5 MERKEN WAARVAN JE NIET WIST DAT ZIJ OP DIEREN TESTEN!

Het is en blijft een taboe, wat begrijpelijk is, want niemand wilt de gruwelijke daad op zijn geweten hebben. Zelfs make-up merken houden dit soort informatie geheim, een mysterie en leren om eromheen te praten. Zo werd ik verwijderd van de perslijst van Yves Rocher, nadat ik vermeld had, dat zij inderdaad op dieren testen in het buitenland. Vandaag laat ik jou kennismaken met 5 bekende merken, waarvan je niet wist dat zij op dieren testen!

dierproeven makeup

1. Het is algemeen bekend, maar vele steken nog steeds hun kop in het zand, ondanks dat ook vele verwarrende berichten naar buiten brengen, maar MAC Cosmetics, het merk wat stond voor dierproefvrije make-up begon ongeveer rond 2013 met het testen van hun producten op dieren. Vanwege de wet in China moet men hun cosmetica op dieren testen, zodat zij het daar mogen verkopen. Helaas besloot MAC, wat een hoge prioriteit had voor anti-dierproeven, toch om voor meer omzet te kiezen en verloor daarmee de titel. Inmiddels testen zij nog steeds op dieren.

dierproeven makeup

2. Trots publiceerde ik regelmatig persberichten van het nagellak merk, omdat zij de tofste kleuren in hun collectie hebben, maar eigenlijk dacht ik niet na. Ik besefte niet dat ook nagellak merken op dieren moeten testen, want zo kwam ik erachter dat ook essie op de lijst staat die op dieren testen. Het bericht kwam rond 2011/2012 de wereld in, maar deze worden niet ontkend of tegen gesproken.

dierproeven makeup

3. Met het merk zelf ben ik haast niet bekend, behalve de primer speciaal voor je poriën. De boel werd inderdaad gedicht, ze hebben prachtige producten, maar helaas is het bij hen ook niet algemeen bekend dat Benefit op dieren test.

dierproeven makeup

4. Helaas is de Sephora uit Nederland vertrokken, of moet ik daar wel mee blij zijn, aangezien het huismerk van Sephora zelf, dus de Sephora make-up producten niet dierproefvrij zijn! Zij testen niet op dieren, maar doen dit wel als de wetgeving daarnaar is, wat dus het merk niet dierproefvrij maakt. Andere merken die er worden verkocht o.a. Too Faced en Kat Von D zijn wél dierproefvrij.

dierproeven makeup

5. Wat doen merken mij aan, want toen ik ook meekreeg dat Smashbox op dieren is gaan testen, waar het net zoals de Sephora ‘nodig’ is om in het land te verkopen o.a. China, dat zij zich hier aan over geven. Ook Smashbox heeft gorgeous items, waarvan ik één lipgloss in mijn collectie heb, maar doordat zij ook niet dierproefvrij zijn, streep ik ook dat merk van mijn wishlist.

Het is zo jammer dat men ervoor kiest om in landen te gaan verkopen, omdat ze een grotere markt willen hebben, waardoor het inkomen hoger ligt. Misschien is dat heel oppervlakkig om te denken, maar waarom zou je een dierproefvrij merk inruilen voor een niet-dierproefvrij merk en er je mond over houden? Such a shame people, such a shame.. Gelukkig hebben we vele merken die niet op dieren testen, HURRAY! Check trouwens de website van Sophie, Noaki, om te kijken of jouw merk er tussen staat!

Heb jij een favoriet merk wat op dieren test? En koop jij het merk nog steeds, nadat je daar achter kwam?


11 Comments

 • Mariëlle

  05/08/2016

  Stom he :( Ik zou willen dat dit soort artikelen niet nodig waren en dat het gewoon niet bestond: testen op dieren grrrr! Ik ben er zelf goed van op de hoogte, al zeg ik het zelf. Maar ook merken als Yves Rocher testen op dieren…

  Reply
 • Kiss & Make-up

  05/08/2016

  Ugh, not good :-( Inderdaad teleurstellend.

  Reply
 • beautifulday4makeup

  05/08/2016

  Pfff, ik denk dat dit niet gaat veranderen, tenzij China verandert. Daarom hoop ik dat zij binnenkort ook ‘the error in their ways’ gaan vinden

  Reply
 • femketje

  05/08/2016

  ik boycot mac like a pro hier door!

  Reply
  • Anoushka

   30/03/2018

   Meiden ik ben opzoek naar een goede nachtcreme die niet op dieren test en hele goede haarmaskers. Any tips

   Reply
 • Sophie

  05/08/2016

  Aah je bent me voor, ik ga hier deze maand ook nog een video over maken :D Dit zijn inderdaad een aantal merken waar ik vaak vragen over krijg. Ik ben op dit moment bezig om alle merken uit mijn lijst opnieuw te benaderen om te controleren of ze nog steeds dierproefvrij zijn en een paar heb ik helaas al uit mijn lijst moeten halen :(

  Het blijft echt jammer dat deze merken geld boven dierenwelzijn kiezen. Bedankt in ieder geval dat jij er regelmatig aandacht aan besteedt! <3

  Reply
 • Irma

  07/08/2016

  Heel goed dat je dit artikel publiceert!
  Ik heb denk ik al een half jaar ‘officieel’ geen producten meer gekocht die op dieren testen.
  Daarvoor maakte ik nog wel eens een foutje, maar hoe meer van dit soort artikelen erover worden geschreven, hoe beter iedereen geïnformeerd wordt!

  Reply
 • Madeleine

  07/08/2016

  Vreselijk jammer allemaal :( Ik koop en gebruik geen merken meer die op dieren testen.

  Reply
 • Floortje

  09/08/2016

  Het blijft me een raadsel dat mensen zonder moeite geld kunnen verkiezen boven welzijn en principes. De lelijke kant van de mens komt dan naar boven. Jaja, money is the root of all evil en al dat soort gezeur, het is helaas waar. :( Ik wacht op de dag dat men een synthetische huid kan maken zodat dierproeven niet meer zijn dan een barbaars gebruik uit het verleden.

  Reply
 • Nicole

  16/11/2017

  Ik heb zelf onlangs een product van Benefit gekocht (ben er erg tevreden over) en dacht laat ik het eens checken. Op hun site staat dat ze niet op dieren testen. Dus moet deze niet uit deze top 5 verwijderd worden?

  Reply
  • CynthiaKoning

   20/11/2017

   Dat is frappant, aangezien zij nog steeds in China verkopen. In Europa is het inderdaad verboden om op dieren te testen, waardoor merken zeggen dat ze hier niet aan deelnemen, aangezien het in de EU niet mag, maar zij verkopen vaak in China, waar Benefit ook onder valt. Helaas testen zij nog steeds in het buitenland op dieren, waardoor het merk op de lijst van niet dierproefvrije merken blijft staan.

   Reply

Geef een reactie