INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE [10]!

Met de kerstdagen pakken Naab en ik groot uit, vandaar dat we een tijd terug helemaal naar Amersfoort gingen om één van ons favoriete make-up winkels te bezoeken, namelijk de INGLOT die haar deuren sloot in hartje Amsterdam. Het dierproefvrije merk heeft pareltjes in het assortiment, waaronder het systeem waar jij je eigen oogschaduw palettes kunt samenstellen!

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

Ze zitten al een aardige tijd in Nederland, want in het begin van mijn blog bezocht ik één van de eerst geopende winkels die toentertijd nog in de P.C. Hooftstraat bevond. Inmiddels heb ik meerdere paletten in mijn collectie, waaronder deze! Het Freedom System, zoals INGLOT het systeem noemt, met zo’n tien oogschaduw, twee rijen van vijf.

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

De oogschaduws van de INGLOT zijn romig, zowel mat als shimmers, maar ook grovere glitters, met een metallic finish of een goede glans. Allerlei kleuren, heel uitbundig tot ingetogen en voor dagelijks gebruik. Zelf was ik opzoek naar highlighters, een wenkbrauwkleur, eentje voor in de crease, een matte kleur om mee te blenden en deze moest ook dienen als matte highlighter, maar ook enkele speelse tinten om het kleurrijke hart tevreden te stellen.

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

Laten we beginnen met de allereerste rij, waaronder de wenkbrauwkleur de nummer één is, maar ook voor in mijn arcadeboog, gevolgd door een speelse oogschaduw, een kleurrijke variant, een blendbasis en een goede glanzende oogschaduw die niet mocht missen!

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

1. INGLOT Eye Shadow 342: Matte donkerbruin met een redelijk warme ondertoon
2. INGLOT Eye Shadow 48: Glanzende oudroze, paarse shimmer en een koele ondertoon
3. INGLOT Eye Shadow Pearl 413: Donkere oceaanblauw met een shimmer
4. INGLOT Eye Shadow 355: Matte crèmekleur
5. INGLOT Eye Shadow 10: Feloranje met een gele glans

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

Bij rij twee stapte ik meer over naar de subtiele highlighters voor het gezicht, maar ook op het wenkbrauwbot, in de ooghoeken en om looks op te shinen. Van blauw tot groen, maar ook een zwoele olijfkleur voor de feestdagen van het jaar!

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

6. INGLOT Eye Shadow AMC Shine 28: Een ijsblauwe highlighter met paarse shine
7. INGLOT Eye Shadow 16: Limoengroen bevat een gele shine
8. INGLOT Eye Shadow 34: Een rijke glanzende peachy, oranje achtige champagne kleur
9. INGLOT Eye Shadow 13: Babyblauwe shimmer
10. INGLOT Eye Shadow 433: Gouden shimmery olijfkleurige oogschaduw

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

Het heeft even geduurd voordat ik de palette ging gebruiken, omdat ik mijzelf geen raad wist met de oogschaduws, misschien ook met hoe ik de kleuren had ingedeeld. Inmiddels liggen deze redelijk op kleur, waardoor ze aantrekkelijker overkomen, maar ook omdat het zoveel highlighters zijn, niet even dekkend, maar daar had ik ze juist voor gekozen! Gelukkig zit het Freedom System in mijn make-up systeem, haha!

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

De oogschaduws zijn extreem goed gepigmenteerd, makkelijk op te bouwen, maar ook eenvoudig om te blenden, omdat ze zo creamy zijn. Je zal even moeten wennen aan de structuur en zachtheid van de producten, maar als je het eenmaal door hebt, ben je verkocht! Daarnaast is INGLOT dierproefvrij, hebben ze een groot assortiment aan kleur voor de wildebrassen als de dames en heren die het grag wat rustiger houden.

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

INGLOT FREEDOM SYSTEM PALETTE

De oogschaduws verschillen qua inhoud, enkele bevatten 2,7g, maar ook 3,2g en zelfs 3,5g. Het is waar voor je geld, aangezien je een flinke dot geld moet neerleggen voor de tien oogschaduws, maar daarbij krijg je ook de palette. De INGLOT Freedom System Palette van 10, de oogschaduws en palette, zijn verkrijgbaar voor €75 in de webshop én winkel van INGLOT.

Heb jij een palette van INGLOT?


7 Comments

 • Linda Von Diesel

  17/08/2016

  Waarschijnlijk heb ik de meest aso verzameling van iedereen. Ik heb 5 paletten met 40 kleuren. En een losse van 20. Bijna alle kleuren die ze hebben. Tot mijn schaamte moet ik zeggen dat ik het amper gebruik. Tegenwoordig gebruik ik losse pigmenten. Binnenkort maar eens een Inglot week inplannen.

  Reply
 • Kiss & Make-up

  17/08/2016

  Een paar foto’s werken niet, maar wat ik kan zien ziet er TOP uit, wat een geweldige kleuren en wat een pigment.

  Reply
 • femketje

  17/08/2016

  die lime kleur is echt OEFFF <3

  Reply
 • Irma

  17/08/2016

  Die oudroze, oranje en limoengroene zijn echt STUNNING <3

  Reply
 • Mariska

  18/08/2016

  Ik houd van de opvallende looks die je maakt! Heb nog niks van Inglot maar vind zo’n systeem waarbij je zelf kleuren kan kiezen altijd wel heel fijn. Ziet er super uit!

  Reply
 • Wow, super te gek mooi. Ik wil Inglot zooo graag nog een keer proberen!

  Reply
 • Mariëlle

  19/08/2016

  Wat een pigmentatie en wat een toffe kleuren! Het is dat ik al genoeg heb haha!

  Reply

Geef een reactie