Nigella Lawson Meets Cynthia!

De cupcakes vliegen je om de oren, een chocoladetaart die ik jaren geleden maakte is ook afkomstig van de Britse keukengodin, maar sinds een een tijd straalt ze op het witte doek van een kookprogramma op 24Kitchen, The Taste! Met genoeg tijd in mijn vakantie, kreeg ik de kans om enkele oude televisie programma’s te kijken, waarin ik de dame herself spotte. Nigella Lawson Meets Cynthia!

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Niet iedereen kan door één deur met haar, ook ik moet bekennen dat ik een haat-en-liefdesverhouding met Nigella heb, maar haar liefde voor koken, de passie die ze heeft en de haat voor chefs die zeggen dat thuiskoks geen echte chefs zijn is groot, haha! Perfecte krullen, mooie outfits, maar sierlijke pin up looks die elke keer een beetje worden aangepast.

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Haar make-up looks variëren niet veel, waardoor ik één van haar signature looks erbij heb gepakt, namelijk de donkere arcadeboog die een shimmertje bevat, als een lichte tint op de oogleden, een goede eyeliner en een zachte kleur op de wangen, maar ook de lippen bevatten een subtiel glossje. De ene keer zijn ze volledig nude, de andere keer een zoete roze tint.

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Laten we aftrappen met de primers, namelijk de Etos Aftershave Balsem over het gezicht, de Too Faced Shadow Insurance op de ogen en het NYX Jumbo Pencil in Milk alleen op de oogleden. De Cien Foundation in Shell om mijn oneffenheden uit te blokken, maar de Ben Nye Creme Highlight in Ultralite voor het highlighten van mijn gezicht. Om te voorkomen dat het gaat creasen, bracht ik royaal de NYX Stay Matte but not Flat Powder Foundation aan.

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Op mijn gemak vormde ik mijn wenkbrauwen met de INGLOT Eyeshadow in 342, om ze daarna in te vullen met de NYX Eyebrow Cake Powder. Uit de Zoeva Nude Palette pakte ik uit de eerste verticale lijn, oogschaduw drie, een glanzende crèmekleur die een tikkeltje donker was voor op de oogleden. In de arcadeboog ging ik als eerst met de KIKO Eyeshadow in 122 aan de slag om deze dieper te maken, maar voor de intense kleur, koos ik voor de matte bruine met glitters uit de Zoeva Palette.

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Het was nog niet sprekend genoeg, vandaar dat ik een donkere paarsbruine oogschaduw, opnieuw uit dezelfde palette, eraan toevoegde. Met Cocoa Puff van Too Faced deed ik er een schepje bovenop, deze depte ik trouwens ook half op mijn oogleden om de blik sensueler te maken. Wat Sexpresso gemixt met Cocoa Puff voor onder de ogen en een dotje Honey Pot ook uit de Too Faced Natural Eye Palette halverwege het ooglid, meer in de outer v, tot waar ik Cocoa Puff heb aangebracht om het geleidelijker te laten verlopen.

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

In de ooghoeken blende ik de KIKO High Pigment Oogschaduw in 33 voor het oplichtende effect, maar ook een vleugje van nummer 16 mocht niet missen. Dankzij de NYX Matte Liquid Liner in het zwart kon ik een aardige winged eyeliner neerzetten, krulde mijn wimpers, een laagje van de Artdeco Long Lashes Mascara en de PrimarkFull Looknepwimpers die ik vastlijmde met de DUO Lash Glue in Dark-Tone.

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Een lichte huidkleurig oogpotlood van NYX, het Wonder Pencil in Light op de waterlijn en de KIKO High Pigment Eyeshadow in 33 op het wenkbrauwbot. Een subtiele contouring met het NYX Highlight & Contour Pro Palette, de Born to Glow Liquid Illuminator in Sunbeam op de hoogste punten van mijn gezicht en daaroverheen de KIKO High Pigment Eyeshadow in 33 en 16.

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Nigella Lawson makeup

Ze heeft de ene keer nude lips, maar dan met een laagje foundation of zo’n dekkende neutrale lipstick, maar ook de gewone my-lips-but-better-lipgloss en dat is voor mij de Smashbox Lipgloss in Candid. Deze bevat een gouden shimmer met een soort van donkere abrikooskleur, waardoor het perfect bij de look aansluit, dankzij de highlighters. Van al dat make-uppen krijg ik honger, tijd voor een goddelijke cupcake, made by my Mom!  

Kijk jij 24Kitchen? Welke show is jouw favoriet?

P.S. Ik heb mijn tanden gebleekt, look at that white smile tho.


3 Comments

 • Kiss & Make-up

  13/08/2016

  That wingggggg! Mooi mooi.

  Reply
 • Irma

  13/08/2016

  Ik zag haar laatst in Masterchef Australia en ik vind haar zó mooi!
  Ze heeft zo’n prachtige porseleinwitte huid en een accent to die for!
  Ik werd daarom helemaal blij toen ik dit artikel zag (:

  Reply
 • femketje

  13/08/2016

  ik hou hier van :D

  Reply

Geef een reactie