7 FRUSTRATIEPUNTEN VAN NAGELS + NAGELLAK!

Zo kon ik laatst mijn ogen wel uitkrabben doordat eyeliners scheef zaten, wings niet kloppen, smokey eyes verkeerd zitten of de randen in je oogschaduw, maar toen dacht ik na. Bij make-up valt het nog mee, want ik stuntel pas écht met nagellak! Mijn haar, bureau en nagels zitten onder, maar ook..

nagellak frustratie

1. Hoe intenser de kleur, hoe mooier! Het is een hekelpunt van vele, want bijna elke rode lak doet je verrassen na het verwijderen van de nagellak itself. Een gele, oranje, maar ook verlopen kleur wat in je nagels is getrokken. HORROR! Nagellak wat in je nagels trekt is sowieso een no go!

2. Ben je aan het klussen? Druk bezig waar je je handen voor gebruikt? Dan herken je dit punt vast wel, dat je een deuk oploopt of een hapje mist uit je nageltip. Vervolgens ga je pulken, nog wat meer, ietsjes meer, trekt het eerste stukje eraf en ineens is je nagel zo kort dat het pijn doet. Hoe dan?!

nagellak frustratie

3. Als je een favoriete kleur hebt, dan draag je die regelmatig. Het potje gaat sneller leeg, wordt wat dikker en na verloop van tijd lijkt het alsof je in een pot met stroop zit te roeren, want bij sommige nagellakken dikt het zo in.. houd op met mij.

4. De pastelkleuren zijn fantastisch, maar ook de neontinten, alhoewel enkele die ik in bezit hebben een gebruiksaanwijzing hebben, namelijk niks doen na het lakken. Binnen een uur zitten de eerste chips er in en anders een dag later. Zonde, doodzonde, maar ze zijn te mooi om niet te dragen!

nagellak frustratie

5. Je let even niet op, je blijft hangen en meteen trek je een lus uit je kleding en een nagel van je vinger. Hoe kan dat? Ik heb werkelijk geen idee, maar als je haakjes aan je vingernagels hebt, dan ben je een vrouw of man met een moordwapen, want die krengen kunnen enorme schade aanrichten!

6. Sommige nagellakken hebben een andere formule, wat dikker, steviger en hierdoor wordt de droogtijd extreem lang. Uren van te voren begin je met lakken, want je wilt perse die kleur op je nagels hebben voor een speciaal event, maar dan moet je na vijf jaar drogen slapen, stap je in bed, ga je slapen, word je wakker, nagels ruined! Het dekbedovertrek zit er in, allemaal vouwen en krassen.. zucht..

nagellak frustratie

7. Het verwijderen van glitternagellakken en flakes mogen niet missen, haha! Het is een kriem om de stukken glitter te verwijderen, want zelfs met een beitel en een hamer zit je met de handen in het haar. Elke keer waag ik mij er weer aan, want het is gorgeous! 

Hele nagels die afbreken, tijdens het nagellakken ineens moeten plassen of dat je de eerste nagel weer beschadigd, de lak bevat een stofje, waardoor je de basislaag weer verpest en ga zo maar door. Het is een ware struggle om je nagels perfect te lakken, daarom heb ik ook extreem veel respect voor de nagelbloggers/vloggers! MAD PROPS.

Wat zijn jouw frustratiepunten als het op nagellak aan komt?


5 Comments

 • Kiss & Make-up

  17/06/2016

  7… oh MAN! Glitternagellak is echt THE DEVIL gewoon.

  Reply
 • Sabine

  17/06/2016

  Gawd ik hou zo van nagellak, alleen heb ik idd dezelfde bovenstaande struggles! Sowieso groeien mijn nagels zo.slecht dat al ik nagellak moet reviewen ik gewoon nagelwieltjes erbij pak om te kunnen swatchen. Al vaker commentaar op gehad maar i don’t care. Heb net een vette kleur er 3 dagen op zitten en nu al chips,tijd voor een nieuwe kleur…is nog met glitters ook WISH ME LUCK :’)

  Reply
 • Irma

  17/06/2016

  Pfff als het langzaam droogt en je moet naar de wc… Damn, nagellak ruined als je je gulp open probeert te doen.
  Het chipt ook altijd zo snel! Daarom doe ik het eigenlijk ook niet zo vaak meer.

  Reply
 • femketje

  17/06/2016

  een nagel breken is fucked up >.<

  Reply
 • beautifulday4makeup

  18/06/2016

  Zozozo herkenbaar! Het dekbedprobleem kom ik elke keer wel weer tegen. Gelukkig kan een topcoat dan soms een rescue brengen :)

  Reply

Geef een reactie