6 PRODUCTEN DIE IK DACHT NOOIT TE GEBRUIKEN!

Men trok de wenkbrauwen hoog op, nadat ze hoorden dat ik nog nooit een blush had aangeraakt. Ja, jarenlang ging ik door het leven zonder kleur op de appels van mijn wangen, zo droeg ik bronzers met shimmers en primers waarvan deze weinig functie hadden. Ja, ik had nooit verwacht dat ik de volgende producten zou gaan gebruiken!

makeup

Een gezichtsprimer gebruikte ik al voordat ik mijn blog had, maar toentertijd had je niet van die fancy producten, want zelf creëerde ik enorme witte wazen op het gezicht. Zo erg dat ze door mijn foundation heen kwamen, waardoor ik het afzwoor. Nope, not gonna use it anymore! Jaren later ontdekte ik ze weer en nu kan ik niet meer zonder! Oh, de Etos Aftershave Balsem, hey baby.

makeup

Dat gold ook voor de settingspray, alhoewel ik die van MAC in het begin helemaal het einde vond, maar alsnog had dit een andere functie, namelijk het bedekken van mijn donsharen + het verwijderen van de poederige laag op het gezicht, maar deels voor de houdbaarheid van mijn make-up. Sinds vorig jaar ben ik er weer mee aan de haal gegaan, want ik ging wisselen tussen producten en voelde hoe krokant de Graftobian Makeup Setting Spray werd, waardoor mijn make-up on fleek bleef gedurende dag. Ik was verkocht.

makeup

Lipstick. Ja, die had niemand verwacht. In het begin van mijn blog had ik nauwelijks een cupidoboog + een beugel, waardoor een lipstick een no go was. Daarnaast kon ik geen mooie lipsticks vinden die bij mij paste, de structuur sprak mij niet aan, ze vervaagde te snel, maar het was gewoon een kwestie van oefenen, goed zoeken en wat uitproberen. Nu draag ik op werkdagen of als ik zin heb in weinig make-up alleen wat lipstick!

makeup

Het dragen van een blush was ook niet weggelegd voor mij en als ik dan een blush droeg, kreeg ik de vraag wat er anders was aan mijn gezicht. Opnieuw weer een issue met de kleuren in het spectrum, de shimmers erin en mijn ondertoon die een grote rol speelde. Gelukkig weet ik nu waar ik moet zoeken, maar nu kan ik niet meer zonder, omdat een blush de hele look compleet maakt, net zoals de bronzer en de wenkbrauwen.

makeup

Hiervan zag ik tot dit jaar niet het nut van in, snapte ook vaak niet waarom dames en heren ervan gebruik maakte, want wenkbrauw wax vond ik een overbodig product, behalve voor de stugge wenkbrauwharen. Ik heb donzige brows, maar sinds ik de wenkbrauw wax gebruik uit mijn NYX Eyebrow Cake Powder voel ik de liefde met de dag groeien. Ze zitten in model, blijven in model en door de glans oogt het natuurlijker, waardoor het niet van die plakkaten op het gezicht zijn.

makeup

Vloeibare vlekken in het gezicht, beter bekend als vloeibare highlighter of elk ander vloeibaar make-up product. Vlekken, plekken of andere rare oneffenheden die opdoken, nadat ik een vloeibaar product had gebruikt. Ik vond het doodzonde dat ik geen highlighters of blushes kon gebruiken op cream basis, maar sinds kort heb ik het onder de knie. Mijn highlighter game is strong baby!

makeup

Het is frappant om te zien dat ik elk product ooit heb gebruikt, maar er niet mee kon werken of gewoon de functie ervan niet wist of het niet juist gebruikte. Inmiddels heb ik door de jaren heen veel kennis opgedaan over make-up producten, waardoor ik nu weet hoe je ze kunt aanpakken en ook door dingen uit te proberen, want zonder primer, blush en lipstick kan ik niet meer leven! Daarnaast had ik ook nooit verwacht dat ik dagelijks nepwimpers zou dragen, concealer en highlighter, maar ik ben HOOKED!

Welk product gebruikte jij voorheen niet, en nu wel?


2 Comments

 • Irma

  08/07/2016

  Vroeger gebruikte ik blush en bronzer alleen als ik er zin in had, maar het geeft zoveel kleur aan je gezicht!
  Nu draag ik het eigenlijk altijd!

  Reply
 • beautifulday4makeup

  18/07/2016

  Ooooh te herkenbaar :)

  Reply

Geef een reactie