TALK: TEENHAAR HARSEN OF SCHEREN!

Dankzij Pinterest krab ik mijzelf vaak op mijn achterhoofd, want zij weten mij telkens weer te verbijsteren met make-up looks, goddelijke gerechten, leuke quotes, maar ook het scheren van je teenhaar. You say what? Nee, je las het goed. Men was al steeds bezig met het contouren van vreemde plekken, maar het kappen van bossen op je voeten? Sinds wanneer?

teenhaar

Lekker in bed hing ik rond op Pinterest, even inspiratie opdoen, looks bekijken van anderen en ineens zag ik slaapdronken voeten in beeld komen met een scheermes. Het erge is nog dat het een gerelateerd artikel van iets was. Wat dan?! Het was een vrouwenvoet, dit werd nog best interessant.

teenhaar

Bij mannen zie je regelmatig dossen met haar op de borst verschijnen, maar ook op hun handen en zelfs op de voeten. Bij een vrouw heb ik het nog niet gespot, maar eigenlijk omdat ik er nooit over heb nagedacht en al helemaal niet om dit mee te nemen tijdens het scheren.

teenhaar

Toen ineens realiseerde ik mij dat ik laatst een artikel schreef over het harsen van je nekhaar. Mijn nekhaar gaat ervan overeind staan, want dat moet een gruwelijke pijn zijn. Hoe zou het zitten met het harsen van je tenen? Het scheren van je tenen? Doet iemand dit? Ik ben zo benieuwd!

teenhaar

Ergens zou ik het wel doen als het mij zou storen of als ik een voetmodel zou zijn, waardoor de nadruk erop wordt gelegd, maar als het winter is, dan zou ik het behouden. Lekker warm, maar ook wie ziet het dan? Hoe vaak ik wel niet mijn enkels open jaste is niet meer op één hand te tellen, maar lager ging ik niet. Je tenen scheren? We moeten al zoveel doen, is dat nog een taak in het takenpakket? Bruh.

teenhaar

Gelukkig ben ik blond en heb ik hier weinig last van, waardoor ik niet mijn teenhaar te lijf ga. Daarnaast ben ik bang dat ik mijn teen eraf snij, want ik ben nog weleens ruig met scheermessen. Voorheen wikkelde ik ook mijn benen in pleisters, ik heb geen zin om een teen weer vast te moeten naaien.

Scheer jij je tenen? Of ken je iemand die het doet?

BTW, houd je niet van mij? Ik post nooit clickbait, ik schrijf gewoon over rare dingen, haha!

11 Comments

 • femketje

  01/07/2016

  ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik zie op mijn tenen ook amper haartjes XD.. en ja, ik heb net heel erg close naar mijn tenen gekeken… just so you know :’)

  Reply
 • beautifulday4makeup

  01/07/2016

  Pff, dit zou ik toch niet doen hoor. Ik vind het niet nodig en wie heeft zoveel tijd elke dag om al die extra’s te doen.

  Reply
 • Bunnie

  01/07/2016

  Het is misschien een beetje schaamtelijk om te bekennen, maar ik heb last van teenhaar en ik ben al jaren aan het zoeken naar een oplossing om het te doen verdwijnen. (al is het maar voor even) Ik vind van mijzelf dat ik een bos haar op mijn tenen staan heb. Niet op allemaal, maar toch en het is donkerbruin/zwart van kleur. DUs het valt instant op. Daarom durf ik bij warm weer geen schoenen of sandaaltjes met open tenen dragen.
  Ik heb al geprobeerd het te scheren, maar stoppels op je tenen zijn ook lelijk. Meedere plijsters zijn ook al rond wondjes gewikkeld geweest. Waxen heb ik nu nog niet geprobeerd, want het lijkt mij een heeeel kleine plek om het te doen, maar ik denk nu wel dat ik het ga proberen.

  Sorry voor de rant en het beeld van mijn harige tenen ;)

  Reply
 • Jessica J.

  01/07/2016

  Ik heb een paar haartjes op mijn grote tenen, maar die haartjes hebben wel dezelfde dikte en kleur als het haar op mijn hoofd: dik en donkerbruin tot zelfs bijna zwart. Die haal ik toch lekker weg met mijn epileerapparaat wanneer ik sandalen of slippers o.i.d. wil dragen, hoor. :-P

  Reply
 • Kiss & Make-up

  01/07/2016

  Yep, ik scheer de haartjes van mijn dikke teen, hahaha. Dark hair problems right.

  Reply
 • Charlotte

  01/07/2016

  Ja dahaag! Ik ga echt niet mijn tenen scheren. Die twee haren op mijn grote teen zitten daar prima. Heb wel belangrijkere dingen om me druk over te maken xD

  Reply
 • Nadia

  01/07/2016

  Ik ga altijd naar een speciale kapper die het leuk verft en wat vlechtjes erin maakt. En als ik een festival heb ga ik echt los met kraaltjes en glitters erin, gotta love it!

  Reply
 • Irma

  01/07/2016

  Ik weet niet eens of ik teenhaar heb, haha!
  Mijn haartjes zijn allemaal blond, dus ik scheer mij überhaupt al zo weinig mogelijk.

  Reply
 • Margriet

  01/07/2016

  Ben op leeftijd, dan zie je het zonder bril niet meer zo goed, ook handig!

  Reply
 • Floortje

  01/07/2016

  Lang leve mijn gebrek aan pigment! Geen teenbeurten voor deze blonde. Ik vergeet zelfs vrijwel altijd mijn benen te scheren, het is waar. :’) Ik loop toch bijna nooit met blote benen rond, maar afijn. Nee, ik laat het lekker vegeteren.

  Reply
 • Tamara TS

  13/12/2017

  Ik heb donker (bijna zwart) haar van mezelf en daarom haal ik het wel weg. Soms snel met een mesje, maar meestal met hars. Die haartjes staan nu eenmaal niet zo leuk bij nagellakjes. ;) Zeer doet het totaal niet en ik hoef het ook bijna niet bij te houden, keertje of 4 harsen per jaar.

  Reply

Geef een reactie