BUDGET FOUNDATION VAN DE LIDL, CIEN!

Op Twitter neusde ik mijn timeline door, totdat ik stuitte op een zeer interessante tweet van mijn blogbro Charlotte, namelijk dat ze make-up producten in de review had gezet die afkomstig waren van de Lidl. Natuurlijk ging je Koning even een bezoekje brengen aan de lokale supermarkt met de make-up afdeling en nam een nieuwe foundation mee voor een spotprijsje!

budget foundation

budget foundation

Het verbaasde mij hoe groot het assortiment was voor een supermarkt! Toentertijd heb ik het wel gezien, ben ik wat gaan neuzen, maar het beviel mij niet, omdat het schap niet voldoende was aangevuld en mijn kleuren niet aanwezig waren. Ditmaal was alles aangevuld, had ik veel keus en besloot om de foundation in de lichtste tint mee te nemen, omdat ik opzoek ben naar een nieuwe vervanger van de huidige.

budget foundation

budget foundation

De verpakking is eenvoudig, een tube, maar Max Factor heeft exact zo’n foundation verpakking, dat geldt ook voor enkele drogisterij merken. Het gaat niet om het uiterlijk, maar wel om de inhoud die je dankzij een transparant strookje kunt bekijken. Hierdoor zag ik dat Shell 010 de lichtste tint was en waarschijnlijk dicht bij mijn eigen teint zou liggen. Ook staat er een grote “F” op vermeld met daarnaast ‘FOUNDATION.’

budget foundation

budget foundation

budget foundation

budget foundation

Je schroeft de dop eraf en door druk uit te voeren op de tube, kan je de foundation doseren. Het is vrij dik, waardoor je redelijk wat kracht moet zetten om het eruit te krijgen. Heel vol, enorm romig, eigenlijk een soort van pasta, maar net wat vloeibaarder. Daarnaast keek ik versteld van de kleur, kijk hoe dicht die bij mijn huidskleur ligt, YAAAAS! Het is misschien een tikkeltje te donker, maar niet als je het product goed blend qua randen etc.

budget foundation

budget foundation

De geur is hemels! Ken jij iemand die niet van de Zwitsal geur houdt? Nope, ik ook niet! Helaas ben ik het merk gaan boycotten toen ik erachter kwam dat ook zij op dieren testen, maar de foundation ruikt naar Zwitsal! Heel fris, hygiënisch en puur baby’s, haha! Ondanks dat de geur vrij sterk is, is het niet vervelend en heb ik geen ‘uitslag’ of ‘reactie’ gehad op de parfum die erin zit.

budget foundationLinks met foundation, rechts zonder.

budget foundationMet foundation.

budget foundationZonder foundation, alleen een beetje op mijn kin.

budget foundationFull face makeup.

Hoe zit het met de coverage? Dik in orde! Je hebt een dun laagje nodig, aangezien de formule van de foundation stevig is, dekt dit voldoende. Als je wilt kan je de foundation eenvoudig opbouwen, waardoor je ook je concealer achterwege kunt laten als je er niet mee highlight. Een creamy basis die je wel op je huid voelt zitten, maar zelf vind ik dit niet vervelend. Misschien ligt dat ook wel aan de hoeveelheid die je gebruikt, ik ga namelijk all-in. Mijn primer is een beetje wack, waardoor de foundation wel gaat creasen rondom mijn voorhoofd en mond na enkele uren.

budget foundation

Elke keer als ik in de Lidl ben roof ik er een paar mee, omdat ik zoveel foundation gebruik voor make-up looks, dat ze er doorheen vliegen. Mijn make-up zit anders in elkaar i.v.m. fotograferen, maar ook omdat ik van een flawless gezicht houd. Het is spotgoedkoop, de kleur is haast perfect, de formule is wat ik zoek in een foundation én als kers op de taart, dierproefvrij!

De Cien foundation in de kleur Shell 010 is verkrijgbaar bij de Lidl voor €2!

Kon jij het merk al? En wat is jouw mening erover?


6 Comments

 • Mariëlle

  29/06/2016

  Wat een topper voor jou hihi! Ik denk dat de kleur voor mij niet goed is en ik gebruik zelf natuurlijke, maar het is wel ideaal dat Lidl het heeft!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  29/06/2016

  Niet mis! Ben aangenaam verrast.

  Reply
 • Floortje

  29/06/2016

  Damn, Lidl! Stept zijn game up, I like it. De kleur zou mij alsnog vééls te donker zijn vrees ik, maar hij klinkt verre van verkeerd! :)

  Reply
 • Sabine

  29/06/2016

  Hmmz klinkt goed, ziet er ook goed uit. Voor mijn huidskleur denk ik te donker, want ja: sneeuwwitje. Maar goed voor die prijs idd..zal eens kijken wat ze nog meer hebben qua makeup!

  Reply
 • Irma

  30/06/2016

  €2?!! WOW, wat een koopje!
  Dit ziet eruit als exact mijn huidskleur, dus ik moet deze echt even gaan zoeken in de Lidl!
  Heb de gezichtsdoekjes en bodylotion ook al vaak gekocht daarvan en die bevallen allebei prima!

  Reply
 • beautifulday4makeup

  30/06/2016

  Deze is duidelijk te donker voor mij :(

  Reply

Geef een reactie