te geven, maar nu gaan mensen in het dagelijks leven ermee aan de haal en is het hek van de dam.


Klik hier als je de clip niet kunt bekijken.

Ik zag het voorbij komen, realiseerde mij dat ik het ook zou willen doen, maar ook dat ik er zelf nooit op ben gekomen! Het liefst ben ik al vier tinten donkerder door de zelfbediening, maar als ik deze zomer een short draag, dip ik ook mijn benen in een tintje donkerder met teveel highlighter, wat lekker het oog, pakt en hierdoor lijken ze een stuk gladder, slanker en vrouwelijker!

benen contouren

Hoe ga je te werk?
Het werkt hetzelfde als in je gezicht, maak de plekken waar je wilt dat het slanker wordt donkerder. Ga voor een tint donkerder rondom je scheenbeen, niet aan de voorkant, maar de zijkanten, zodat je een nog donkere tint daarachter kant doen voor een mooier ombre effect. Hierdoor zal het natuurlijker lijken. Een lichte kleur aan de voorkant, het liefst over je gehele scheenbeen, blend het samen en voeg als laatst de lichte kleur highlighter toe op het middelste gedeelte van je scheenbeen.

mint makeup

Voor het contouren van je benen kun je zowel poeder gebruiken, alhoewel dit niet waterproof is, maar ook foundations, concealers en andere cream producten. Maak gebruik van een goede primer, een fixerende poeder en een settingspray. Houd er rekening mee dat niet alles waterproof is, seal de deal met primers of een face mist, zodat je benen de gehele avond meegaan en er geen vlekken ontstaan.

benen contouren

Zelf vind ik het meer voor evenementen, feestjes of speciale gelegenheden, maar ook een avondje uit valt hieronder als je wilt showen met je benen. Heb je open schoenen aan? Geen zorgen, want tegenwoordig is het contouren van je tenen in! Je werkt exact hetzelfde, donker aan de buitenkant, licht in het midden met een extra vleug aan glanzende poeder. Het is niet iets wat ik zie, wat ik zou doen en wat ik wil opzoeken, Haha! Voeten fobie killt mijn vibe..

Zou jij je benen contouren? En hoe denk jij over het vervormen van je tenen?


One Comments

  • Irma

    06/06/2016

    Grappig! Iedereen wil wel slankere en mooiere benen.
    Ik denk dat ik het wel een keer ga proberen, just for fun!

    Reply

Geef een reactie