4 DIERPROEVRIJE DEODORANT MERKEN!

Sinds ik ben overgestapt om geen proefdier producten aan te schaffen, merk ik pas hoe belemmerd je bent als het op cosmetica aankomt. Er zijn weinig proefdiervrije merken in Nederland en helemaal bij de lichaamsverzorging o.a. deodorant is het moeilijk om een proefdiervrij merk te vinden. Vandaar dat ik het rijtje voor jou onder elkaar zet!

dierproefvrije deo

Om alvast de standaardopmerkingen uit te bannen, het klopt inderdaad dat je in Nederland niet op dieren mag testen. De producten die in Nederland worden verkocht zijn niet op dieren getest. Wel moet je jouw cosmetica product in China op dieren laten testen om het te verkopen, waardoor het merk o.a. Dove en Nivea niet dierproefvrij zijn, aangezien zij in het buitenland wél op dieren testen.

dierproefvrije deo

Laten we beginnen met de Nederlandse huismerken, want die zijn allemaal dierproefvrij, denk aan de Etos, HEMA en ook de Kruidvat. Helaas heeft alleen het laatste merk een eigen collectie aan deodoranten. Wel hebben ze een rijk assortiment aan geur, voor zowel de bloemige liefhebbers als de frisse en zachte geuren.

dierproefvrije deo

Vervolgens besloot ik research te doen naar meerdere merken, aangezien de geuren van de Kruidvat zijn aangepast en niet meer mijn smaak zijn, kwam ik uit bij Odorex! Een extreem groot assortiment met verschillende geuren, roll on deo’s, sprays, producten om overmatig zweten tegen te gaan en meer. De grote bussen zijn te herkennen door de verfrissende uitstraling, de schone touch, maar ook de wit met blauwe opdrukken. De prijs is een tikkeltje duurder, namelijk rond de €2 à €3, maar wel dierproefvrij en makkelijk verkrijgbaar o.a. bij de Kruidvat!

dierproefvrije deo

Dan heb je het bekende dierproefvrije merk wat je zal verrassen, want ook Lavera heeft een deodorant in haar assortiment zitten! Zij hebben zowel deodoranten in een sprayflacon als de rollers en speciaal voor een gevoelige huid. Helaas zijn ook hier de deo’s wat duurder en in de online webshops te verkrijgen.

dierproefvrije deo

Het merk Vogue staat ook op de proefdiervrije lijst, waardoor je sowieso drie deodoranten uit het lijstje in de winkel kunt scoren! Zij hebben aardig wat bussen, met ontzettend veel geuren, komen in alle kleuren en zijn makkelijk verkrijgbaar. De prijsklasse is gemiddeld, ze hebben goedkope bussen, maar ook duurdere deodoranten.

Zelf wist ik niet eens dat Vogue dierproefvrij was, weet je hoe blij ik werd toen ik daar achter kwam? Pak van mijn hart! Ben je onzeker over jouw merk? Check dan even de lijst bij Naoki, want Sophie houdt haar website goed up-to-date, heeft een streng beleid als het aankomt op merken die op dieren testen of daar onduidelijk in zijn. Ze zal veel verduidelijken als je haar artikelen leest over dierproeven!

Heb je hier weleens over nagedacht? En weet jij nog meer merken die dierproefvrij zijn?


8 Comments

 • Mariëlle

  07/06/2016

  Is Odorex echt dierproefvrij? Ik dacht eigenlijk van niet haha! En ik heb wel een sterke deo nodig dus het zou wel fijn zijn!

  Reply
  • CynthiaKoning

   09/06/2016

   Ja, ze verkopen alleen in Nederland en België! :) Zelf vind ik Natuurlijk Fris amazing, maar ook de zacht roze, die is speciaal voor de gevoelige huid.

   Reply
 • Stephanie (bunnie)

  07/06/2016

  Ik kan odorex ook nergens terugvinden op de lijst van dierenproef vrije merken.

  Reply
  • CynthiaKoning

   09/06/2016

   Je moet even goed zoeken, maar op verschillende lijsten staat het merk vermeld! Ze verkopen alleen in België en Nederland, wat het merk dierproefvrij maakt. :)

   Reply
 • Kiss & Make-up

  07/06/2016

  Ik hou niet van sprays. Heb liever een roller.

  Reply
 • Anne

  07/06/2016

  Ikzelf gebruik de deo (T’eo) van Lush en ben daar zeer tevreden van. Is wel even wennen omdat dit een vaste vorm van deo is, maar hij helpt erg goed en is niet op dieren getest! Daarnaast hebben ze bij Lush ook cosmetica, maar heb geen idee hoe goed dat deze is.

  Reply
 • Irma

  07/06/2016

  Ik gebruik zowel Odorex als Kruidvat eigen merk, allebei aanraders!
  Ik ga Vogue ook wel eens een keer kopen voor de afwisseling. Fijn dat zij ook dierproefvrij zijn!

  Reply
 • Vanessa

  13/06/2016

  Toevallig heb ik net een Odorex deodorant opgemaakt en ik ben er heel tevreden over!

  Reply

Geef een reactie