MIJN TIPS VOOR HET DRAGEN VAN FELLE OOGSCHADUWS!

Er zijn veel dingen die ik doe, maar felle oogschaduws dragen is toch wel één van mijn signatures! Het liefst verdrink ik mijzelf in de mooiste kleuren van de wereld, maar de laatste tijd sta ik regelmatig te knallen met een sprekende oogschaduw. Blikken van anderen die stiekem verbaasd zijn hoe ik het doe, waarom ik het ‘wel kan hebben’ en hoe ik het durf! Vandaag deel ik mijn tips!

felle oogschaduws

1. De allereerste tip die ik jaren terug al met jullie deelde, namelijk het dragen van bruine tinten gecombineerd met een rode kleur, een bruin tint of juist de okergeel. Dankzij de bruine kleur wordt de boel geneutraliseerd, waardoor de felheid ervan afgaat. De kleur is een stuk draaglijker en alsnog heb je rood of geel op de oogleden.

felle oogschaduws

2. Het is ook mogelijk om maar één kleur te gebruiken. Ja, écht maar één oogschaduw! Breng de rood aan op het ooglid, bedek je gehele oogleden en ga dit omhoog vervagen in je crease. Je wasemt het als het ware je oogschaduw en de kleur uit, waardoor het minder hard wordt en geschikt voor overdag.

felle oogschaduws

3. Breng paars bijvoorbeeld alleen aan de binnen en buitenkant aan van je ooglid, wat in de crease, niet te heftig, vervaag het extreem goed. Het moet blenden alsof het boter is, zodat je op het middelste gedeelte van je ooglid een zachte highlighter kan plaatsen. Opnieuw heel zacht, subtiel en toch een kleur!

felle oogschaduws

4. Hier kwam ik achter toen ik roze met een roze lipstick combineerde en het nog steeds verdomd dragelijk was, namelijk het vrij laten van kleur onder je ogen. Het liefst breng ik hier nog meer concealer aan, zodat het helder is, schoon en fris oogt. De roze kleur op het ooglid, maak niet uit hoe intens, opnieuw vervagen en it still looks AMAZING! 

IMG_6514

5. Alleen een kleur op de oogleden is voldoende, zorg ervoor dat de rest van je gezicht ook mooi in evenwicht is door middel van een foundation, concealer, blush en/of bronzer. Houd het rustig, maak gebruik van neutrale lipsticks, nude lipsticks bijvoorbeeld en breng desnoods hier de highlighter in je look terug.

felle oogschaduws

Eigenlijk draag ik het ook gewoon, omdat ik het mooi vind, omdat ik het wil en ik own het moment van mijn felle en kleurrijke oogschaduw. Eerlijk gezegd vergeet ik regelmatig als ik rode oogschaduw op heb, blauw of groen, het is zo normaal voor mij. Hoe normaler het voor jezelf is, hoe makkelijker anderen het ook zullen accepteren. Ik houd ervan!

Felle kleuren, iets voor jou?


6 Comments

 • Tamara TS

  23/06/2016

  Geweldige looks! Ik hou heel erg van felle kleuren, of het nou mijn haren zijn, of mijn make-up.

  Reply
 • Astrid

  23/06/2016

  Supergaaf jouw felgekleurde looks. Lijkt me best leuk om wat mee te experimenteren, maar dan zou ik het wel voor een feestje doen. Welke merken oogschaduw gebruik jij die zo mooi fel op je oog overkomen?

  Reply
 • femketje

  23/06/2016

  ik smack altijd alle kleur er op alsof het bestaan van de wereld er vanaf hangt.. I NEED COLOUR IN MY LIFE :D

  Reply
 • sonja

  23/06/2016

  Ik vind het super.Een verademing na altijd die nude tinten.

  Reply
 • Kiss & Make-up

  23/06/2016

  No one does color like you, girl! :-)

  Reply
 • Irma

  23/06/2016

  Je ziet wel vaker paarse of bordeaux kleuren als oogschaduw, maar knalrood of roze is toch wel bijzonder!
  En girl, jij rockt het als de beste!

  Reply

Geef een reactie