MIJN FAVORIETE APPS OM FOTO’S TE BEWERKEN!

Tegenwoordig gebruiken we dagelijks onze mobiele telefoon, jong en oud bezitten ze, maar welke apps mag je niet missen? Welke apps kun je beter wel achterwege laten? En welke apps zijn een must voor als je van beauty gerelateerde apps houdt? Vandaag laat ik mijn favoriete apps zien voor het bewerken van mijn foto’s op social media!

favoriete apps

Laat ik snel even wat uit de wereld helpen, want op mijn blog photoshop ik niet. Komt het wel voor dat ik iets heb aangepast? Dan staat het netjes vermeld in het artikel, check anders dit artikel voor meer informatie! Zodra we bij Instagram aankomen, houd je vast, de filtercount is daar niet te tellen, haha!

favoriete apps

Ik begin met mijn favoriete én meest gebruikte app, namelijk PicFX! Zelf ben ik niet goed in het wijzigingen van instellingen, maar hier is het vrij simpel. Je klikt op een filter, ik ga altijd naar PFX Film, kies voor PFX 15 of PFX 15x, en ook PFX 40 en PFX 400 zijn mijn favoriet. Het verandert de intensiteit, de kleur, maar het is ook mogelijk om je foto’s ouder te maken of juist het bokeh effect. De app kost wel geld, namelijk €0,89, maar is het zeker waard.

favoriete apps

Nog niet zo heel lang geleden nam ik de iPhone tag op, waarin ik aan jullie vroeg welke app ik moest downloaden en Snapseed werd hoog aangeraden. Inmiddels heb ik het gedownload, meerdere keren toegepast voor o.a. de horror film en ik ben verkocht. De opties zijn eindeloos, het is een stuk ingewikkelder, maar je kunt hier wel het maximale uit je foto’s halen!

favoriete apps

Ik heb ook nog Afterlight, de app lijkt qua het toevoegen van de filters wat op PicFX, want ook hier kun je de intensiteit van de filter aanpassen en zijn ook de bokeh filters weer van de partij. Wat PicFX niet heeft en Afterlight wel is dat je handmatig de algemene instellingen kunt bewerken, denk hierbij aan de helderheid, het contrast, etc.

favoriete apps

VintaFrame is niet mijn app voor het bewerken van mijn foto’s qua filters of kleuren, maar wel voor het bijsnijden van foto’s als ik ze wil samenvoegen in collages! Denk hierbij aan mijn tutorials die op Instagram of op mijn blog verschijnen, foto’s op een rij of de ene kant volledig in de make-up terwijl de andere foto vrijwel blanco is. Je kunt hier ook aardig wat werk mee verrichten, daarnaast is het ook tof om hiermee je vakantiefoto’s op te splitsen met bijvoorbeeld de leukste herinneringen en/of activiteiten!

favoriete apps

Als het op het bewerken van mijn foto’s aankom ben ik best wel lui. Oké, ik moet bekennen dat ik gewoon niet kan Photoshoppen, maar met deze apps maak ik het mijzelf een stuk gemakkelijker + het is een soort van foto’s bewerken voor dummies, haha! Met deze apps kan je aardig uit de voeten, vrijwel allemaal zijn gratis, op PicFX na, en zo is het toch mogelijk om de boel te pimpen!

Hoe bewerk jij je foto’s? En welke app is jouw favoriet?


2 Comments

 • Irma

  08/06/2016

  Ik ben niet zo’n held in foto’s bewerken.
  Had er op mijn iPhone wel wat apps voor, maar sinds die gestolen is, heb ik geen foto meer genomen!

  Reply
 • Marielle

  10/06/2016

  PicsArt is mijn favoriet Je kunt er eigenlijk alles mee

  Reply

Geef een reactie