CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION!

Mijn huid is van slag de laatste tijd, waardoor het komt ben ik nog steeds aan het uitzoeken, omdat het veel factoren kunnen zijn. Vandaar dat ik ook meer afwisseling zoek in mijn standaard make-up producten en ook mijn foundation had een vervanger nodig! Rondneuzend bij de Kruidvat spotte ik de Catrice Nude Illusion in Ivory!

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

Een van de eerste reviews op BEAUTY KONING was een foundation van Catrice, namelijk de Photo Finish! Omdat ik zocht naar een nieuwe vervanger van mijn huidige foundation besloot ik terug te gaan naar de basis, spotte enkele verschillende flacons, maar dit pareltje sprong eruit! Niet alleen blijft Catrice hun verpakkingen verbeteren, maar ook de formules!

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

Het uiterlijk van het product is fancy, want de matte finish van de glazen flacon is gorgeous! De verpakking doet mij ook denken aan de oude gouden van toentertijd, omdat de plastic dop en pompflacon exact hetzelfde zijn. De ingrediënten staan erop vermeld, dat de foundation longlasting is, een matte finish heeft en een soft-focus effect. Ook zou de foundation verzorgend zijn en bevat het UVA/UVB filters(=dit zijn verschillende stralingen van de zon, de foundation houdt dit dus tegen.) Maak alsnog gebruik van SPF, aangezien dat van belang is ongeacht of het in een make-up product zit.

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

Gemakkelijk doseer je met de pomp een goede hoeveelheid van de foundation op de achterkant van je hand. Het is vrij vloeibaar, maar wel romig, creamy en olieachtig. Hierdoor is het ideaal voor de dames en heren met een droge en normale huid. De kleur matcht exact met mijn huid, wat vrij uniek is, aangezien mijn ondertoon extreem geel is! Daarnaast is de foundation inderdaad mat, maar bevat toch wel een sprankeltje hier en daar, waardoor het geen velletjes of andere oneffenheden accentueert.

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATIONZonder foundation.

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATIONLinks met foundation, rechts zonder.

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATIONMet foundation.

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATIONZonder foundation, althans, de rechterkant dan.

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATIONFull face glaaaam.

De dekking is uitmuntend, goed op te bouwen en eenvoudig te vervagen. Zelf gebruik ik mijn beautyblender hiervoor, waardoor je de foundation binnen enkele minuten er egaal op hebt zitten. Er zit één minpuntje aan de foundation of het ligt aan mijn primer, want de Etos Aftershave Balsem gebruik ik een stuk minder, maar na enkele uren gaat het in de lijnen van mijn voorhoofd zitten en rondom mijn mond, beter bekend als de lachrimpels. Het kan ook komen omdat ik een oude tak word. Het droogt mijn huid niet uit, maar verzorgd het ook niet in de zin van dat ik geen dagcrème meer nodig heb.

CATRICE NUDE ILLUSION FOUNDATION

Het is een geweldige foundation, vooral omdat de kleur matcht, de formule luchtig is op het gezicht, niet cakey wordt én Catrice staat erop bekend dat zij niet op dieren testen! Een budget foundation, de Catrice Nude Illusion in de kleur Ivory, die verkrijgbaar is in de drogisterij o.a de Kruidvat voor €7,59!

Heb jij deze foundation in bezit? Of een ander van Catrice?


5 Comments

 • Mariëlle

  04/08/2016

  Ik heb zin om een nieuwe foundation te proberen hihi, misschien deze eens proberen!

  Reply
 • Irma

  04/08/2016

  Aaah hier was ik al op aan het wachten!
  Ik heb eerder matte foundations geprobeerd, maar die waren niet geschikt voor mijn droge huid.
  Naar deze ben ik wel heel erg nieuwsgierig!

  Reply
 • Nienke

  04/08/2016

  Lijkt me een hele fijne foundation! Ik draag het de laatste tijd steeds minder.

  Reply
 • beautifulday4makeup

  04/08/2016

  Hmmm, ik denk dat deze niet geschikt is voor mij: te geel… te donker…

  Reply
 • femketje

  04/08/2016

  klinkt qua dekking erg nice :D

  Reply

Geef een reactie